Bellen met Thierry van der Berg

Bellen met Thierry van der Berg 0001

Als ik Thierry weer spreek ligt de Master Classics of Poker al weer ruimschoots achter ons. December staat voor de deur met de nodige toernooien in Las Vegas, maar voordat het zover is blikken wij nog even terug. Ik vraag Thierry of hij tevreden was met het resultaat.

"In het main event heb ik een paar cruciale handen verloren, soms door pech, maar ook door verkeerde inschattingen. Het ging prima en ik was chipleader op een gegeven moment met 77.000 aan chips tot het moment dat ik verplaatst word. Ik kom aan tafel bij Jan Maarten (Cobbe red.) en bij Brummelhuis en daar gaat het niet helemaal goed. Jan Maarten raist UTG op mijn big blind en ik dacht dat hij nog ongeveer 12k had. Ik heb hier Ako en reraise hem fors zodat ik hem (dacht ik) nagenoeg all in zette. Hij had echter 19k omdat ik in een andere stapel onder andere een witte chip over het hoofd zag. Ja, als hij dan azen heeft dan kost die hand mij 19k, terwijl ik anders waarschijnlijk niet gereraist had, maar eerst de flop bekeken. Later maak ik een misread als ik er twee limpers zijn en ik raise met AQ naar 5 x BB. Ik krijg 1 caller mee en de flop valt Axx met twee klaveren. De turn is ook een klaver en ik was er van overtuigd dat hij geen flush had. Bij de showdown bleek hij echter {q-Clubs}{j-Clubs} te hebben en deze kost ook weer wat chips. Brummel die bluft mij nog een keer uit een pot als ik zijn raise flatcall met KK om ze te slowplayen. Met een aas op de flop bet ik uit en Brummel reraist me, waarop ik afgooi... later bleek hij Q4 te hebben... Een hand die ook duur was weet ik nog precies. Ik krijg A5o op de button en raise, waarna de big blind called (dezelfde gast als met die flush net). Flop is {q-Diamonds}{q-Spades}{10-Spades}, hij checkt, ik bet 7k hij callt. Turn komt: {9-Diamonds}, weer check-callt hij een bet van 9,5k. Op de flop valt een {k-Diamonds} en weer checkt hij, hier durf ik echter niet meer door te zetten en check ik behind. Hij heeft AT.... Als ik hier 6k bet is het genoeg en pak ik de pot op, met dit board callt hij dat nooit meer. Nu mis ik een pot van bijna 30k!"

"Bespreek je dit soort handen met anderen, hoe zij de hand gespeeld zouden hebben?", vraag ik.

"Nee, eigenlijk nooit. Ik weet zelf wel waar ik mis zit in bepaalde situaties, dus die analyse maak je zelf al. In de €1.000 single rebuy werd ik 5e en daar was ik uitermate tevreden mee. Ik begon als shortstack aan de finaletafel en werd 5e, prima resultaat!"

De vorige keer dat ik met Thierry sprak, gaf hij aan zich doordeweeks niet meer met toernooien bezig te houden, maar te gaan cashgamen. Lukt dat nog?

"Dat gaat zeker prima! Doordeweeks richt ik mij op de cashgames en speel ik een tafel of 12 voor ongeveer 4 á 5 uur per dag. De afgelopen 17 sessies met winst afgesloten, dus dat bevalt goed. Ik heb nu ook meer tijd voor andere dingen, slaap ook veel dus ben goed uitgerust. Als je ook door de weeks alle toernooien speel, dan ben je zo maar $2.000 op een avond kwijt. Nu win je aan de cashtafels en speel ik de grotere toernooien in het weekend."

"Wat is je planning voor de komende tijd?"

"Ik ga volgende week de Dutch Poker Stars spelen, zowel de Nederlandse als die tegen de Duitsers en daarna vertrek ik voor 20 dagen naar Las Vegas. Ik ga daar zo veel mogelijk toernooien spelen, in ieder geval alle $5.000 en $2.500 buy ins en natuurlijk de $15k! (Five Diamonds Classics, red.). Eens kijken wat we daar kunnen doen. Begin volgend jaar de Bahama's en ik denk dat ik er maar direkt een vakantie achter aan plak, dan blijf ik er een dag of achttien."

Ik wens Thierry succes in Las Vegas en wij gaan het ongetwijfeld volgen daar!

"Bedankt en we bellen! Zal inderdaad wel in Vegas zijn tegen die tijd!"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen