European Poker Tour Dublin - Dag 1b

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 0001

Dag 1b kent aanzienlijk meer deelnemers dan de eerste dag: waardoor het het totaal van 221 spelers een totale prijzenpot van €1.701.700 bereikt.

Op deze dag doen ook weer een aantal grote namen mee: Thor Hansen, Surinder Sunar, Thomas Wahlroos, Roland de Wolfe, Annette 'Annette_15' Obrestad. Natuurlijk is er ook een groep (inmiddels bekende) Nederlanders die ook zullen schitteren; Bart Spijkers, Steven van Zadelhoff, Michiel Brummelhuis, Joep Durkstra en Bart Wetsteijn zijn onder andere van de partij.

In het eerste level nemen we al afscheid van Ram Vaswani, hij callt preflop een reraise van Florian Langmann samen met nog een speler. De flop is {10-Hearts}{3-Clubs}{4-Spades}, Florian maakt een potbet van 2.000 en Vaswani callt. Op de turn komt de {j-Hearts} en hij gaat all in na een bet van Florian. Florian maakt met {a-Hearts}{a-Spades} de call en Ram Vaswani laat de {6-Clubs}{7-Clubs} zien. Hij maakt zijn straat niet op de river en de Hendon Mobster is uitgeschakeld!

Surinder Sunar laat aan het begin zien waarom hij tot de top van toernooispelers gerekend mag worden. Als er preflop geraised is, komt er een flop van {j-Diamonds}{6-Hearts}{k-Hearts}. De big blind bet 700 en Sunar raist naar 2.100 waarna de big blind callt. De turn is de {9-Diamonds} en de big blid checkt naar Surinder die 2.800 over de lijn schuift. De big blind callt en de river komt: een {8-Clubs} en weer checkt de big blind. Surinder gooit nu 5.200 in het midden en de big blind callt direkt waarna Surinder een set zessen laat zien: goed genoeg voor de pot. Surinder Sunar heeft nu 27.000 aan chips.

De titelverdediger is Roland de Wolfe, maar hij gaat niet back to back de EPT in Dublin winnen. Na de flop gaat al het geld er in. Op de flop ligt {Jd{9-Diamonds}-x en Roland heeft J-9 voor top two pair, zijn tegenstander heeft met {q-Diamonds}{10-Diamonds} een straightflushdraw. De {k-Diamonds} maakt de straightflush compleet en Roland de Wolfe mag naar de rail.

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 101

Annette Obrestad doet het de eerste levels rustig aan en blijft een beetje rond de 15.000 hangen. En Katja Thater staat ook net onder average met 18.000. Katja pakte een mooie pot zojuist: op een board van {8-Diamonds}{6-Diamonds}{k-Spades}{7-Spades} bet Ben Grundy 2.000 in een 3.500 pot. Na even nadenken raist Katja naar 6.000 en Grundy gaat in de tank maar legt toch af. Op de andere tafels gaan Thor Hansen en Surinder Sunar prima met respectievelijk 41.000 en 50.000.

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 102

Anthony Lellouche was één van de eerste chipleaders van het toernooi, maar moet het strijdtoneel verlaten. Hij flopt een straat en krijgt het all in tegen toppair met flushdraw. Zijn tegenstander maakt een runnerrunner fullhouse.

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 103

EPT Baden winnaar Julian Thew gaat in ieder geval nu geen back to back EPT overwinning behalen. Hij reraisde preflop met {a-Spades}{k-Diamonds} en op een {j-Spades}{8-Diamonds}{9-Spades} checkraist hij zijn tegenstander all in die vervolgens callt met {8-Hearts}{10-Diamonds}. De turn en de river zijn de {5-Clubs} en de {3-Hearts} en Julian verliest de pot en mag de tafel verlaten.

Annette 'Annette_15' Obrestad kraakt ondertussen even een paartje azen alsof het walnoten zijn. Er wordt naar de button toe gefold, die vervolgens inlimpt met een paartje azen, Annette checkt in de blind met 6-7. De flop is 6-7-J met twee schoppen en de blinden checken naar de button toe die 700 uitbet. De small blind fold en Anette raist naar 3.000. De button reraist zodat Annette all in is en zij maakt de call met bottom two pair. Er valt op de turn een 7 en zij maakt haar full house. Er komt geen aas meer op de river en Annette dubbelt naar 18.850.

Patrick Bruel gaat een coinflip aan met {8-Spades}{8-Clubs} tegen {a-Hearts}{k-Spades}, zijn tegenstander hit een {k-Clubs} op de turn en Patrick is uitgeschakeld deze EPT.

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 104

Trond Eidsvig heeft het artikel van RaSZi gelezen over kleine paartjes in Pokernews Magazine 2. Hij called een raise in de small blind van Aidan Quin die in de cut off zit. De flop is {2-Clubs}{3-Clubs}{5-Diamonds} en Trond checkt. Aidan bet 3.000 en Trond gaat all in en heeft Aidan covered die nog 20.000 achter heeft staan. Het gaat moeizaam maar Aidan callt met {a-Hearts}{a-Spades} en ziet met afgrijzen de {2-Spades}{2-Hearts} van Trond Eidsvig. Hij heeft nog maar 1 out want er was al een aas preflop gefold en aangezien 1-outers altijd tegen je gebruikt worden mag hij het toernooi verlaten.

European Poker Tour Dublin - Dag 1b 105

Vraag RaSZi over Ludovic Lacay en je krijgt als antwoord dat hij 'ziek goed' is. Hij speelt hyper agressief en is in bijna elke hand te vinden. Hij blijft de hele dag chips stapelen en hij nadert met rasse schreden de 100.000. Een paar weken geleden werd Ludovic 2e tijdens de WPT in Barcelona en won daar €295.200!

Helaas wisten Joep Durkstra en Steven van Zadelhoff dag 1b niet te overleven. De volgende Nederlanders beginnen aan dag 2:

Kevin Vreeswijk, 42.725

Bart Wetsteijn 31.550

Noah Boeken, 27.825

Bart Spijkers 18.450

Michiel Brummelhuis 15.700

Thierry van de Berg, 14.250

Daan Ruiter, 14.125

Antoon Kleijnen, 10.950

De average chipstack is 27.172 en de top 5 van het leaderboard ziet er als volgt uit:

1. Lacay Ludovic, 85.225

2. Flood Liam, 75.750

3. Eidsvig Tronde, 70,475

4. Mcdonald Mike, 67.250

5. Hardy Philip 62.600

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen