European Poker Tour Dublin - Dag 2

European Poker Tour Dublin - Dag 2 0001

Met een respectabel aantal Nederlanders neemt dag 2 een aanvang. Kevin Vreeswijk heeft de chiplead van de landgenoten en Bart Wetsteijn en Noah Boeken komen daar kort achteraan. Vlak zeker ook niet de overige Nederlanders uit die met 11.000 tot 18.000 met een ´M´ van rond de 10 zitten aan het begin. Dat biedt genoeg mogelijkheden!

Aan het begin van de dag is het ´Brummel´ die een tegenstander op het vliegtuig zet. Alex Fitzgerald gaat met nog 10.800 een coinflipje aan door A-Q te pushen. Michiel callt met pocket zevens en er valt een 7 op het board voor een set. Leuke opsteker voor Michiel zo aan het begin van de dag.

European Poker Tour Dublin - Dag 2 101

Even later is het weer Michiel Brummelhuis die de aandacht naar zich toe trekt. Michael Martin maakt er 1.800 van en Thor Hansen callt. Michiel mag het zeggen en maakt er 8.000 van. De small blind fold en de actie komt bij Jonothon Butters. Na wat overdenkingen gaat hij over Michiel heen en gooit het all in. Martin en Hansen folden en de actie komt weer bij Michiel: "I should've pushed…" zegt Michiel en hij gooit zijn pocket vrouwen open in de muck. Big laydown!

European Poker Tour Dublin - Dag 2 102

Op een board met {9-Clubs}{7-Hearts}{3-Spades} gaat Andy Black all in. "I call", zegt Ian Woodley. "I have Aces! I have Aces!" Waarop Black zegt:"Well I have pocket nines". Uiteindelijk is het een split pot…. De dealer was vergeten de holecards te delen….

Rond de tafel van Noah Boeken komen veel reporters en railbirds staan als Noah all in op de turn tegen Antonio Lemos. Het board is {10-Clubs}{6-Clubs}{5-Clubs}{k-Spades} en Lemos hangt achterover in zijn stoel en overweegt een call voor bijna al zijn chips. De klok wordt geroepen door een andere speler aan tafel. "Just throw it away. I've got you" zegt Noah. "At the end of the countdown, the hand will be killed", zegt toernooi directeur Kremser. "5…4…3…2…1…" "Call!" roept Lemos met nog 1 seconde op de klok. Noah laat {q-Clubs}{8-Clubs} zien voor een flush en Lemos muckt zijn hand. "Turn them up", instrueert Kremser zijn dealer, die vervolgens {a-Hearts}{5-Hearts} laat zien. Lemos heeft nog 4.500 en Noah stoomt door naar 80.000.

Noah heeft het naar zin aan tafel en zit samen met Annette 'Annette_15' Obrestad naast de dealer. Het lijkt er op of ze niet bij elkaar in de hand willen komen getuige de volgende conversatie. Annette zit in de small blind en Noah in de big blind en iedereen fold naar de blinden toe. Annette reikt naar haar chips voor een raise…. Noah: "You don't want to do that . . . raising to 35 . . . 38k. I've been picking up hands." Noah bekijkt zijn kaarten en fold 10-7 offsuit face-up. "I'm not messing with you" zegt Annette en laat A-K offsuit zien. "I'm just not getting in your way" zegt Noah met een glimlach. "I'm scared of you" antwoordt Annette.

Daan Ruiter maakt van dag 2 een rollercoaster. In een paar handjes gaat het op en neer voor hem. Eerst raist hij preflop naar 3.000 en Josh Gould gaat all in voor total 20.300. Daan vraagt een chipcount en maakt uiteindelijk de call. Hij erg gelukkig met de {a-Spades}{10-Spades} die zijn tegenstander laat zien: zelf heeft hij namelijk {a-Clubs}{j-Clubs}. Beiden hitten hun kicker en Gould mag naar de rail.

Een paar handen later komt hij in de pot met Casper Hansen. Op de turn ligt er 20.000 in het midden en het board is {9-Spades}{10-Diamonds}{j-Clubs}{10-Clubs} en Hansen bet 10.000 en Daan callt. De river is de {q-Clubs} en Daan check callt een 23.000 bet, maar gooit zijn kaarten in de muck als Hansen {j-Spades}{10-Spades} tabled voor een fullhouse.

Het blijft een Nederlandse aangelegenheid vandaag. Als er bij Noah Boeken aan tafel geraised wordt naar 3.000 maakt hij er 10.000 van. Ian Woodley reraist all in voor nog eens 20.000 en de initiële raiser gooit af. Noah callt en heeft {3-Clubs}{3-Spades}, Ian laat {q-Spades}{q-Hearts} zien. Er valt een {3-Hearts} op de flop en Ian Woodley kan naar huis. Noah zegt nog: "I did not want to fold in case you had AK…".

European Poker Tour Dublin - Dag 2 103

Daarna krijgt Noah Boeken een tikkie te verwerken. Op een flop van {8-Spades}{5-Spades}{4-Hearts} wisselen Noah en Michael Durrer een aantal raises uit net zolang totdat Durrer all in was. Noah heeft {k-Clubs}{8-Diamonds} voor toppair en Durrer laat {6-Clubs}{5-Hearts} zien voor middle pair en een gutshot. De turn is de {a-Clubs} maar de river is de {6-Diamonds} en Michael Durrer maakt two pair en hij leeft weer. Noah staat nu op 90.000 in chips.

Andy Black blijft de boel ook aanstampen, het is een thuiswedstrijd voor hem en op een flop van {7-Spades}3h}{4-Hearts} gaat hij all in tegen Mike McDonald. Andy heeft {9-Clubs}{9-Spades} en Mike {6-Spades}{7-Spades}. Het board produceert alleen nog blanks en Andy dubbelt naar 240.000!

Bart Wetsteijn krijgt dan te maken met Annette Obrestad. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar het board is {2-Hearts}{7-Clubs}{9-Diamonds}{2-Clubs}{a-Clubs}. Bart heeft {k-Spades}{k-Hearts} en Annette {a-Hearts}{9-Clubs}. Annette staat na de hand op 130.000 en Bart gaat helaas naar de rail. GG Bart!

Als Mike McDonald de pot een beetje groter maakt met een preflop raise naar 7.000 van onder het kanon, Phidias Georgiou (UTG+1) gaat in de tank. Na een tijdje schuift hij zijn chips naar het midden en is all in voor 25.600. Michiel Brummelhuis vraagt om de exacte chipcount gaat vervolgens ook all in: Michiel heeft Georgiou covered. Iedereen fold en wij gaan kijken naar een coinflip: Michiel heeft {a-Spades}{k-Hearts} en Georgiou heeft {3-Spades}{3-Diamonds}. Het board is {6-Hearts}{k-Diamonds}{4-Spades}{10-Clubs}{2-Diamonds} en ' Brummel' pakt de pot. Andy Black zegt tegen Michiel: "You win either way" refererend aan zijn geluk in coinflips.

Nadat hij eerder nog 250.000 chips had, moet Mike Mc.Donald nu het toernooi verlaten. Hij wordt verslagen door Annette Obrestad. Alle chips gaan preflop naar het midden en Mike heeft {j-Hearts}{j-Spades} tegenover de {a-Hearts}{q-Spades} van Annette. Met een aas op het board weet Annette Andy Black dicht te naderen voor de chiplead. Ze zitten ook nog samen aan tafel, dus dat kan nog een mosterpot opleveren! Mike McDonald mag naar de rail.

Wij zijn nog met 24 spelers over en allen zitten in het geld… De Nederlanders gaan goed bij een average stack van 138.125!

1. Andy Black, 350.300

2. Annette Obrestad, 284.700

3. Simon Munoz, 278.100

4. Casper Hansen, 241.800

5. Johnny Lodden, 208.600

6. Ludovic Lacay, 200.700

7. Thierry van den Berg, 200.200

8. Noah Boeken, 158.500

12. Daan Ruiter, 114.700

13. Michiel Brummelhuis, 106.400

European Poker Tour Dublin - Dag 2 104

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen