European Poker Tour Dublin - Dag 3

European Poker Tour Dublin - Dag 3 0001

Andy Black begint dag 3 waar hij dag 2 gestopt is: aanstampen! Na een minuut of 10 te hebben gekaart ligt van drie spelers alle chips in het midden. Andy Black heeft {k-Hearts}{k-Diamonds}, Luca Pagano hoopt met {6-Clubs}{6-Spades} de pot naar zich toe te trekken en Kjøndal heeft {q-Hearts}{q-Clubs} gevonden. De beste hand blijft staan en Andy Black stuurt twee spelers naar de rail!

Noah Boeken praat veel aan tafel, als Casper Hansen dreigt te gaan raisen zegt Noah: "The more you raise, the more you lose . . . Limp. Just limp!" Hansen is dwars en plaatst een kleine raise:"I think the dealer is in on this one." Zegt Noah als hij 9-3 offsuit open in de muck gooit.

Michiel Brummelhuis gaat weer een coinflip aan met pocket zevens. Op dag twee zat hij tegenover A-Q en pakte hij een zeven op het board. Nu gaat hij de slag aan met de A-10 van Jan Veit en vallen er drie harten op de flop. Michiel heeft de {7-Hearts} en Jan Veit nul waardoor het aantal outs nog verder daalt. Uiteraard vallen er op de turn en river twee blanks waardoor Veit het veld moet ruimen.

Annette Obrestad laat er in het begin ook geen gras over groeien als de Spanjaard Simon Munoz naar 13.000 raist. Annette_15 reraist naar 37.000 en krijgt een call van Munoz. De flop is {a-Hearts}{10-Diamonds}{6-Hearts} en Annette begint 45.000 uit te tellen om uit te betten en dit ook roept kondigt Munoz een all in aan die ge –instacalled wordt door Annette. Annette heeft {a-Diamonds}{j-Diamonds} en Simon {10-Hearts}{9-Clubs}. De turn is de {6-Clubs} waardoor Munoz nog verder achter komt te lopen en de river is de {2-Spades}. Annette Obrestad shipt een pot van 400.000! Een paar handen later komen zij weer all in tegenover elkaar. Deze keer heeft Annette A-Q en Simon Munoz A-9. Het board is A-10-J-7-8 en Munoz leeft weer een beetje. Even later moeten wij wel afscheid nemen van Munoz als hij tegen Andy Black een preflop all in verliest.

Dan is er op drie tafels tegelijk tijdens de hand-for-hand een all in en een call. Daan Ruiter wordt gedubbeld door Noah: negens tegen zevens. Anders Pettersson blijft er in als zijn tienen blijven staan tegen de K-Q suited van Ziad Khady en Reube Peters kreeg een cadeautje van Johnny Lodden. Johnny ging preflop all in met J-2 suited, maar de zessen van Reuben blijven staan. All in Stays in!

Helaas moeten wij dan afscheid nemen van Michiel 'Brummel' Brummelhuis. Michiel opent de betting met 16.000 en als de actie bij Ludovic Lacay komt maakt hij er 55.000 van. Michiel gaat all in voor ongeveer 175.000 en Lacay maakt de call met pocket vrouwen. " That's a nice hand" zegt Michiel en hij laat twee negens zien. "Come on! One Time!" Roept Brummel maar het board is {2-Diamonds}{j-Hearts}{k-Clubs}{k-Hearts}{a-Spades}. Ludovic gaat naar de top van het leaderboard en Michiel mag naar huis: GG!

Kort daarna is het Johnny Lodden die het pand verlaat. Hij zit met pocket tienen tegen de pocket vrouwen van Annette Obrestad. Er valt direkt op de flop een vrouw en het feest is over voor Johnny. Hij wordt 17e en er is een redraw voor de laatste 16 spelers.

Ondertussen krijg ik van Noah een sms: "Sinking 100k. carddead dz". [/I]

European Poker Tour Dublin - Dag 3 101

Thierry van den Berg verliest chips aan Ziad Kaady door hem te dubbelen. Het geld gaat er preflop in en Thierry heeft A-J en ligt achter tegen de A-K van Kaady. Het board is {a-Spades}{8-Diamonds}{4-Hearts}{7-Clubs}{3-Diamonds} en de kicker wint.

Dan is het de beurt aan Daan Ruiter, hij haalt de chips terug van Hotels.nl collega Michiel Brummelhuis, door te dubbelen via Ludovic. Preflop ligt hij voor met boeren tegen tienen, maar de flop is interessant: {8-Diamonds}{q-Spades}{9-Clubs}. " Let him make a set" zegt Ludovic na de flop, maar er verandert niets meer in de hand. Daan Ruiter heeft nu 250.000 aan chips!

European Poker Tour Dublin - Dag 3 102

Na de reseat komt Noah bij Andy Black aan tafel te zitten: "Andy Black, nice to meet you. I've heard a lot about you . . . or was it from you? Was that you talking?"

European Poker Tour Dublin - Dag 3 103

Dan moet Noah in 'a battle of the blinds', het veld ruimen. Andy Black raist naar ongeveer de helft van Noah's stack. Noah gaat op de big blind all in en Andy insta callt. Andy heeft {a-Clubs}{j-Diamonds} en Noah {a-Diamonds}{10-Spades}. "Its ok, a ten is coming" zegt Noah nog. Het board is echter {2-Spades}{7-Diamonds}{j-Spades}{6-Hearts}{9-Spades} en Noah wordt 14e, goed voor €20.420: GG Noah.

Daan Ruiter raist naar 17.000 vanaf de cut off en Ludovic Lacay reraist vanaf de button naar 50.000, Daan lijkt wat te twijfelen maar maakt de call. De flop is {j-Spades}{7-Diamonds}{5-Diamonds} en Daan checkt. Ludovic begint 65.000 te stapelen en schuift het over de lijn. De dealer begint het uit te tellen en Ludovic zegt lichtelijk geïrriteerd: "Its 65.000". Een paar seconden later begint de anders zo onbewegelijke Daan Ruiter met zijn armen te zwaaien en zegt dat hij all in is. De stacks zijn ongeveer gelijk en Ludovic zegt op een gegeven moment "I think you have queens" en fold zijn hand.

European Poker Tour Dublin - Dag 3 104

Als op een board {j-Diamonds}{3-Diamonds}{3-Clubs} komt checkt Andy Black naar Annette die vervolgens 22.500 uit bet. Andy maakt de call en de turn komt: {10-Hearts}. Wederom checkt Andy en Annette bet nu 28.000. Andy gaat in de tank voor een paar minuten en callt weer. De laatste kaart is de {q-Clubs} en weer laat Andy het aan Annette over die 50.500 naar voren schuift. Andy insta callt en Annette laat direkt {j-Hearts}{j-Clubs} zien: ze flopte de second nuts. "Nicely played", complimenteerd Andy Annette. "Two pair Andy?" vraagt Thierry. "No I made a straight", roept Andy.

Daan stoomt gewoon door als op een board van {2-Hearts}{a-Clubs}{4-Diamonds}{q-Diamonds} Kenny Hicks Jr. naar Daan toe checkt. Daan zet Kenny all in voor ongeveer 90.000 en hij moet even nadenken voordat hij de call maakt. Kenny heeft pocket achten, maar Daan Ruiter heeft two pair met {a-Diamonds}{4-Spades}. De river is de {2-Clubs} en Kenny gaat naar de rail.

Dan gaat het bergafwaarts met Andy Black. Hij callt een all in van Reijo Manninen met A-K en zit tegenover achten: geen hulp. Dan callt Andy op een board van {2-Spades}{k-Diamonds}{3-Diamonds} een allin met pocket vieren en zit hij tegenover {q-Diamonds}{9-Diamonds}. Een vrouw op de turn en nu dubbelt hij Tronde Eidsvig. Daarna wordt hij outkicked door Reijo Manninen met K-5 tegen K-Q op een 8-K-2-8-7 board en weer weet een tegenstander te dubbelen tegen Andy Black. Hij heeft nog maar 100.000 over….

Ludovic Lacay mag naar de rail als hij {a-Hearts}{10-Spades} all in pusht maar {j-Hearts}{j-Spades} van Daan Ruiter tegenover zich vindt. Geen hulp en Ludovic wordt 11e.

European Poker Tour Dublin - Dag 3 105

Het is Annette die het laatste oordeel velt over Andy Black. Het gaat er preflop in en Annette heeft {j-Hearts}{j-Diamonds} tegen de {3-Clubs}{3-Spades} van Andy. Andy Black wordt 10e en krijgt hiervoor €30.630.

De finaletafel is bekend en er zitten maar liefst twee Nederlanders aan!

1. Thierry van den Berg - 274,000

2. Daan Ruiter - 646,000

3. Reuben Peters - 176,000

4. Annette Obrestad - 788,000

5. Anders Pettersson - 166,000

6. Casper Hansen - 360,000

7. Tronde Eidsvig - 184,000

8. Michael Durrer - 247,000

9. Reijo Manninen - 480,000

De winnaar gaat naar huis met de titel en €532.620! Daan staat er prima voor kort achter Annette Obrestad, maar ook Thierry heeft genoeg chips om mee te werken. Vanmiddag gaan wij het meemaken. Eindelijk weer een EPT voor een Nederlander???

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen