Fight for Cancer Toernooi Club8

Fight for Cancer Toernooi Club8 0001

Zondag 28 oktober was het Fight for Cancer toernooi in Amsterdam. Club 8 was het toneel voor een kleine 130 man die allemaal enthousiast aan de tafels plaatsnamen zonder zicht op prijzen. Buiten de eeuwige roem viel er namelijk niets te verdienen want alles ging naar het goede doel: fight for cancer.

Club 8 zag letterlijk zwart van de Team PokerNews leden. De bekende vesten met het Team PokerNews logo mochten tijdens dit toernooi natuurlijk gewoon gedragen worden en alle leden liepen daar dan ook trots in rond.

Dat er een groot verschil zit tussen cashgames en toernooien blijkt wel als de eerste afvaller van de avond zich toont. Onder groot applaus krijgt de eerste speler die de rail op kan zoeken de 'donkey award' uitgereikt en deze is voor niemand minder dan Project Soul. Eerste Team PokerNews lid is dus al uitgeschakeld en we zijn amper 5 minuten begonnen.

Gelukkig kent het team nog meer leden waarvan veel het goed doen. Teamlid Frank Op de Woerd (Webjoker) klaagt steen en been dat hij geen kaarten krijgt en dat hij wel weer moet folden. Even later heeft hij een ijzersterke read op de heer Greentumb maar deze verliest alsnog met zijn boeren van een ander Team PokerNews lid die zijn set op de flop al had gemaakt. De teamleden ontzien elkaar in niets en schakelen elkaar genadeloos uit: Team PokerNews speelt om te winnen.

De structuur van het toernooi is opmerkelijk snel te noemen en het nodige geluk ontbreekt bij velen om door te stampen. Er is echter een dappere strijdster die volhoudt en nooit opgeeft tegen de hordes aan tegenstanders die ze moet wegwerken om de finale tafel te bereiken. Het is niet het dappere Gallische dorpje maar Team PokerNews lid 'Tammie' Tamara die de finale tafel bereikt en heads up komt tegen Joas alias Rock-City-King.

Met hulp van Team PokerNews leden Malika Pater en Menno 'Vlekski' Vlek die optreden als dealer, wordt Tamara forumkampioen 2007. De trofee wordt in ontvangst genomen maar dit is eigenlijk formaliteit: dat de schitterende trofee naar een TPN'er ging was al duidelijk vanaf het begin

Het toernooi is afgelopen maar er wordt nog genoeg gekaart door alle leden. Sommigen spelen kleine cashgames voor het goede doel en anderen wagen zich aan een sit & go waarvan de opbrengst het Fight for Cancer project zal ondersteunen. De sit & go, met blindlevels van anderhalf uur, waar Noah Boeken, Jordy Veenboer, Dimitri Thoolen, Roeligan, Wubwubwub, en Webjoker zich op storten is een waar strijdtoneel der titanen. Helaas gaat een niet TPN'er (SandZ) er met de prijs van door maar het goede doel is de grote winnaar want die mag de winst in ontvangst nemen.

Al met al was het een gezellige dag met goed presterende leden. Volgend jaar zal dit event weer gehouden worden en Team PokerNews zal zeker weer aanwezig zijn. Dat een TPN'er dan maar weer de titel mag grijpen!

Uiteraard mag een verslag van de winnares niet ontbreken:

Zondag al vroeg wakker, de klok ging een uur terug dus helemaal van slag werden we wakker. We (Pokermike77) en ik zouden naar het HC in Zandvoort gaan, tot ik ineens in me mailbox een mail van Stevedude tegen kwam en zag dat het fightCancer toernooi was en hebben de plannen maar even omgegooid.

De deuren gingen om 13.30 open en we zijn daar maar even gaan kijken. Nog steeds niet met de instelling om te gaan pokeren, aangezien we ons niet hadden ingeschreven, omdat we dachten dat het inmiddels wel vol zou zitten. Daar aangekomen bleek dat we nog op de lijst gezet konden worden en hebben ons maar even ingeschreven voor het toernooi. Een klein uurtje later zaten we ineens aan tafel.

De eerste hand begint goed {a-Diamonds}{a-Clubs}, dat is een van de weinige handen die ik me nog kon herinneren, klein potje gepakt doordat ik op de river veels te veel bette en me tegenstandster haar hand folde. Daarna een uur lang alleen maar gefold, kreeg namelijk geen fatsoenlijke kaart meer in me handen. Ik kreeg wel 2 goede handen maar hitte niks. Even laten kreeg ik wel wat redelijke handen en speelde ik er wat mensen uit.

Toen kwam het moment dat ik van tafel moest veranderen, ik kwam aan een nieuwe tafel zitten en speelde me eerste hand aan de nieuwe tafel, iemand met {q-Diamonds}{q-Clubs} en een ander met {10-Hearts}{10-Spades} gingen all in, ik pakte {a-Clubs}{a-Hearts} en ging ook all-in. BAMM 2 tegelijk er uit. Wat een HEERLIJK gevoel. Een paar goede en foute beslissingen kwam ik met 32200 aan de finale tafel. Weer een paar verschrikkelijke fouten gemaakt, waardoor ik zakte naar ongeveer 10k. Uiteindelijk heads-up gewonnen met {q-Spades}{10-Spades} door op de river de {q-Clubs} te hitten.

Daar was ik dan eerste geworden, toen ik opstond s'morgens nog geen idee dat ik dit toernooi zou gaan spelen en dan gewoon eindigen als nummer 1.

Dit toernooi heeft me zeker de motivatie gegeven om grotere live toernooien te gaan spelen, dus nu wat €€€ aan de kant leggen en we gaan een leuke tijd tegemoet!!!

Iedereen bedankt voor het support en de gezelligheid!

Tot op de WSOP

Tamaar

Team PokerNews.NL resultaten

Sebastiaan van Zeben (Blog Brian_Flanagan) deed mee aan het limit event van de MCOP en heeft daarnaast flink gechilled met Jamie Gold en Robert Williamson III.

Stefan Vreeswijk (Blog Dabruns) heeft een mindere periode en hij hoopt te kunnen knallen op de €100 rebuy op de MCOP.

Rakita Heijnen (Blog Darkrose) is deze week vooral actief geweest als railbird op de MCOP.

Jasper Daems (Blog Draughter) is ook veel op de MCOP te vinden geweest (samen met 1suus2 en 1peter2) en heeft een leuk verslag geschreven op zijn blog.

Ilja Buschman (Blog Georgeluz) speelde de Sunday Million op Stars. Hoe dat verging lees je op zijn blog.

Wolfgang van Breukelen (Blog NL_Ollie) heeft ook weer genoeg meegemaakt en zijn blogs zijn altijd leuk om te lezen.

Dennis Douze (Blog Pokerdevil) speelde de 200 rebuy op de MCOP maar werd helaas vroegtijdig uitgeschakelt door Milly Uylenbroek.

Quan Tran (Blog Projectsoul) heeft veel gespeeld de afgelopen weken en heeft daar leuke blogs van gemaakt.

Madelon Krops (Blog Quace)is druk met haar nieuwe job op de MCOP en op haar blog is te lezen hoe het daar aan toe gaat.

Menno Vlek (Blog Vlekski)heeft een zeer uitgebreide reportage gemaakt van de MCOP. Zijn blog is zeker de moeite waard om te lezen als je wilt weten hoe het leven van een pokerpro eruit ziet.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen