Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Master Classics of Poker

Master Classics of Poker 0001

De Master Classics of Poker lijkt op een grote reünie van mensen die zich veel, vaak en hevig in de pokerwereld bewegen. Rond de bar zie je diverse groepjes staan die even bijkletsen en bijpraten over de afgelopen tijd. Railbirds van diverse fora spreken af ("Ik heb een krant onder mijn arm") en zien elkaar voor het eerst na maaaaaaaanden van msn-en.

Ook loopt er een bekende Nederlander rond: Leroy! Leroy is natuurlijk beroemd geraakt door het optreden in het programma Vegas Voyage en is nagenoeg onbereikbaar geworden. Als ik om een handtekening kom vragen krijg ik een kaartje van zijn manager in mijn handen gedrukt. Uiteraard is dit het gevolg van een eerdere ontmoeting tussen Leroy en ondergetekende. In Enschede hebben wij samen aan de cashtafel gezeten voor een uurtje of 5 en dat was beregezellig. Leroy was minder enthousiast . Het wordt toch nog erg gezellig met de 'vijand' (zoals wij elkaar plegen te noemen) en wij kletsen nog wat verder bij, een uitnodiging om te gaan cashgamen wordt vriendelijk doch beleefd afgewezen.

Het is ook de eerste dag dat ik 'bitch' van Lex 'RaSZi' Veldhuis ben en ik doe het niet helemaal naar behoren. Dat is ok niet mogelijk gezien de positie waar hij zich soms bevindt (midden van de room). Rond de pokerpit staan een aantal Melke personen van Security die zichzelf heel erg belangrijk vinden. Het kan ook niet uitblijven en het komt tot een aanvaring. "Allemaal leuk en aardig wat jullie doen, maar dat flitsen en die lamp op de camera die gaat uit!" Ik kijk hem aan en zoek naar een hint dat dit een geintje is en dat ik op elk moment mag beginnen met lachen. Het is duidelijk dat deze man zijn roeping gemist heeft: een prima pokerface kijkt mij strak aan en ik wacht op een tell. Geen tell dus... ik maak aanstalte om een foto te nemen en hij tikt mij op de schouder. "Als je flitst moet ik er melding van maken..." *zucht*. Ik zeg hem dat wij dit al twee dagen doen en of hij soms klachten had gehad van spelers. Dat was niet het geval maar hij had thuis de statuten en regelementen er nog eens op nageslagen (!!?!!??!!!??) en het mocht niet: regels zijn regels! "Dan gaan wij kijken of wij die regel eens even aan kunnen laten passen want in dit donkere hol is het zonder belichting geen werken." Ik probeer de beste man nog tot een sidebetje te bewegen, maar hij maakt alweer aanstalten om streng op te treden tegen railbirds. Na enige tijd mogen wij weer flitsen en zijn de regels aangepast. Gelukkig weer een probleem opgelost... denken wij tenminste.

Noah Boeken is ondertussen aangeland bij de headsup van de €200 rebuy. Gisteren wist The Wizard nog te melden dat er een fish vanuit Dublin was ingevlogen die elke hand all in ging. Het blijkt in ieder geval een winstgevende taktiek te zijn! De headsup wordt gewonnen door Michel Vat, een speler met karakter zo is wel duidelijk. Ik vraag hem of hij nog een deal heeft overwogen, dit heeft hij geen seconde gedaan. Het was de eerste en misschien wel enige keer dat hij tegen een topper in deze positie komt. Door geen deal te maken/vragen blijf je scherper en verslap je niet omdat het geld toch al binnen is. Geheel terecht wint Michel de headsup en de titel!

Madelon schiet ook wat foto's en wordt eveneens staande gehouden. Of zij direkt wil stoppen met foto's maken van de spelers. Samen met Madelon gaan wij weer die kant op, nu staat Noah daar toevallig net te praten met Jurriaan en Steffi van SimpelMedia. Ik vraag Madelon wie het was en ik zie hem al onze kant opkomen. Ik vraag netjes wat hij bedoelde zojuist. "Gewoon stoppen, het alleenrecht van beeldmateriaal ligt bij SimpleMedia, dus jullie stoppen nu hier mee." Omdat wij toch nog verder moeten met deze beste man voor de rest van de week besluit ik het op de diplomatieke tour te gooien: "Misschien ben je vandaag voor het eerst begonnen, maar wij zijn al twee dagen bezig. Dit mag gewoon, check het ff en dan zijn wij klaar". Maar nee: de beste man was hier ook al twee dagen bezig en had samen met zijn collega thuis even de statuten en regelementen nagekeken. Wij stoppen hier de diplomatieke methode en ik vraag of hij wel helemaal lekker is en ben naarstig op zoek naar de opvolger van Ralph Inbar! Ik word gehussled hier! Noah draait zich om of er problemen zijn en ik leg het uit. Noah lachen.... voor drie seconden. Hij besluit te overleggen en wederom valt het overleg in ons voordeel uit en mag Madelon weer verder met foto's maken.

Ondertussen is het pauze en Lex komt even wat drinken scoren. Het wordt al wat later en Mrs.Red roept dat ze het gevoel heeft dat het twee uur 's nachts is. Lex: "ik heb het gevoel dat het dinsdagmiddag is..." Lex ziet er inderdaad dood op uit. Ik breng wat drankjes en een broodje kaas als Lex aan de rand van de pit aan tafel zit. Hij raist een pot preflop en krijgt een call. Op de flop vallen drie klaveren en Lex bet uit, zijn tegenstander gooit het in het midden en Lex insta callt met een flush. Lex zit tegenover trips achten en de turn is een blank. Als er op de river een 8 valt voor quads gaat er ´ooohhhhhhhhhhh´ en ´aaaaahhhhhhhhhhhhhh´ door de menigte. "Kijk nou dan: een 1-outer!" Lex zet zijn koptelefoon maar eventjes op....

Even later komt Jordy blij naar ons toe: het is gelukt hij heeft een reseat gekregen. Hij zit naast Lex vanaf nu. "Ja pik! Scheelt weer drankjes halen voor mij.... spaatje rood alsjeblieft!"

Jordy gaat prima in het €1.000 rebuy toernooi en weet zelfs de finaletafel te halen. En het is niet zo maar een tafel. Thierry van den Berg, Marc Naalden, Daniel Smidt en Nicky Roeg zitten er ook. Niet dat je zegt: 'appeltje-eitje'. Vanmiddag om 16:30 begint deze tafel. Wie waagt zich aan een voorspelling?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen