En hoe voelen de spelers zich vandaag?

En hoe voelen de spelers zich vandaag? 0001

Het Main Event van de Master Classics of Poker staat op het punt van beginnen. De pokerspelers staan langs de rail en wachten op 't moment dat de "hekken" opengaan en ze hun plaatsen in kunnen nemen. Een aantal spelers is nog op zoek naar een kaart, want het moge duidelijk zijn: dit toernooi is uitverkocht! Uiteindelijk doen er 429 spelers mee, die 5000 euro hebben neergeteld. Hoewel, sommigen zijn wat duurder uit. Er gaan verhalen dat er kaarten voor 10.000 euro zijn verkocht. De meest gehoorde deal: minimaal 6000 euro en 10% van het prijzengeld. De halve zaal is van plan om volgend jaar minimaal 10 kaarten te scoren, voor de handel. Helaas, het schijnt allemaal iets anders te worden aangepakt.

Ondertussen ben ik op zoek naar mogelijkheden voor interviews met spelers. Maarten stelt me voor aan Victor "Nazgul" Goosses, de toernooibacker van Lex. Een mooi gesprek werd 't, dat jullie iets voor kerst kunnen lezen in het PokerNews Magazine. Een groot interview met anderen zit er even niet in. Natuurlijk zie ik bekende namen, zoals Andy Black, Johnny Loden, William Thorson, en Brandon Schaeffer, en wie weet krijg ik ze nog te pakken als ze uit 't toernooi liggen. Zowel hun als mijn gedachten staan even niet bij een diepte-interview, zo kort voor de start van 't toernooi. Als alternatief stelde ik korte vragen aan zoveel mogelijk Nederlandse en internationale spelers.

"Hoe voel je je?" is een vraag die door zowel interviewer als ondervraagde wordt verafschuwd, maar daar hebben we even maling aan Dus, Hoe Voel Je Je?

Remco "The Wizard" van den Berg

Ik speel niet, want ik moet nog veel dingen doen vandaag. M'n kaartje probeer ik straks te verkopen.

Tsai Chen

Ik keek gisteren op PokerNews naar de lijst van mensen die het Main Event zouden spelen, en ik zag m'n naam er niet bij staan. Om eerlijk te zijn vond ik dat wel jammer, want natuurlijk speel ik, net als Ron. M'n plek aan de finaletafel van het eerste Event heeft me zelfvertrouwen gegeven. Ik heb weinig geslapen vannacht, maar ga ontzettend m'n best doen en hoop dat ik geen pech krijg. Er zijn meer dan 400 spelers die willen winnen, dus ik ben realistisch genoeg om te zeggen dat het moeilijk gaat worden.

(resultaat na eerste dag: OUT)

Nicky "Nickname" Roeg

Nee, ik ben totaal niet zenuwachtig. Gelukkig heb ik al goed gescoord deze week, dus dat geeft me wat vrijheid. M'n doel was om minimaal 1 finaletafel te halen, en dat is gelukt. Als speler ben je toch op zoek naar bevestiging van je kwaliteiten, en als dat lukt, is het naturlijk geweldig. Ik voel wel iets meer druk omdat ik niet alleen voor mezelf speel, maar voor PokerNews (Nicky heeft 50% verkocht aan PN-Leden). Noem het maar gezonde spanning. Ik doe m'n best!

(resultaat na eerste dag: OUT. Lang tijd heeft Nicky op drie x Average gestaan. Op de "feature table" ging het mis)

Miguel Trier

Gisteren heb ik een kaartje gewonnen in de Sattelite. Voor de zekerheid had ik al een kaartje gekocht, dus ik heb besloten om het kaartje te geven aan Bart Spijkers. M'n vorige toernooien zijn niet zo goed gegaan. In Baden en Dublin heb ik gewoon niet goed gespeeld. Ik ben nog wel zesde geworden in het Spanish Open vorige week, dat was wel lekker. Nee, ik heb geen idee hoe ik hier sta ingeschreven, als Nederlander of als Spanjaard. Ik heb twee nationaliteiten, dus ik kan kiezen, haha. Ik ga m'n best doen en hoop goed en agressief te spelen.

(resultaat na eerste dag: OUT. Ook Miguel werd aan de "feature table" geplaatst. Ziek van z'n uitschakeling overwoog hij om meteen het vliegtuig naar Marbella te boeken)

Bart Spijkers

Eigenlijk wilde ik niet spelen, want ik zit niet lekker in m'n vel. Maar Miguel bood een kaart aan, en daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen. Het toernooi ga ik spelen zoals ik dat online ook doe. Ik wil in het begin een dikke stack opbouwen, want ik heb geen zin om te gaan "grinden" om er dan via een coinflip uit te vliegen, zoals in Dublin. Ik doe m'n best!

(resultaat na eerste dag: OUT)

Sven Polarski

Alle toernooien zijn tot nu toe goed gegaan en ik heb goed gespeeld. Jammer dat ik 45e, 50e, 42e. en 80e ben geworden. Vooral in het 1000-toernooi had ik veel pech. Ik ging eraf met AA tegen QJ, dat was wel zuur ja. Maar dat is toernooipoker, vandaag zijn er weer nieuwe kansen. Ik had nog geen kaartje en heb 'm net overgekocht van iemand. Een dure grap, want ik moet 10% van 't prijzengeld afstaan. We zien het wel!

(resultaat na eerste dag: OUT)

Andy Black

Een lang interview later deze week? Ja, is prima, ik zie je later want ik moet dit toernooi eerst winnen.

(resultaat na eerste dag: OUT)

Johnny Lodden

Ingen må utsettes for tortur eller grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff!

(resultaat na eerste dag: Een van de chipleaders, dus die uitspraak klopte niet helemaal…)

Minne

(Wie? Jawel, Minne is Nederlands' minst bekende High-Stakes speler en dat wil ie graag zou houden, of toch niet? Later meer over deze mysterieuze speler uit Amsterdam die qua bankroll aan de top van Pokerend Nederland bivakkeert)

(resulaat na eerste dag: still in)

Thierry van den Berg

Zenuwachtig, ik? Welnee, iedereen komt naar me toe en feliciteert me met m'n resultaten, hoe kan ik dan zenuwachtig zijn? Ik voel me goed…let maar op wat er gaat gebeuren.

(resultaat na eerste dag: chipleader)

Erik van der Burg

Ik heb nog geen kaartje. Gisteren na de qualifier werden er 20 seats verkocht en ik stond 21e. Ik heb me bewust onttrokken aan het kaartverkoopfestijn. Natuurlijk wil ik meedoen. Hoe sterker 't veld, hoe lekkerder ik 't vind. Moment, ik ga even op zoek naar een kaart.

(resultaat na eerste dag: OUT)

Abel Meijberg en Jorryt van Hoof (Nederpoker.nl)

Tot nu toe is het een superweek. Voor mij persoonlijk omdat ik het Omaha-toernooi heb gewonnen, maar ook voor onze site Nederpoker.nl. Kijk, we presenteren ons toch als "goede spelers" maar roepen dat niet het hardst van de daken. Als we dan zulke prestaties neerzetten, zoals Marc Naalden die wint en nog een aantal van "onze" spelers de finaletafel halen, dan geeft dat een goed gevoel. We zijn Nederpoker.nl begonnen uit liefde voor het spel, om het niveau in Nederland omhoog te tillen. Het is een hechte groep, die ook op persoonlijke basis goed met elkaar om kunnen gaan. Daar doen we het voor. Maar toen ik met Rolf Slotboom aan de finaletafel van het Omaha-toernooi zat, dan is er gewoon sprake van concurrentie hoor. Ik gun 'm veel, maar als ik 'm kan uitschakelen dan doe ik dat, haha.

(resultaat na eerste dag: OUT)

Daan Ruiter (nadat hij is geinterviewd door RTL7)

Ik voel me super, heerlijk. Een filmster? Ja, zoiets. Leuk toch?

(Resultaat na eerste dag:Still in, ongeveer Average )

Ed de Haas

Als ik er snel uitleg, dan wordt 't veel sex. Als ik win, dan wordt 't ook veel sex, maar dan iets later, haha. Ja, ik heb meegekeken met Tony G toen hij in Rusland vorige week de Big Game speelde. 5K-10K Pot Limit Omaha, heads-up, dat was nadat hij vijf miljoen had gewonnen de dag ervoor. Behoorlijke bedragen ja. Op een gegeven moment wou z'n tegenstander coinflips doen voor 500K,maar daar had Tony niet zo'n trek in. Ja, ik ken Tony al veel langer, ook toen het niet zo goed met 'm ging. We zijn goede vrienden, zeker.

"Act Normal Man?" Oja, dat zei ik tegen die gast op de WSOP. Tja, als ik 22 was en zo lelijk was als hij, dan was ik Herman Brood achterna gesprongen, zet dat er maar in, haha.

(resultaat na eerste dag: shortstacked. Veroorzaakte commotie door z'n kaarten te verscheuren en keihard op de tafel te slaan toen hij een pot van Noah Boeken verloor. Iedereen was bang voor de boomlange speler. Na de zoveelste aankondiging dat het om een niet-roken toernooi ging, zei Noah: "Hoor je dat, Ed? Dus ook niet steamen!". Ed gromde en speelde "rustig" verder.)

Stefan van Zadelhoff

Hoeveelste ik word? Eh, 11e natuurlijk, zoals 't hoort.

(Resultaat na eerste dag: OUT)

Lex Veldhuis

Ik ben zo ziek als een hond. Koorts, verkouden, alles. Ik raise bijna elke pot en ging van 10K naar 26K en nu weer 13K. Maar dat zijn we gewend, he?

(Resultaat na eerste dag: OUT)

Het is druk in het HC. Jurriaan Hillen van Simple Media zet iedereen op scherp en is 90% van de tijd aan de telefoon. Het kan niet anders of hij heeft een abonnement van zo'n 5000 belminuten per maand. Zijn nieuwe nickname: "Blackberry". Steffi van RTL7 heeft eindelijk nieuwe schoenen gekocht en interviewt speler na speler. Jurriaan staat achter de cameraman en oogt rustig. Kwestie van ervaring.

Om 15.00 gaat de show van start. Het geluid van de chips is oorverdovend. Gekkenhuis!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen