Running Good

Running Good 0001

In Dublin vond de Pokerstars.com European Poker Tour plaats. Al jaren is dit de grootste toernooicyclus van Europa, mede dankzij de vele uitzendingen op televisie, waaronder sinds enige tijd die van RTL7.

Het toernooi werd dit keer echter niet opgenomen voor televisie, en dus deden er "slechts" 221 spelers mee die met een inleg van 8000 euro voor een prijzenpot van 1,7 miljoen zorgden.

Voor het eerst sinds lange tijd speelde ik best lekker, waardoor ik m'n chipstack flink uit kon bouwen. Dat gold overigens ook voor drie andere Nederlanders: Michiel Brummelhuis, Daan Ruiter en Thierry van den Berg. Vooral Thierry zet de laatste tijd enorm goede prestaties neer en ook nu bewees hij z'n kwaliteiten. Vier Nederlanders bij de laatste 18 spelers; een unieke prestatie!

Uiteindelijk haalde ik een 14e plaats, goed voor 20.000 euro. Natuurlijk overheerst de teleurstelling, want ik ga altijd voor de winst. Ik ben wel weer wat gestegen op de All Time EPT Leaderboard en sta nu op de 5e plaats met zes "cashes". Michiel Brummelhuis werd 18e, Thierry van den Berg 8e, en Daan Ruiter won meer dan een ton met z'n 5e plaats. Good game, sirs!

Onmiddellijk nam ik het vliegtuig terug naar Nederland, want de Master Classics in Amsterdam was begonnen, en dit grootste pokerfestival wilde ik niet missen! Ik was net op tijd voor het 2e toernooi, het 200-euro Rebuy No Limit toernooi. "Rebuy" wil zeggen dat gedurende de eerste 2,5 uur van het toernooi, je onbeperkt een nieuwe stapel chips mag kopen, als je niets meer over hebt. Dat betekent dat er flink gegokt wordt, en de woorden "All-in" zijn dan ook honderden keren uitgesproken. De prijzenpot steeg daardoor gelukkig ook flink: 296 spelers, meer dan 500 rebuys, en een prijzenpot van 160.200 euro. Normaal gesproken kan ik me moeilijk opladen voor toernooien met een kleine buy-in, maar tijdens de MCOP ben ik altijd gebrand op een goede prestatie in eigen huis!

Toen ik naast de Nederlands kampioen Peter Dalhuijsen werd geplaatst, wist ik dat hij met agressief spel duidelijk zou maken wie de "baas" aan tafel was. Het sleutelmoment was de hand die hieronder beschreven is; ik geloofde Peter in deze hand totaal niet en betaalde tot aan de river zijn bets. Even later was ik een underdog met Aas-Tien tegen Aas-Vrouw, maar de Tien op de river bracht uitkomst en betekende helaas de uitschakeling voor Peter, die all-in was.

Vanaf dat moment ging alles vanzelf: ik speelde goed en met redelijk gemak bereikte ik de finaletafel en kwam ik heads-up tegen Michel Vat. Helaas kreeg ik juist op dat belangrijke moment geen goede kaarten meer. Ik werd tweede en mocht 28.000 euro in ontvangst nemen. Michel was een terechte winnaar en won 51.000 euro. Gefeliciteerd!

Uiteraard draait alles om het Main Event dat afgelopen donderdag van start is gegaan. De eerste prijs zal rond de miljoen euro bedragen. Eens kijken of ik voor een kleine verrassing kan zorgen. Vooralsnog ben ik tevreden. Eens zien of m'n goede run nog even aanhoudt!

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 10 november 2007"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen