Het Main Event

Het Main Event 0001

De Master Classics of Poker in Amsterdam is vorige week een groot succes geworden voor de Nederlandse professionals. Michel Vat, Marc Naalden, Abel Meijberg, Daniel Smidt en Martijn Luijendijk wisten vijf van de zeven toernooien te winnen en mochten respectievelijk 51.000, 160.000, 75.000, 75.000 en 28.000 Euro op hun rekening bijschrijven. Het is werkelijk een topprestatie om in zulke sterk bezette velden vol goede buitenlandse profs een toernooi te winnen.

Zelf mocht ik ook niet klagen. Vroeg in de week verloor ik de heads-up met Michel Vat en mocht ik 28.000 euro incasseren voor de tweede plaats. Voor mij was hiermee de week al redelijk geslaagd, maar het bleek gelukkig slechts een opwarmertje voor het grotere werk.

Het Main Event kende een buy-in van 5100 euro en er deden liefst 428 spelers aan mee, een absoluut record dat de pokerhype natuurlijk enorm bevestigd. Mijn buy-in werd betaald door m'n sponsor Pokerstars.com, waarvoor ik altijd dankbaar ben. In dit soort toernooien is er vanwege de structuur en het aantal chips dat men krijgt, heel veel ruimte om je kwaliteiten als pokerspeler te kunnen uitbuiten.

Ik deed het daarom rustig aan en koos zorgvuldig m'n momenten uit om chips te verzamelen. De eerste dag zat ik lang aan tafel met dezelfde spelers en kon daarom m'n tegenstanders goed inschatten. In deze fase gaat het niet om pre-flop coin-flips (bijvoorbeeld AK tegen 77). Een showdown wil je zo lang mogelijk uitstellen. Het is beter om steeds kleine potjes te winnen, dan je gehele stack op 't spel te zetten. Waarschijnlijk komt deze overtuiging voort uit m'n ervaring als online Limit-speler en live-toernooispeler.

Ik was enorm vermoeid want we speelden door tot 03.00 uur en de adrenaline blijft bij mij dan altijd nog zo'n twee uur hangen. Van slapen komt dan weinig, maar dat is tijdens zo'n mooie week geen probleem.

Op de derde dag maakte ik een move die slecht had kunnen uitpakken. Ik ging all-in met AQ en bleek tegenover AK te zitten. Misschien een inschattingsfout van mijn kant, maar zonder geluk kan niemand ver komen in een toernooi, dus toen de Q op de flop kwam, en er verder geen K verscheen, zat ik weer flink in de race om de finaletafel te halen. Daar waar het grote geld te verdienen was.

Uiteraard was ik gespannen: zou het me lukken om in m'n eigen stad, in het grootste toernooi de finaletafel te halen? Het antwoord: ja, het lukte. Ook mijn landgenoot Joris Jaspers haalde het, maar hij werd helaas 8e. Jammer genoeg hadden m'n tegenstanders flink wat meer chips dan ik, dus ik moest het vooral hebben van goede kaarten, maar die bleven jammerlijk uit. Uiteindelijk ging ik toen we nog met 4 man over waren all-in met 9-7 suited , een hand met enorm veel potentie. Ik werd gecalled met K9 en ik verbeterde m'n hand niet. Er zat gewoon niet meer in voor me, en ik ben harstikke tevreden met de vierde plaats, en het bijbehorende prijzengeld van 139.000 euro.

Ook ben ik trots op m'n website, www.pokernews.nl, die tijdens de MCOP dankzij de live-verslagen meer dan 10.000 bezoekers per dag trok. Er kwam letterlijk rook uit de servers! Alle lezers: enorm bedankt voor de vele steunbetuigingen!

Op naar het volgende toernooi, maar eerst even genieten…

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 17 november 2007"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen