Online Poker

Online Poker 0001

Op Pokerstars is de Nederlandse Pokernews League van start gegaan. Elke maandag, dinsdag en woensdag kunnen spelers uit de Benelux het tegen elkaar opnemen. Het kost respectievelijk 11, 5,50 en 22 dollar om mee te doen. Er wordt een Tournament Leader Board bijgehouden en als bonus wordt door Pokerstars en mijn eigen site, www.pokernews.nl, aan het einde van de rit 20.000 dollar uitgekeerd aan de beste spelers. Bovendien mag de uiteindelijke winnaar een European Poker Tour spelen, om te laten zien of hij "live" ook kan meedraaien.

Er wordt vaak aan mij gevraagd of er een groot verschil is tussen live-en online poker. Het antwoord is een volmondig "ja". Vaak denken mensen dat het "lezen" van spelers ondoenlijk is op internet, maar niets is minder waar. Natuurlijk kan ik niet zien of er angstzweet langs het hoofd van m'n tegenstander druppelt, maar dat hoeft ook niet. In live-poker zijn zulke tells (trekjes die de sterkte van je hand verraden) ook enorm overschat.

Het "lezen" van je tegenstander doe je aan de hand van hun bet-patronen, hun algemene stijl van spelen en zelfs door goed te letten op de tijd die ze nemen om beslissingen te maken. Hoewel ik een redelijk goede live-speler ben, gaat m'n voorkeur uit naar cash-games, en dat met name Limit-Hold'Em.

Op Pokerstars speel ik bijna alleen maar cash-games, op de 100-200 en 200-400 tafels. Dat zijn erg hoge limieten (elke bet is dan 100, 200 of 400 dollar) waarbij potten van 6000 dollar geen uitzondering zijn.

Ik heb door dit spel een olifantenhuid ontwikkeld, want als je Limit-Hold'Em speelt, kun je rekenen op vele bad-beats. Door m'n ervaring met dit spel kan ik ook moeilijk meer verhalen van andere spelers aanhoren, die vol passie vertellen over de hand die ze gespeeld hebben en zo zuur op de river hebben verloren. Inmiddels heb ik elke mogelijke combinatie van handen wel gezien en heb ik de ups- and downs van poker meegemaakt. Er zijn dagen dat ik 20 tot 30 duizend dollar win of verlies, in een paar uurtjes tijd. Het zijn zieke bedragen maar een professionele pokerspeler ziet dit als een logisch gevolgd van het spel. In poker draait alles om de lange termijn. Als ik vandaag 25.000 dollar win, dan ga ik zeker geen feestje geven. Ook als ik een week lang blijf winnen niet, want het tij kan elk moment keren.

Mocht het een keertje tegenzitten, dan hou ik mezelf altijd voor dat ik op de lange termijn een winnende speler ben, en dat ik met puur daarom geen zorgen hoef te maken als ik een losing streak zit.

Maar toegegeven, als ik zoals vorige week 180.000 euro win met een toernooi, dan is het wel tijd voor een feestje. Toernooien zijn wat dat betreft de slagroom op 't toetje en daarom ook zo ongekend populair.

De eerste week van de Nederlandse Pokernews League trok meer dan 1500 spelers uit Nederland alleen. Alle spelers hebben maar 1 doel: de slagroom van de taart likken.

Ik wens iedereen veel succes. Zelf doe ik ook mee aan de toernooien, en reken maar dat ik m'n best ga doen.

Tot dan en moge de beste winnen!

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 24 november 2007"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen