Roeligan On The Button

Roeligan On The Button 0001

Sommige mensen zijn rustig en stil. Dat verwacht je echter niet van iemand uit Vlaardingen. Rotterdamse bravoure zou daar toch moeten zitten. Hoewel hij tijdens live toernooien wel van zich laat horen, is Roeligan op het forum nooit degene die hoog van de toren blaast. Roeligan vertelt On the Button over beter worden en kijkt hij nog even terug naar de tijd in Dublin.

Naam: Roeligan

Woonplaats: Vlaardingen

Leeftijd: 32

Beroep: ICT'er

Roel, ik ken je vrij aardig van de toernooien van PokerNews tegen PokerInfo en van Dublin, maar op het forum lees ik nooit iets over de pokerspeler Roeligan. Wat voor speler ben jij eigenlijk?

Ik ben een toernooispeler. En ja, ik post weinig handen. Ik lees wel veel in Hand Analyse. Maar de handen die ik zou willen posten, staan er meestal toch wel. Ik vind het dus niet nuttig om dan nog een topic te maken met mijn specifieke hand erin.

Bovendien vraag ik andere spelers vaak gewoon privé om advies. Panic en wubwubwub spreek ik daar regelmatig op aan.

Ik wil daarnaast ook vaak wel cashgames spelen. Maar als ik dat volgens keurig bankroll management zou doen, moet ik op NL10 spelen. Alleen... ik kan dat niet beaten. Ik heb nogal last van fancy play syndrome en daar worden rare plays toch niet begrepen. Ook speel ik zeker geen cash op Stars, want daar zijn de tegenstanders nog beter. Ik speel weleens op Full Tilt en sinds een paar weken Pot Limit Omaha op Everest.

Pot Limit Omaha op Everest...

Ja, dat hebben ze daar sinds kort. Ik lees ook redelijk veel op PokerInfo en daar postte iemand dat die in een uurtje zes buyins up was. Het is natuurlijk sowieso al een visvijver daar, maar dit is helemaal hengelen. Ik ben ook niet eens zo goed in Omaha, maar ik heb me er een beetje in verdiept en win daar genoeg.

Maar je speelt dus vooral toernooien. Wat voor?

De PokerNews League natuurlijk, en verder allerlei andere toernooien met een buyin tot elf dollar. Soms speel ik ook de 3rebuy, het liefst samen met wubwubwub en bitterzoet. Lekker elkaar een beetje zieken en helpen.

Dat doe ik allemaal nog niet zo lang, want het pokerkwartje is nog maar en paar maanden geleden gevallen. Sindsdien analyseer ik meer en rail ik meer. De marginale spots ga ik meer uit de weg. Daardoor gaat het nu beter. Als ik het totaal bekijk, was ik wel een donerende speler, maar nu niet meer, hehe. Mijn grootste leak is denken dat ik het wel door heb.

Wanneer ben je begonnen dan?

Begin 2006. Op Absolute. Via Panic, die ook postte op de low limit-subfora van Twoplustwo en PocketFives, kwam ik bij PokerNews. Hij zette daar weleens een linkje naar PokerNews.

Sindsdien zit ik bijna alleen nog hier.

En sinds de 'PokerNews vs. PokerInfo'-toernooien ook vaak bij de concurrent...

Daar heb ik niet zo veel posts hoor! Ik zit er meer in de chat dan op het forum. Maar PokerNews is wat meer vrijheid blijheid. PokerInfo is serieuzer. Maar hier is de sfeer luchtiger, en daar hou ik van.

Aan de andere kant speelt op PokerInfo iedereen wel hoger. 100, 200 en 400NL, terwijl op PokerNews iedereen lager speelt. Misschien heeft het ermee te maken dat ze daar allemaal op Everest Spelen, ik weet het niet. Je moet net een site vinden waar de game wat softer is. Je ziet het ook bij RaSZi op Full Tilt, die daar ineens superveel wint. Ik vraag het me ook weleens af. Waarom speelt iedereen die op PokerInfo zit op Everest en iedereen hier op PokerStars? Het zal wel met de sponsoring te maken hebben.

Zou goed kunnen, maar eigenlijk was ik benieuwd naar wanneer je met poker was begonnen.

Ow, ik kaart al vanaf dat ik heel jong was. Eénentwintigen, Eénendertigen en bluffen. Ook Five Card Draw-poker heb ik regelmatig gespeeld. Eind 2005 kwam ik bij de voetbal in aanraking met Texas Hold'em. Dat had ik nog nooit gespeeld. Ik ben me er toen wat meer in gaan verdiepen en dacht toen dat ik het wel door had. In elk geval: het was weer eens wat anders dan gokken.

Ik ging er mee aan de gang, en dacht op een gegeven moment dat ik wel goed was. Had een paar leuke overwinningen gehaald. Paar keer lelijk verloren, maar ja, dat hoort erbij. Pas sinds het laatste half jaar ben ik meer aan mijn spel gaan werken. Meer analyseren en meer kijken hoe anderen het doen.

In Dublin, toen we daar met een hele grote groep PN-ers waren, heb ik ook heel lang bij Menno Vlek meegekeken. Zelf lag ik er toch vrij gauw uit. Ik ben zelf ook altijd vrij dominant aan tafel, maar van hem heb ik echt veel geleerd. Die jongen kan zo gigantisch hard stampen. Daar heb ik echt, echt veel van opgestoken.

Wat heb je verder eigenlijk gedaan in Dublin?

Ik heb daar niet zo gek veel gespeeld. Een paar sit en go's en een paar toernooien. De cashtafels heb ik gemeden. Daar ben ik niet goed in. Dat zag je ook toen ik heel even wel aan een cashtafel zat. Op een gegeven moment ben ik €50-flips gaan doen een stel Denen. Dat schiet niet op.

Dublin was vooral gezellig. Ik heb vooral veel gekeken bij cashgames. En ik had het geluk dat ik op een gegeven moment een cashgame zag met Menno, Dal en Steven van Zadelhoff. Veel van geleerd.

Je had jezelf ook laten backen voor het toernooi in Dublin.

Haha. Mooi was dat. Ik had daar totaal geen verstand van. Was de eerste keer dat ik dat deed en ik kende daar dus helemaal geen regels voor. Het leek me wel aardig. Ik had op PokerInfo een topic gemaakt: één procent voor €25. Nou die gingen blind over de toonbank. Terwijl de buyin van het toernooi in Dublin maar €150 was. Dat ging gewoon door tot iemand erachter kwam dat ik al bijna zes keer de buyin had omgezet, haha. Toen heb ik de prijs maar wat aangepast. Nog steeds te duur, maar alsnog veel verkocht. Het meeste nog steeds op PokerNews, want dat is immers mijn eigen site, haha.

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Roeligan On The Button 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen