Lekker warm binnen...

Lekker warm binnen... 0001

Hoewel ik nog dagelijks terug denk aan het strand van Mallorca waar ik mijn vakantie doorbracht dit jaar is het de bittere realiteit dat het buiten regent, waait en dat er geen boom met blaadjes meer te vinden is. Dat was een lange zin om duidelijk te maken hoe slecht het weer is terwijl iedereen dat al lang weet natuurlijk.

Het weer mag dan bar slecht zijn maar er worden uiteraard nog wel bedrijfsuitjes gehouden en ook de vrijgezellenfeesten blijven komen. De personeelsverenigingen zitten niet stil omdat het regent en de aanstaande bruiden gaan echt de bruiloft niet uitstellen omdat het windkracht 6 is.

Beachvolleyballen met alle collega's of de boot op met je vrienden zit er met dit weer dus niet in en daar komt ons aller favoriete spelletje weer de hoek om kijken. Pokeren kan namelijk altijd en (bijna) overal!

Bij poker is iedereen gelijk: mannen en vrouwen en directie en receptionisten zitten naast elkaar en proberen allemaal even hard alle chips te verzamelen. Op eigen locatie of centrale plekken door het gehele land verzorgt Pokerles.nl poker workshops. Met eerst uitgebreide uitleg en daarna een toernooi tegen elkaar zorgen we ervoor dat je het spel helemaal begrijpt.

Na dit dagdeel begrijpt iedereen wat goede kaarten zijn, wat mindere starthanden zijn, wat een flop is, met welke hand iemand twee keer wereld kampioen is geworden, waarom je met je twee azen gaat verhogen en waarom 7-2 meteen de 'muck' in gaat. Meepraten op maandagochtend bij de koffieautomaat over de Master Classics Of Poker die afgelopen weekend is uitgezonden is dan voor iedereen de normaalste zaak op de wereld. Poker is hot en kom je overal tegen en na de workshop van Pokerles kan iedereen eindelijk meepraten.

Om het geheel te illustreren een kleine anekdote.

Drie weken geleden gaven we een clinic bij Cap Gemini in hun hoofdkantoor in Utrecht. Ik stond wat vroeg klaar en de Pokerles bus was wat vertraagd wat resulteerde in ruim een half uur in de kou voor ondergetekende. Eenmaal op locatie konden we alsnog ruim op tijd alles klaar zetten en na een snel diner beginnen.

Mijn tafel kende één regelmatige pokerspeler en de rest was maagdelijk wat betreft het pokerspel. Ondanks (of misschien dankzij) het ontbreken van voorkennis pikte iedereen het snel op en kon ik mijn spelers tijdens de uitleg van het spel al direct inwijden in wat diepere stof.

Hoewel de kracht van positie en de verhoudingen tussen een laag pocket pair en aas koning preflop voor veel vaste Pokernews bezoekers wellicht gesneden koek is daag ik iedereen uit dit uit te leggen aan een groep beginners. Mijn spelers waren gelukkig aandachtig en de voorbeeldhanden welk wij speelden lieten precies zien wat ik probeerde duidelijk te maken. Ook de wat stof voor gevorderden zat er dus snel in.

Toen de uitlegronde afgelopen was had mijn tafel dan ook direct al een voorsprong op de andere tafels welk uitleg hadden gehad en dit was te merken. De finaletafel kende dan ook veel spelers die ik het spelletje had bijgebracht. Ik hoef niet te vertellen dat een competitief persoon als ikzelf veel waarde hecht hieraan.

Ook de uiteindelijke winnaar kwam van mijn tafel en hoewel hij nog nooit gespeeld had zou je dit niet zeggen als je hem bezig zag. Als hij wilde spelen dan raisde hij in plaats van het limpen wat zo favoriet was bij de andere spelers. Één keer limpte hij en dat was toen hij pocket azen omdraaide door alsnog preflop all-in te eindigen omdat hij de enige speler aan tafel die ook durfde te raisen wist te verleiden tot een raise oorlog. Verslingerd aan het spel voor de rest van zijn leven wist hij mij te melden.

Geheel tevreden trekken we onze jassen weer aan en begeven we ons weer de kou in. Poker is zo'n mooi spel, zeker als het buiten slecht weer is!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen