Bellen met Peter Dalhuijsen

Bellen met Peter Dalhuijsen 0001

Als ik Dal probeer te bellen rond 13:00 uur is het nog steeds zijn voicemail als ineens zijn msn opkomt:

Redwatch zegt:

yo

Redwatch zegt:

probeerde je te bellen

Dal zegt:

net wakker

Dal zegt:

was weer een latertje gister, met die toernooien

Het wordt een combi van msn en telefoon.... waarom? Omdat sommige zaken niet uit te typen zijn, maar dat lees je verderop wel.

Hij pakt toch de telefoon op en hij klinkt verrassend wakker. "Menno is 19e geworden in de SundayMillion en een ticket voor de PCA"

"Ja, die vent kan ook zo weinig he!" En begint te lachen. "Idolaf werd trouwens 8e in de warmup, ook niet slecht. Zelf heb ik nog een 11 toernooien gespeeld, maar het was net niets. Op Unibet was ik doodziek. Ik speelde de $65 rebuy met een kleine 1300 man. Er lag $40k voor de eerste plek: geen klein toernooitje dus. Ik werd helaas 19e... net niets. In de $109 freezeout op PokerStars werd ik 22e: ook net niets. De jump van 19 naar 18 was $600, dus men vond dat een bublle. Gozer schuift UTG all in voor 30 blinds, Rolfje style! Dus ik vind dat mijn boeren nog wel goed zijn..... Oh nee, toch niet... gg! Hij had QQ. Gek genoeg, als het geen bubble was, is het een fold.... snabbie? Er zaten 5 shortstacks achter hem, hij was op 1 na chipleader aan tafel, dan doe ik ook altijd all in schuiven, remember Venlo: 'call maar als je wilt'. Ik doe het ook met 6-3 offsuit, want ik ben Kei gek!

Ik had nog de call van de eeuw gemaakt dat toernooi, dus ik vond dat ik wel meer verdiend had in dat toernooi.

DEZE HAND STAAT ALS EERSTE IN DE COMMENTS! NU DE ANALYSE VAN DAL:

"Er ligt dus 6-6-8-J-T en gewoon netjes all-in callen met pocket vieren, haha."

Ik vraag of het soms een misklik was.

"Nope, het klopte gewoon niet, Als hij een J of een T had, had hij check-call gespeeld op de river. Als hij een 6 had, had hij de flop niet uitgebet en zeker niet mijn raise slechts gecalled. Als hij een monsterpaar had, had hij voor de flop wel gere-raised. Als hij een acht had, had hij dit zeker niet zo gespeeld. Klein uitbetten en dan niet driebetten? Gezien de flushdraw verwacht ik dat hij het er op de flop al in zou rammen, als hij die acht had. Bovendien ging hij op de river direct all-in. Mensen met een monster wachten meestal wel een paar seconden, dus dat speelde ook mee. Het hele verhaal klopte gewoon niet, dus call. Ik vind het zelf niet zozeer een goede call, als meer een slechte bluf. Welke hand representeert hij nou, er past niks in die lijn."

Hier past alleen een 'nice hand sir' als ik vervolgens vraag waarom hij niet in Praag zit.

"Ik ga morgen, alleen ik ga het main event niet spelen. Er zijn leuke side events en het is er wel gezellig. Je moet wel respect hebben voor die Tjechen, ze kunnen hele zinnen bouwen zonder ook maar één klinker! Voorbeeldje: Strč prst skrz krk!"

"Sorry???" zeg ik. Hij spreekt het uit als of hij stikt in een pinda. Dat blijkt niet ver naast de waarheid te zitten trouwens:

"Stick your finger through your throat. Prachtig taaltje hoor van die Tjechen. Ik heb een tijdje een Tjechische vriendin gehad dus dan leer je wat bij. Dit is ook een mooie: 'Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají!'. Het betekent: 'Stop getting off or getting on, the doors are closing'. Dit zinnetje ken ik uit mijn hoofd want je hoort het steeds in de metro."

Ik vraag hem naar de belangrijkste zin in welke taal dan ook en krijg als antwoord 'čtyři pivo'. Met name de 'ř' is een lastige vertelt hij. Hij spreekt het nog een paar keer uit en ik kom er nog niet uit. Het betekent in ieder geval 'vier bier'.

"Het gaat wel leuk worden daar", zo vervolgt Peter, "het is jammer dat Arthur er niet is, hij heeft er een aantal jaren gewoond en dan ga je toch naar wat andere kroegjes toe dan de gebruikelijke. Als ik op tijd terug ben ga ik misschien nog naar Venlo op en neer, maar dat weet ik nog niet.

"Begin volgend jaar geen Bahama's voor jou begreep ik."

"Klopt, ik krijg 2 januari de sleutel van mijn nieuwe huisje, dus ik ga schilderen en doen. Ik ga het niet standaard doen, maar echt apart dus dat gaat wel leuk worden. Veel met kleuren werken enzo, moet echt wat worden. Als het klaar is kom dan maar filmen, geef ik een rondleiding. Ben wel blij om weer terug naar de Jordaan te gaan, ik heb er al eens gewoond en ga weer terug. Na 6 jaar Utrecht krijg je toch dat 'seven year itch' gevoel en moet je weer wat anders. Utrecht is leuk hoor, maar ik heb het nu wel gezien. Ben er ooit gaan wonen om te studeren en we weten wat daar van terecht is gekomen..."

Ook aan Peter vraag ik of hij wel eens met Chip Reese heeft gespeeld.

"Niet dat ik weet, misschien ooit een keer een paar handjes tijdens de WSOP. Ik heb nog wel een leuke anekdote. Op een gegeven moment zit ik tijdens de WSOP te kaarten en ik verhuis naar een tafel naast mij. Waarop twee spelers mij vertellen dat zij een sidebet hebben: of ik de zoon van Chip Reese soms was. Dit ging in dit geval waarschijnlijk meer over mijn wijkende haarlijn dan mijn pokerkwaliteiten. Ik wil nog wel eens heel virtuoos mijn muntjes in het midden gooien en dat hebben wij Chip nog nooit zien doen."

Ik wens hem veel plezier in Praag en spreek hem misschien nog wel in Venlo.

"Ja, laten wij dan afsluiten met een passend: Strč prst skrz krk!" Als ik zeg dat ik ff terug moet lezen voor de betekenis, hangt hij lachend op!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen