Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Bellen met Erik van der Burg

Bellen met Erik van der Burg 0001

Afgelopen woensdag waren de opnames van de Dutch Stars of Poker in Amsterdam en Eric van der Burg was één van de deelnemers. Ik mag graag een biertje met hem drinken en dan is het altijd wel gezellig. Woensdag had ik eigenlijk nauwelijks kans om ff bij te kletsen, maar ff bellen dus.

"Eric", klinkt het aan de andere kant als hij opneemt en hij stuurt naar eigen zeggen twee dames van zijn hand af om even rustig te kunnen praten. Met hetzelfde gemak doet hij met 63o een paartje azen na, dus het kan net zo goed de hond zijn geweest.

"Wat vond je van de opnames afgelopen woensdag?"

"Een prachtige entourage voor deze sit & go, de gekozen kleuren passen goed in de tijd waarin het wordt uitgezonden. Zelden is er denk ik een tafel geweest die zo sterk bezet is geweest, laat staan voor televisie. Nu waren er nog wat discussies vooraf omdat iets niet helemaal soepel liep en dat is uiteindelijk opgelost, met een aantal verbeteringen voor de volgende keer. Er bestaan ideëen om dit vaker te doen en ook tegen andere landen, nu waren Duitsland en Italië aanwezig en speel je ook tegen andere landen. Het is leuk als er misschien wel een competitie ontstaat, waarbij de speler uiteindelijk winnaar wordt en niet het land. Anders krijg je weer collusion en dat komt het spel ook niet ten goede, er is gesproken over de Nederlanders die dat gaan spelen en welke criteria daarvoor gaan gelden. Denk dat daar wel wat goeds uit is gekomen."

Wij spreken nog wat over het verloop van het spel en nemen wat handjes door. Dit blijft natuurlijk onder een embargo hangen dat gelijk is aan de Miljoenenota op Prinsjesdag: Strikt Geheim!

Ik vertel Eric dat iemand van PokerStars benieuwd was naar zijn nickname daar en van alle spelers konden wij deze opratelen, behalve die van Eric.

"Haha, das maar goed ook, ik heb een tijdje een bekender account gehad, maar dat is niet goed voor me. Toen ik een tijd geleden in twee weken tijd tijdens 26 toernooien heel diep kwam krijg ik in 24 toernooien verschrikkelijke runner runners tegen. Eerst flikker je van je stoel, maar als je dan weer opstaat pleur je toch je laptop tegen de muur! 'Dit kan gewoon niet', denk je dan, 'Het bestaat gewoon niet'. Nu heb ik een ander account en gebeurt het niet meer zo extreem. Nu speel ik lekker anoniem.

"De afgelopen weken zijn er onbekende Nederlanders actief op de $100-$200 en $200-$400, welk account is van jou?", vraag ik. Eric doet er volstrekt het zwijgen toe. Op de vraag hoelang hij speelt is hij vrij duidelijk.

"Toch altijd wel een uur of vier per dag, maar als ik na 16 minuten $350 voor sta klap ik ook zo zonder problemen de laptop dicht. Er wordt dan wel geroepen dat als je een goede run hebt je door moet gaan, maar dat werkt voor mij denk ik niet zo. Als ik ze binnen heb dan vind ik het mooi geweest en ga ik wat anders doen. Het is misschien wel hit en run, maar so be it."

Eric speelt al online poker vanaf het prille begin en ik vraag hem wat er allemaal veranderd is.

"Af en toe worden er nieuwe dingen uitgeprobeerd en dat wordt dan overgenomen. Voor twee jaar geleden of zo callde mensen op de river met aas hoog... tja, dat is weer minder geworden. Begin dit jaar was de UTG move heel populair: met niets van under the gun minraisen en dan op de flop een c-bet."

Het gesprek komt op de Master Classics of Poker en hij vertelt dat hij daar eigenlijk op niet zo'n goeie manier uit is gevlogen.

"Ik zit met een stack van 35k en heb ongeveer anderhalf keer average. Ik verlies daar op een flushboard 27k, ik heb de {a-Diamonds} en representeer daar de nutflush, maar die jongen links van me gooit never nooit niet meer zijn king high flush af, hoe goed hij ook in het toernooi zit. Dan kan ik wel zeggen tegen die gast hoe die in vredsnaam kan callen, maar de fout ligt uiteindelijk bij mij. Dat is het mooie van poker. Ik heb die speler dus verkeerd ingeschat: mijn fout. Dit was mij op deze manier nog niet overkomen en ik sla het weer op in mijn geheugen, volgende keer doe ik dat anders. Zo blijf je bezig je spel continue te verbeteren."

Als wij het hebben over toernooipoker zegt hij dat hij wat rust neemt en gaat zorgen voor een goede voorbereiding. De Bahama's wil hij heel graag spelen bijvoorbeeld.

"Het komt allemaal neer op een goede voorbereiding: als je er klaar voor bent en je stelt je in op een toernooi, dan speel je veel beter als je gewoon gezellig ergens naar toe gaat en daar ook nog even een toernooi gaat spelen. Dit jaar ben ik vroeg naar de WSOP gegaan en dat gaat in 2008 anders. Het is geen toeval dat Thierry net voor het Main Event daar neerstrijkt, een paar toernooien speelt en prima weet te presteren. Dit jaar ga ik ook vlak voor het main event die kant op! Wij maken het ons veel te moeilijk door allemaal EPT's te willen spelen waar het niveau gewoon erg hoog is. Ik ga met enige regelmaat toernooien spelen in de carribean met allemaal Amerikanen, prachtige toernooien waar het niveau misschien wel 30 tot 40% lager ligt."

Ik heb het nog met Eric over wat Nederlandse toernooien in December (Enschede en Venlo) en misschien gaan wij daar nog even een biertje doen. Vlak voor Kerst bel ik weer even met Eric en dan krijgen wij hopelijk zijn voorbeschouwing op de Bahama's te lezen!

Comments

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen