Bellen met Jorryt van Hoof

Bellen met Jorryt van Hoof 0001

The day after! Zo kunnen wij dit gesprek wel noemen na de prachtige overwinning in het toernooi $5.200, winner takes all met maximaal 20 deelnemers. Ik bel Jorryt als hij aan zijn ontbijt begonnen is, zeg maar rond 13:00 uur. Even later belt hij terug en feliciteer hem uiteraard met de prachtige overwinning:

"Ja, dank je wel. Kan ook wel zeggen dat ik erg blij ben, het gaat om een groot toernooi met niet de minste spelers en de 1e prijs was ook mooi natuurlijk. Ik belde Rob Hollink eergisteren nog, want het is natuurlijk echt iets voor hem. Hij was echter verhinderd en dat is achteraf maar goed ook..."

"Dit kon wel eens de mooiste aas zijn die voor je op de river is gevallen", vraag ik. (De laatste hand was preflop all in tegen {k-Clubs}{10-Clubs} met {a-Hearts}{q-Clubs} voor Jorryt en het board was {3-Spades}{10-Hearts}{j-Clubs}{7-Hearts}{a-Diamonds}).

"Je kan wel zeggen dat ik redelijk hard om een vrouw, een koning of een aas heb geroepen inderdaad. Ik sta op zo'n moment wel ver voor (84k t.o. 16k), maar als ik die hand verlies en vervolgens nog een hand verlies kan het weer vreemd lopen natuurlijk. Het was een toernooi waar denk ik de cashgamers wat meer voordeel hadden ten opzichte van toernooispelers omdat wij vrij diep begonnen. Ook dat er gelijk met ante gewerkt werd was wel mooi, als de blinds starten met 25-50/10 en een tafel van 10 spelers, dan ligt er gelijk al 175 in het midden. Je krijgt dan meer geraise en gereraise aan tafel en dat merkte ik zelf ook wel. In het begin werd ik direkt een paar keer gereraised. De volgende keer zal ik waarschijnlijk nog voorzichtiger beginnen."

"Hoe speel je zo'n toernooi? Sluit je je helemaal af?"

"Dit is inderdaad geen toernooi dat je er even bij doet, in het begin nog wel een cashtafel er naast, maar naarmate het toernooi richting de finaletafel gaat sluit je alles af. Geen msn, geen cashtafels, alleen twee forums open: PokerNews en Nederpoker. Vond het leuk dat zoveel mensen het volgen."

"Wat vond je van het nieuwe toernooi?"

"Ik heb hem gewonnen dus ik vind het leuk, maar er werd aan ons ook feedback gevraagd en daar werd in de chat ook direkt op gereageerd. Zo is er $200 rake, maar de finaletafel wordt wel in een replayer gezet en kan bekeken worden, dat is natuurlijk best veel geld waard. Maar ik denk dat ik deze wel vaker ga spelen, het is de bedoeling dat het toernooi elke zondag gehouden wordt volgens mij."

De volgende hand is toch wel een key hand bij de laatste 5 spelers en een prachtige call op de turn:

Seat 1: rickiee (11150 in chips)

Seat 2: gobboboy (10330 in chips)

Seat 4: TheCleaner11 (25040 in chips)

Seat 5: SirWatts (18110 in chips)

Seat 6: Taknapotin (35370 in chips)

Blinds: 150-300/60

SirWatts: folds

Taknapotin: raises 650 to 950

rickiee: folds

gobboboy: folds

TheCleaner11: raises 2300 to 3250

Taknapotin: calls 2300

*** FLOP *** {10-Hearts}{9-Diamonds}{k-Diamonds}

TheCleaner11: checks

Taknapotin: checks

*** TURN *** {10-Hearts}{9-Diamonds}{k-Diamonds}{10-Spades}

TheCleaner11: checks

Taknapotin: bets 4275

TheCleaner11: calls 4275

*** RIVER *** {10-Hearts}{9-Diamonds}{k-Diamonds}{10-Spades}{8-Clubs}

TheCleaner11: checks

Taknapotin: checks

*** SHOW DOWN ***

TheCleaner11: shows {a-Clubs}{9-Hearts} (two pair, Tens and Nines)

Taknapotin: mucks hand

TheCleaner11 collected 15500 from pot

"Ik speel deze hand zo omdat.... wacht even, ik tik het even voor je uit."

Pre-flop: We hebben A9 en de button opent een vrij wijde range aan handen. Een call zou kunnen maar uit positie tegen een redelijk goede en aggresieve tegenstander schiet het niet heel erg op. Folden is ook weer zonde en qua timing vond ik het wel een aardig moment voor een reraise. Ik hoop zo vaak de pot zonder flop op te pakken en anders spelen we een flop.

Flop: Er komt een redelijk gevaarlijk board. Doordat ik pre-flop sterkte heb getoond met mijn reraise zal mijn tegenstander na een check eerder een checkraise of tenminste een call van mij verwachten. Dit betekent dus dat hij niet vaak zal betten zonder een hand en dat hij sterke handen iig zeker bet (een straat/two pair/set/ en deze tegenstander op deze board ook top pair). Dit om deze handen te beschermen en te verdienen tegen zwakkere handen. Ik weet dus dat wanneer hij de flop bet ik zeer waarschijnlijk tegen een betere hand zit, hierom besluit ik te checken. De informatie die ik zo binnen krijg is namelijk vrij betrouwbaar. Mijn tegenstander checked.

Turn: De turn brengt een T, ik check weer, villain bet. Vanuit zijn perspectief is het immers niet heel logisch dat ik op deze (drawheavy)board twee keer een goede hand door zal checken. Ik weet dus dat zijn range vrij groot is en ook dat hij op de flop geen sterke gemaakte hand had. De handen die ik het meest vrees zijn handen die op de turn trips hebben gemaakt. Omdat zijn range nog een hoop andere handen bevat en deze ook vaak zullen betten besluit ik hier te callen.

River: De 8 op de river verandert weinig aan de board. Ik check hier met intentie nog een riverbet te callen. Dit omdat de board niet heel erg veranderd, van de handen waarmee mijn tegenstander de pre-flop reraise zou callen zou alleen 67 een straat gemaakt hebben. Ik verwacht dat hij met 88 de turn doorchecked om richting de showdown te gaan. Mijn tegenstander checked ook en had J8.

Tot zover de analyse. Zoals bekend is Jorryt met Marnix van den Broek en Theo ook drijvende kracht achter Ship-it.nl. Het begint al een aardige dagtaak te worden.

"Het wordt inderdaad steeds groter en ook de samenwerking met PokerNews draagt hier aan bij. Het is de bedoeling dat Ship-it.nl binnenkort diverse zaken in het assortiment krijgt met het PokerNews logo. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding en dergelijke. Wij proberen steeds up to date te blijven en aan de toenemende vraag te voldoen en tot dusverre slagen wij daar goed in."

" Heb je nog wel tijd om te pokeren, want ook in de website Nederpoker gaat een hoop tijd zitten, zaterdag vertelde Rob nog dat er eind januari weer het nodige aangepast gaat worden."

" Ja dat klopt, er zijn nog zaken die wij graag willen verbeteren. Zo zijn wij ook bezig om te regelen dat je eventueel via een Pokerclient je abonnement kan gaan betalen en verder nog andere zaken die je vanzelf wel ziet veranderen. Ook het opnemen van de filmpjes vergt tijd, zo ben ik van plan om het toernooi van gisteren van commentaar te voorzien en te plaatsen op Nederpoker. Misschien wordt het een samenvatting van een filmpje of vier en wie weet plaats ik het in zijn geheel en dan worden het wel 8 filmpjes. Dat moet ik nog even bekijken. De finaletafel komt danwel als replayer op PokerStars, maar ik denk dat mijn commentaar ook nog wel wat toe gaat voegen."

Ik vraag Jorryt naar zijn plannen volgend jaar en haal de doelstellingen van Rob nog even aan die hij op zijn blog had geschreven.

"Dat waren mooie doelstellingen inderdaad en met twee uit drie zou ik ook tevreden zijn. Voor mij loopt een pokerseizoen eigenlijk van WSOP naar WSOP, dus wij zitten nu iets over de helft. Tot die tijd bijna geen EPT's voor mij, ik ga alleen Monte Carlo spelen denk ik. Dortmund is wel dichtbij, maar dan ben ik op vakantie, waarheen zeg ik nog niet want dat is ook voor Milly een verrassing: dat ziet ze op de luchthaven wel. Het wordt in ieder geval geen België. Ik ben wel van plan om voor langere tijd naar Las Vegas te vertrekken tijdens de WSOP en daar zoveel mogelijk toernooien te gaan spelen. Hopelijk kom ik dan terug met 1 of 2 armbandjes."

Het ontbreekt de heren van Nederpoker in ieder geval niet aan zelfvertrouwen, zoveel is wel duidelijk.

"Bedankt voor je tijd en we gaan je volgende keer weer railen!"

" Graag gedaan en wij spreken elkaar gauw weer!"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen