Bellen met Rob Hollink

Bellen met Rob Hollink 0001

Als ik Rob bel is hij inmiddels terug uit Praag, zijn laatste hand geeft stof tot nadenken voor hem en hij is er nog niet helemaal uit. Voordat wij het over de hand hebben vraag ik hoe Praag is bevallen.

"Het is een prachtige stad en alles was goed voor elkaar. Ik had ook zin in het toernooi en daarom was het zo jammer dat ik eruit ging."

Dan komt toch de hand snel aan bod:

"Ik denk niet dat ik die hand daar heel anders kan spelen, ik had vlak voor deze hand 77 en TT gehad en behoorlijk aktief geweest. Dus met een stack van 27k krijg ik azen en maak ik UTG 2.5BB, dit was 2000. Martin Wendt, staat bekend als een goede speler, callt mijn raise en een shortstack gaat all in voor 2900. De flop is K96 en ik kan hier geen check-fold gaan spelen. Ik zet Martin op een paartje 88 tot QQ of AK gezien de grote call die hij maakt preflop met 6 spelers in zijn rug. Ik bet 4500 uit en wordt gecalled. Ik ben hier niet zeker niet blij, maar sluit niet uit dat hij AK speelt. Als ik op de turn 6000 bet gaat hij all in en ik kan hier niet wegleggen, ik krijg 43 voor 13. Ik denk nog dat hij misschien zessen heeft. Hij laat uiteinelijk T9 zien en toen ben ik direkt weggegaan richting Nederland"

"Als je de hand voor jezelf doorloopt, bekijk je dan ook het vanuit de positie van je tegenstander?"

"Dat is dus hier absoluut niet mogelijk voor mij", zegt Rob, "Nooit dat ik met T9 met 6 man in mijn nek een 2,5BB raise van UTG call. Dat kan gewoon niet goed zijn. Dus daar stopt het al voor mij. Ik kan niet check-folden daar en denk ook niet dat ik van mijn azen hier weg kan komen. Misschien dat mijn turn bet wat hoger had gekund maar ook daar krijgt hij de odds niet om te callen. Zelfs niet voor een 5-outer.

Ik vertel Rob dat er een rail topic geopend was op het forum en dat hij een stapeltje railers had op FullTiltPoker. Rob maait mij het gras voor de voeten weg door te beginnen over de tafel:

"Oh leuk dat ze kijken, maar ik weet niet of ik nog dat '$2.000 capped' ga spelen. Krijg toch een beetje de indruk dat af en toe gokken is en ik weet het nog niet zo net. Ik speelde tegen Roland de Wolfe headsup en Thomas Wahlroos. Roland speelt gewoon slecht en heeft een grote mond, maar PLO spelen is hij niet best in als ik het zo bekijk. Tegen deze ultra-agressieve spelers kan je gewoon niet afwachten en ik runde gewoon slecht denk ik. Ik kon het niet winnen, elke keer ging ik met de beste hand er in maar verloor ik hem toch. Al stond ik tegen Roland headsup wel voor."

Wij spreken over de hand waar het board op de turn {9-Clubs}{5-Diamonds}{10-Spades}{q-Diamonds} is en Roland de betting capped met een $650 bet in een $2.700 pot. Rob callt met {6-Hearts}{q-Clubs}{10-Hearts}{4-Spades} en ligt voor tegen de {5-Hearts}{q-Hearts}{k-Spades}{3-Spades} van Roland. River is de {5-Spades} en de pot van $4k gaat naar Roland.

De volgende hand is typerend voor het spel van in dit geval Roland de Wolfe aldus Rob:

Roland de Wolfe raises to $150

batoelrob raises to $450

Roland de Wolfe calls $300

*** FLOP *** {2-Spades}{j-Diamonds}{k-Clubs}

batoelrob bets $900

Roland de Wolfe raises to $1,550, and is capped

batoelrob calls $650, and is capped

Roland de Wolfe shows {7-Hearts}{k-Hearts}{9-Diamonds}{6-Clubs}

batoelrob shows {7-Clubs}{a-Diamonds}{k-Spades}{6-Hearts}

*** TURN *** {2-Spades}{j-Diamonds}{k-Clubs}{q-Diamonds}

*** RIVER *** {2-Spades}{j-Diamonds}{k-Clubs}{q-Diamonds}{4-Hearts}

Roland de Wolfe shows a pair of Kings

batoelrob shows a pair of Kings

batoelrob wins the pot ($3,999.50) with a pair of Kings

Rob: "Ik weet gewoon dat ik hier voor lig en dat hij met een mindere hand ongeveer dezelfde kaarten vasthoudt. Hier hebben wij allebei een koning en de twee lage kaarten zelfs gelijk. Dit kan je verwachten bij dit type speler. Ik lag tegen Roland in de headsup danwel voor, maar ik geloof niet dat ik nog zo graag capped ga spelen. Toen je de hand net vertelde dacht ik nog dat ze dubble suited waren, maar dat is niet eens het geval. Je gaat zelf ook wat mindere handen spelen dus."

"Tot aan de Bahama's ga ik nog wat filmpjes voor Nederpoker maken denk ik, misschien wat limit ook, daar is nog niet zo veel van. Op het gebied van no limit hebben wij met Abel en Jorryt heel goed materiaal in huis denk ik zo en ook toernooipoker is erg goed vertegenwoordigd. Maar ik heb wat lopen klooien met de computer en het geluid, dus ik heb nu zo'n beetje de beste headset die er te vinden is, dus het moet goed komen. Eind januari gaat er nog wat veranderen op de site, maar verder kunnen wij wel tevreden zijn over wat wij tot nu toe bereikt hebben. De abonnementen worden nagenoeg allemaal verlengt dus dat is mooi. Er komt een hoop bij kijken bij zo'n site en er gebeurt veel achter de schermen waar je geen idee van hebt."

Als het gesprek ten einde loopt vraagt hij nog of ik even wil kijken naar dat toernooi van $5.000 winner takes all toernooi: "ik weet nog niet of ik kan, maar anders wil ik er wel aan meedoen. Op zich wel raar dat ze maximaal 20 deelnemers toelaten, maar ok."

In het nieuwe jaar zal ik Rob waarschijnlijk wel weer spreken als hij op de Bahama's zit. Zijn doelstellingen voor volgend jaar? In zijn blog stond het volgende te lezen:

"Zelf dacht ik aan het verslaan van de 200-400 plo en en passant nog een tweede EPT en dan ook nog ff zo'n armbandje tijdens de WSOP. Maar wanneer maar twee van de drie plannen uitkomen zal ik daar ook vrede mee hebben."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen