Bellen met Steven van Zadelhoff

Bellen met Steven van Zadelhoff 0001

"Nog een paar uur en dan stap je in het vliegtuig?"

"Klopt, morgenvroeg om 10 uur vliegen wij naar Las Vegas toe om daar wat toernooien te gaan spelen. Het is een beetje een overgang, van het klussen naar het poker, maar ik heb er wel zin in."

"Is het een goede voorbereiding dat klussen?"

"Je bent even helemaal uit het poker en dat is wel eens lekker soms. Voordat ik aan het $15.000 main event begin, ga ik eerst nog een satellite spelen en een $5.000 toernooi, dus ik heb nog de tijd om even in te komen. Lianne gaat ook mee deze keer en het is voor haar de eerste keer Las Vegas, wij zullen dus nog wel de nodige shows gaan bezoeken en als het heel gezellig is speel ik misschien maar twee toernooien, dat bekijk ik wel als ik daar ben. In principe blijf ik tot de 20e of zo, maar als ik vroeg uit het toernooi lig, dan keer ik de 13e alweer terug."

"Kom je nu een keertje met een eerste plaats naar huis?"

"Laat ik eerst maar eens de finaletafel gaan halen, want daar heb ik tijdens de WSOPE en de WPT in Barcelona ook twee keer voor gebubbeld. Als ik eenmaal aan die tafel zit win ik hem wel, maak je maar niet ongerust."

"Het wordt dus weer een mooi moment om je voor de webcam van de WPT te krijgen?"

"Oh ja hoor! Ik werk er wel weer aan mee, dat komt wel goed! Maar er zijn er nog meer die spelen, zoals Noah en Thierry, dus het kon wel eens dringen worden voor de camera."

"Ik zie boven je msn een boodschap staan: 'Geplaatst voor het Everest Poker Dream Casting', wat heb je gedaan?"

"Ik speelde een $100 qualifier voor de Everest Poker Dream Casting. In totaal kunnen zich 200 spelers kwalificeren hiervoor en daar worden 10 spelers uit geselecteerd die een jaar lang voor Everest mogen uitkomen. Er is voor $100.000 aan buyins beschikbaar en nog $20.000 voor reis en verblijfkosten, dit voor de WSOP en EPT's. Er zal een jury zijn die de spelers uitkiest op basis van live resultaten, online resultaten en blogging capaciteiten.

Ik begin een beetje schamper te lachen en vraag Steven of de jury nog wel keus heeft. Op alle gebieden timmert hij immers redelijk aan de weg.

"Dat is natuurlijk ook de reden dat ik mee heb gedaan, ik denk dat ik wel kans maak, maar het is altijd nog even kijken. Het is pas in maart dus er kan in de tussentijd veel gebeuren. Wij wachten gewoon geduldig af. Gelukkig was het ook een cashtoernooi en behaalde ik met mijn 2e plaats $7.500, dat was ook wel prettig. Als je veel toernooien speelt, dan gaat daar nog aardig wat geld in zitten."

"Ik kreeg een smsje van je afgelopen dinsdag, dat Chip Reese overleden was. Heb je wel eens met Chip Reese gespeeld?"

"Tja, dat is wat op die leeftijd in je slaap overlijden. Die man kon wel wat ja, ik heb nooit tegen hem gespeeld, maar iedereen kent hem natuurlijk wel. Hij is rekenkundig erg goed en is natuurlijk niet voor niets winnaar van de eerste $50.000 H.O.R.S.E. bracelet. Als er plannen zijn om deze bracelet naar hem te vernoemen is dat wel een mooi initiatief."

Ons gesprek komt op het interview met Lex Veldhuis en ik vraag hem naar een reactie op een comment waarin iemand zegt dat hij tighter speelt en rustiger zijn kans afwacht.

"Lex is een speler die erg goed in het opbouwen van een stack in het begin van het toernooi, dat is een kwaliteit die ik in mindere mate bezit. Het lijkt dus automatisch dat ik tighter speel. Ik heb er geen problemen mee om een dag 2 van een toernooi alles te folden, maar als ik een grote stack heb ga ik er (net als Lex) ook mee 'werken'. Dan ben ik ook niet bang om met 74o de strijd aan te gaan. Het is niet zo dat de ene speelstijl beter is dan de andere, ieder heeft zijn eigen speelstijl. Laat iedereen maar denken dat ik tight speel: niets mis mee!"

Ik wens Steven een goede vlucht en verwacht hem voor de webcam vanaf 13 december! Wij spreken af om tijdens de WPT nog te bellen of te smsen om op de hoogte te blijven van de vorderingen daar.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen