Poker en de Wet

Poker en de Wet 0001

Grooto, Meester? Alle mogelijke aanspreekvormen heb ik de afgelopen maanden wel gehoord van de PN-Crew. Grooto, we willen graag dat je een maandelijkse column voor de site gaat schrijven. Het mag echt over alles gaan. Nah, vooruit dan maar. Het kost me namelijk minder tijd om een column te schrijven dan een discussie met Jordy " ik word altijd negende" Veenboer te voeren. En tijd is geld.

Tja een column schrijven. Da' s ook wat. Waar moet dat dan over gaan. Daar geldt ook een beetje: u vraagt, ik draai, of in dit geval ik schrijf.

Eerst maar even over de actualiteiten. In Duitsland heeft Betwin een zaak gewonnen in hoger beroep, hetgeen betekent dat zij daar legaal o.a. hun gok- en pokersites mogen exploiteren en dat wil weer zeggen dat ze dus de Duitsers niet hoeven te weren. Dit alles was – aldus de Duitse rechter – noodzakelijk gezien het Europese recht.

Die stap hebben we in Nederland nog niet gemaakt. In Nederland wordt op dit moment nog geoordeeld dat het Nederlandse recht nog helemaal koek en ei is ten opzichte van het Europees recht. We zullen zien. Ik ga echter lekker proberen bij Betwin een weddenschapje af te sluiten wanneer het monopolie van het HC sneuvelt. Ik zet in op of omstreeks 2010. Als er trouwens nog een pokersite is die een poging wil wagen?

Het leuke als je de vrije hand krijgt is dat je de vrije hand krijgt! Dit betekent dus dat ik over alles kan schrijven waar ik zin in heb. Laat ik het eens hebben over ons forum. Ik werd laatst gebeld met de vraag of woorden als "forumvervuiling", "forumsloerie" en "forumpolitiek" echte woorden waren. Tja; de vraag stellen is deze wat mij betreft ook beantwoorden. Langzamerhand is het forum een beetje een eigen gemeenschap met eigen waarden en normen aan het worden. Het is in ieder geval een plaats waar sommige personen prima met hun alter ego aan de slag kunnen.

Zoals in elke maatschappij dienen we regels en wetten te hebben. Mooi, das mijn afdeling. De handhaving ligt weer bij opperpiet Jan ook wel bekend onder de naam Aerschstuner. Nu zijn er ook vaak personen die denken dat de nimmer bekend gemaakte wetten en regels niet voor hunnie gelden. Mooi, ook daar hebben we dan een uitdrukking voor: die kunnen dan een andere hobby gaan zoeken. Ook 's nachts hebben we forumsmerissen die de boel in de gaten houden. Net als in het normale leven zijn er mensen die overdag leven en die 's nachts leven.

Aan de forumvervuiling kan ik mij behoorlijk irriteren. Nu zit erger ik me niet alleen aan de posts in de strategietopics, maar de laatste tijd zie je topics verschijnen waar je je echt afvraagt of de topicplaatser (nieuw woord) wel een leven heeft of er in ieder geval iets aan moet doen. Het woord forumsloerie bestaat en is mijn optiek niet alleen beperkt tot vrouwen. Bepaalde mannen op het forum vertonen ook sletterig gedrag! Gelukkig is er altijd het zelf corrigerend vermogen, en wordt zwakzinnig gedrag snel afgestraft. Ook leuk: echte zwakzinnigen worden weer liefdevol omarmd. Geintje natuurlijk, maar het valt mij op dat vroegere recalcitranten er "opeens" helemaal bijhoren als ze worden aangevallen. Dat alles vaak onder het mom: het is een lul, maar wel onze lul.

Forumpolitiek. Altijd humor. Je pikt ze er zo uit, de mensen die in de dorpjes wonen waar geen buitenlander te bekennen is, maar toch een zeer uitgesproken mening hebben over de problematiek in de grote steden. Hele verhitte discussies worden er gevoerd op het forum. Vooral die discussies blijven voeren hoor! Mag ook ongenuanceerd. Geen enkel probleem. De nuances worden altijd wel later in het topic geslepen.

Forumpolitiek bestaat ook. Als een paar regulars recht tegenover elkaar staan, zie je de voor- en medestanders van de regulars op het scherpst van de snede politiek bedrijven. De eigen partijen worden in bescherming genomen en de andere partij, tja dat is de andere partij. Ook lachen: de pokernewshoeli's. Zodra Ajax en Feyenoord spelen zijn de niet uitgesproken verwensingen niet van de lucht. Niet uitgesproken want iedereen weet zo langzamerhand wel dat van bepaalde woorden mijn speciaal door Script geïnstalleerde ban-knop overwerkt is geraakt.

Waarom beschrijf ik dit nu allemaal? Omdat er vaak zo negatief wordt gedaan over poker. Ik kan daar uit eigen ervaring over meepraten. Als je echter de gemeenschap ziet die er in korte tijd is ontstaan en je kijkt bijvoorbeeld tijdens het Fight Cancer Toernooi even de zaal in, dan denk je al snel: ik zou willen dat wat meer mensen pokerden.

Het is een mooie club aan het worden met een sterk "wij gevoel". Dat vindt overigens niet iedereen fijn hoor. Reken maar van yes dat bepaalde gremia vinden dat de voice van PokerNews.nl best wat zachter zou mogen klinken. Dat kunnen ze natuurlijk op hun goed gevulde buik schrijven. Daarom: de komende maanden luider dan ooit: "het wereldje volgens Grooto". U roept maar waar ik over moet schrijven.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen