European Poker Tour Praag - dag 1b

European Poker Tour Praag - dag 1b 0001

In totaal zijn aan deze PokerStars.com European Poker Tour te Praag 555 spelers begonnen en zij zorgen samen voor €2.530.240 aan prijzengeld. Dat betekent dat de eerste prijs €780.400 is, de eerste 56 plaatsen krijgen betaald. Plaats 56 krijgt iets meer dan zijn buy in terug: €6.380.

Aan het begin van dag 1b is het Annette Obrestad die direkt van zich doet spreken. Dat ze in positie agressief is, is genoegzaam bekend. Deze keer reraised zij met {j-Spades}{4-Diamonds} een bet van 300 naar 1100 vanaf de cutoff. Zij krijgt een call en de flop is {9-Diamonds}{j-Hearts}{j-Diamonds} en ze bet 2000 uit en wordt all in gecheck-raised. Zij callt uiteraard en ze zit tegen over {k-Clubs}{q-Spades}. De gutshot valt niet en ze dubbelt naar 20.000!

In het eerste level vliegen er al een aantal spelers uit, waarbij je je kan afvragen of dit wel nodig was. Zo speelt iemand {9-Diamonds}{4-Diamonds} en krijgt zijn chips in het midden op een {a-Diamonds}{4-Clubs}{4-Hearts}{q-Diamonds}{8-Hearts} board. Zijn tegenstander Willie Tan heeft {a-Spades}{4-Spades} en weet te dubbelen.

Dan maakt het deck wel hele rare moves, vier spelers krijgen achtereenvolgens gedeeld: {a-Diamonds}{a-Hearts}, {k-Hearts}{k-Spades} en {q-Spades}{q-Diamonds} gingen preflop all in en een speler besloot bij zoveel geweld zijn {j-Spades}{j-Hearts} maar af te gooien. Het board is boer hoog en de speler met de koningen weet nog een kleine winst te behalen doordat de sidepot met de vrouwen hoger is dan de mainpot.

Mickey Norinder (pissig in Amsterdam omdat Noah een suckout maakte) heeft deze keer zelf mazzel. Hij gooit zijn laatste 5000 in het midden als hij {k-Hearts}{q-Hearts} heeft en krijgt een caller met {a-Diamonds}{k-Clubs}. Een vrouw op het board geeft hem een narrow escape.

European Poker Tour Praag - dag 1b 101

Ze begon zo goed, maar Annette Obrestad moet het veld verlaten. Alberto Spigolon limpt in vanuit middle position en wordt geraised door Steve Devlin. Annette_15 reraised naar 2800 en wordt gecalled door Spigolon. Devlin gooit zijn hand af. De flop is {2-Diamonds}{2-Hearts}{4-Clubs} en beide spelers checken. De turn is de {j-Clubs} en er wordt wederom naar Annette toegecheckt, waarna zij 3750 uitbet en wordt gecalled. De river is de {8-Hearts} en als Spigolon weer checkt gaat Annette all in voor ongeveer 10.000. Ze wordt gecalled door pocket koningen en zij muckt haar hand en verlaat de tafel.

European Poker Tour Praag - dag 1b 102

Mika Paasonen stuurt een speler naar de rail als hij vanaf de cutoff raist naar 900 bij blinds 150-300 met {5-Clubs}{5-Hearts}. De button callt en de flop komt {5-Diamonds}{7-Diamonds}{8-Spades} en Paasonen bet 1400. Zijn tegenstander raised naar 4000 en Paasonen gaat direkt all in. Zijn tegenstander callt met {j-Diamonds}{9-Diamonds} en moet het veld verlaten als de turn en de river alleen maar blanks brengen. Paasonen (4e EPT Barcelona) staat na de hand op 30.000.

Op het board ligt {q-Clubs}{10-Diamonds}{10-Spades}{8-Diamonds}{3-Spades} en drie spelers zitten in de hand. Er ligt 3500 in het midden als de river wordt gedraaid en Peter Jepsen bet 3.000, Peter Roch callt en Anthony Lellouche raist naar 22.000. Jepsen gaat in de tank en vraagt om de pot een beetje uit te spreiden hij bekijkt zijn stack en de pot en hij callt 13.000 all in. Peter Roche baalt zichtbaar en zegt: "If you don't call, I call," en hij muckt zijn hand. Hij mag blij zijn want Lellouche heeft {3-Diamonds}{3-Hearts}, Jepsen geeft een klap op de tafel en muckt zijn hand.

European Poker Tour Praag - dag 1b 103

Martin Mikkelsen en Thomas Wahlroos zitten elkaar al geruime tijd dwars, uiteindelijk komen ze all in op een flop van {k-Clubs}{4-Diamonds}{3-Diamonds} en draait Wahlroos {a-Diamonds}{a-Hearts} om en hij kijkt tegen de {k-Diamonds}{q-Diamonds} aan van Mikkelsen. De turn is de {3-Spades} en de river de {10-Diamonds}: een flush voor Mikkelsen. Mikkelsen is na deze hand chipleader met iets meer dan 60.000 aan chips. Veel goeds doet hij niet met zijn stack, na een klein uurtje zit hij weer op 33.000.

Stephen 'Allinstevie' Devlin wint een megapot door preflop zijn {a-Diamonds}{a-Hearts} all in te krijgen tegen {k-Hearts}{k-Spades}. Geen suckouts deze keer en hij staat op ruim 100.000!

De top van het leaderboard van dag 1b zijn:

Stephen Devlin – 110,000

Tommy Pavlicek – 85,000

Juha Lauttamus – 70,000

Alec Torelli – 65,000

Gerd Muller – 65,000

Dag Palovic – 55,000

Bertrand Grospellier -52,000

Cristiano Blanco – 44,000

Sandro Bellusci – 38,000

Anthony Lellouche – 33,000

De Nederlanders van dag 1b doen het als volgt:

Yannic Mulder, 51.400

Ben Wolbers, 38.400

Carlos Kienhuis, 36.000

Jonathan Rozema, 22.200

Aa Goesten, 14.100

Steven Vollers, 10.700

Het verslag van Hans Ritburg:

Live vanuit kamer 203 van het Radisson te Praque

Dinsdag 11 december 2007

Vandaag hebben we afgesproken met de sympathieke pro´s Rob Hollink en Arthur vd Meeren. Geweldige spelers maar ook echt leuke gasten in de omgang. Dat is een statement want we zijn het er allemaal over eens dat de onderlinge sfeer tijdens de grote toernooien altijd top is. Door het verslag van gisteren zijn wij uiteraard te laat en missen de lunch.

Boven Praag hangt een vochtig wolkendek en snel wordt besloten dat de plaatselijke architectuur van die prachtige gebouwen van binnenuit zal worden bekeken. Als ik dan al moeite heb om die Tuur bij te houden wordt het voor onze andere helft een lastig verhaal. Terwijl ik dat denk klaagt Rob van achteren dat elke 200 meter met die lange stelten voor hem minstens 600 is, een raise van 3 x de grote blind zeg maar.

Sommigen, ik onder andere, zijn er helemaal klaar mee maar het gesprek gaat alleen maar over Poker, poker, poker en onze Rotterdamse held wordt overspoelt met goede adviezen, tips en mogelijke scenario´s.

Pas om 1600 uur wordt besloten om de Nederlandse inbreng van vandaag te gaan aanmoedigen maar het blijkt geen gelukkige dag want er zijn velen gesneuveld. Michiel Brummelhuis en Daniel Smit zijn exit. De laatste zag pocket 6 ten onder gaan tegen A 10 en direkt A A op de flop. Ook Rein Zijda, bekend om zijn tight en berekende spel slaagt er niet in om zijn geslonken stack te handhaven. Bijna geen handen gehad en dan moet pocket Aas de kering brengen, maar zelfs dat is hem niet gegund, een riante flush kost hem de verlenging. Zo ver als ik kan kan beoordelen blijft Ben Wolders als enige op niveau en gaat met een keurige 38K door (excuses als ik een aantal nieuwkomers eventueel vergeet).

De na-avond verloopt volgens plan en een culinair hoogstandje bij Barock en een korte cashgame verder doet ons vermoeid in de taxi ploffen.

Woensdag 12 december 2007

De verschillen zijn extreem, wat een raar spel blijft het toch.

Ik voel me geradbraakt en als een slecht uitgevouwen krant, hij ligt er prinsheerlijk en relaxed bij. Van frustratie ben ik al 2 dagen niet eens meer op zoek naar mijn scheerapparaat en hij vertelt doodleuk dat ie straks de kapper heeft besproken. Maar het gaat verder, het gesprek komt bij toeval op dieren....dus ik begin over dat dode vogeltje in mijn mond en hij heeft er sochtends vroeg al honderd horen fluiten.

Maar goed ik hou me groot voor zijn zelfvertrouwen en positieve flow, ik sleep me kermend naar de douche voor een gebitreiniging en een scheerbeurt. Ik word GEK, hij heeft zelfs alles opgeruimd!!

Waar haalt ie de energie vandaan ? Hij zit natuurlijk lekker in zn vel, de adrenaline heeft al sinds maandag zijn lichaam niet meer verlaten en draait opwarmrondes als in de formule1 om straks zonder pitstops elke rondetijd te verbeteren.

58K geeft reden genoeg om een strategie te bepalen, geen haast of angst voor dreigende blinds maar gewoon lekker die monsterhand afwachten om dan genadeloos toe te slaan.

"Het is te hopen dat die carre zich goed uitbetaald" Welke carre? Waar heeft ie het over? "Vanmiddag wil ik mijn pocket gespiegeld zien op de flop en dat een ander fullhouse vindt ofzo whahahaaa"

De wereld staat op zn kop en eigenlijk verwacht ik stiekum al dat straks aan de taxi gevraagd wordt om ons naar het einde van de regenboog te brengen (alhoewel, staat daar niet die pot met goud?)

Onderweg nog de aantekeningen doornemen van Rob Hollink himself en een papiertje met de gegevens van de starttafel straks, mijn vertrouwen groeit en met mijn geloof komt het ook goed merk ik.

Aangekomen in het Hilton moet ik ook nog met enige jaloezie aanschouwen dat de (bijzonder aantrekkelijke) kapster hem scheert en zelfs met zalf die markante kop van Schapie masseert.

Hahaa hij maakt een afspraak voor morgen, zelfde plek, zelfde kapster, zelfde tijd....hij gaat dit winnen en is er helemaal klaar voor!!

Morgen meer!!

Hans Ritburg

European Poker Tour Praag - dag 1b 104

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen