European Poker Tour Praag - dag 2

European Poker Tour Praag - dag 2 0001

Op dag 2 van de PokerStars.com European Poker Tour te Praag beginnen wij toch met een prima Nederlandse delegatie. In volgorde van het leaderboard doen mee: Ad Schaap, Yannic Mulder, Ben Wolbers, Carlos Kienhuis, Daan Ruiter, Dennis van Zoelen, Rob Hollink, Jonathan Rozema, Aa Goesten, Marcel Buissink, Rolf Slotboom en Steven Vollers.

Carlos Kienhuis is de eerste die van zich doet spreken aan de tafels. Hij weet in één hand twee spelers uit te schakelen met pocket boeren en hij gaat van 36.000 naar ongeveer 70.000: ruim boven average.

Daan Ruiter komt in een three way all in terecht met {a-Spades}{k-Diamonds} en ziet tot zijn afgrijzen dat Johannes Korsar {a-Clubs}{k-Hearts} omdraait. Frantizek Striz is de lachende derde met {10-Diamonds}{10-Hearts} en het board is vrouw-hoog. Daan en Korsar blijven beide shortstacked achter.

Rolf Slotboom moet het strijdperk verlaten als hij preflop all in zit tegen over Gerd Muller. Rolf heeft {k-Spades}{j-Spades} en Muller {a-Clubs}{10-Clubs}. Een aas op de turn drukt het laatste sprankje hoop de kop in.

Iemand die het de pokeretiquette nog wel eens mag doorlezen is Spaniard Luis Sevilla. Op een board van {4-Spades}{8-Diamonds}{2-Clubs} gaat Tony Lindstedt all in. Hij schuift 24k in een pot van 30k met {q-Clubs}{q-Spades} en Sevilla callt met {k-Clubs}{q-Hearts}. De turn brengt de {k-Spades} en Sevilla begint de badbeat die hij zojuist geeft te vieren en Tony blijft als verdoofd aan tafel zitten.

Bertrand 'ElkY' Grospellier zet op een {3-Hearts}{7-Spades}{10-Hearts} Ayaz Manji flink onder druk door hem all in te zetten. Manji laat het niet over zijn kant gaan en callt met {q-Clubs}{10-Clubs}, ElkY draait twee drieëen om voor een set en Manji verlaat het toernooi. ElkY heeft nu 75.000 aan chips.

Het gaat hard op dag 2 en als ik Hans Ritburg aan de telefoon heb blijkt Rob Hollink al zo'n beetje de grens te passeren. Hij is samen met 74 anderen in de eerste twee levels uitgeschakeld en geeft iedereen een hand, stapt in zijn auto en vertrekt richting Groningen.

Anthony Lellouche moet ook de arena verlaten als hij na het inlimpen van twee spelers raised naar 6000 bij blinds 600-1200/100. De eerste limper fold en Sevilla gaat all in, waarna Lellouche zijn resterende 6000 er in gooit. Lellouche heeft {2-Spades}{2-Clubs} en maakt een set op de flop, Sevilla pakt met {5-Hearts}{7-Hearts} op de flop een flushdraw op en maakt die uiteindelijk ook op de river.

Markus Golser (vanavond te zien op RTL7 bij Duitsland tegen Nederland) heeft een prima laydown tegen Ad Schaap. Ad speelt extreem agressief en hij bet 1600 uit op een flop van {3-Diamonds}{9-Hearts}{a-Spades}, Golser raist naar 6000 en Ad callt. De turn is de {5-Spades} en Ad bet nu 5.500 uit waarna Golser weer raist naar 15000 om een insta-call van Ad te krijgen. De river is de {j-Spades} en nu gaat Ad all in voor 74.000, hij heeft iets meer dan Golser. Na een minuut in de tank te hebben gezeten zegt Golser: "Wow! This is the worst card in the deck for me." Hij fold uiteindelijk {a-Hearts}{j-Hearts}, Ad gooit zijn {3-Spades}{4-Spades} op tafel: hij had zijn backdoorflush gemaakt.

Even later laat Ad wederom van zich horen. Nedzib Suman callt een 10.000 bet van Ad op een {a-Diamonds}{5-Diamonds}{j-Diamonds} flop, er lag al 20.000 in het midden. De turn is de {3-Diamonds} en beide spelers checken. De river is de {a-Spades} en Suman bet 10.000 het duurt even, maar dan callt Ad met {5-Clubs}{5-Spades}. Het is goed genoeg tegen de {q-Diamonds}{j-Hearts} van Suman, weer pakt Ad Schaap een prachtige pot.

Yannic Mulder had in tien minuten tijd tot twee keer toe een splitpot voor zijn gehele stack. De tweede keer was het azen tegen azen, heel even werd het nog spannend toen Marc Karam een backdoorflush kreeg op de flop, maar het bleef bij de twee schoppen op het board.

Jose Navarro schakelde twee spelers uit in 5 minuten, beide met een grote stack. Eerder was het Ken Lennaard met koningen tegen vrouwen en nu moest Stephen 'Allinstevie' Devlin in het stof bijten. Navaroo raisde preflop en werd door Devlin gereraised vanaf de button en hij callt. Hij bet 18.000 in een 25.000 pot op een flop van {9-Hearts}{8-Diamonds}{5-Diamonds} en Devlin gaat direkt all in voor 150.000, Navarro callt met {5-Clubs}{5-Spades} voor bottom set. Devlin heeft met {k-Diamonds}{6-Diamonds} een flushdraw en een gutshot te pakken. De turn brengt echter de {5-Hearts} en daarmee quads voor Navarro en Devlin gaat naar de rail, een paar minuten eerder nog steeds een van de chipleaders van het toernooi. Navarro heeft 400.000 chip en is overduidelijk chipleader.

Yannick Mulder raised van UTG naar 9.000 en Yann Monneir gaat all in vanaf de big blind voor 32.000. Mulder callt met {a-Hearts}{k-Hearts}, Monneir heeft {q-Spades}{q-Clubs}. Een aas 'in the window' brengt Mulder de winst in de hand en hij schakelt Monnier uit. Hij heeft nu een stack van 170.000.

Aan het einde van de dag wordt hij toch nog uitgeschakeld als hij nog maar 54.400 over heeft en all in gaat met {6-Hearts}{6-Diamonds}, Thierry Labat callt met {j-Hearts}{j-Spades} en er komt een boer op de flop. De river geeft nog een heel klein beetje hoop op een straat op het board, maar de 4 outer valt niet.

De Nederlanders die zijn uitgeschakeld maar toch het geld hebben gehaald zijn: Carlos Kienhuis (€7.600), Yannic Mulder en Dennis van Zoelen, beide voor €8.850.

Er zijn nog 32 spelers en met Ad Schaap (236.500) en Steven Vollers (155.500) hebben wij nog 2 ijzers in het vuur. De top 10 van het leaderboard:

Dag Palovic — 373.000

Mikael Norinder — 310.000

Jose Navarro — 295.000

Kristian Kjondal — 280.000

Arnaud Mattern — 235.000

Luis Sevilla — 235.000

Marc Karam — 227.000

Adrian Koy — 225.000

Adrian Schaap — 211.500

Nikolas Liakos — 195.000

Live vanuit kamer 203 van het Radisson te Prague

Woensdag 12 december 2007

Erger kan niet! Wat een waardeloze start want Nederlands meest ervaren speler en topfavoriet Rob Hollink heeft het veld vrijwel direkt moeten ruimen. Binnen een half uur clasht ie met enkele tegenslagen en worden zelfs zijn azen gekraakt door 3 negens. De prima gespeelde hand werd door een onervaren tegenstander totaal verkeerd begrepen en theoretisch veel te duur betaald met 9 10 in zijn hand. Een onvoorstelbare gelukkige 3e negen op het board deed het toernooi een grote naam verliezen. Wijzelf moeten lijdzaam toezien hoe de koffers worden gepakt en de auto gestart, in de wetenschap dat we vanavond in het restaurant met 1 compadre minder zijn. Geheel verslagen hebben Arthur en ik een moment nodig om net als Rob de teleurstelling te verwerken.

Terug in de pit zijn wij maar net op tijd om de mogelijk volgende sensatie te beleven. De zaal ligt stil en er wordt om de brush geroepen! Bij een board met A A 8 8 6 en een enorme berg chips in het midden volgde een showdown en Ad heeft enigzins theatraal zijn kaarten op tafel gegooid. Slechts de (fullhouse makende) 8 valt open op het lichtbruine vilt en de ander dicht. Aii ai je kan niet met 1 kaart winnen.....

De brush moet redding brengen en weet uit het reglementenboekje een passage te halen waardoor de hand "live" is en daarmee de pot wint. Ppffft zweten om nix dus. Voor ons is dit, in dit vroege stadium, zo'n beetje het maximale wat we aan kunnen.

Er volgen nog meer mooie handen, opvallend was de runner runner flush. Spelen voor de straight draw en dan op de river een flush krijgen. Markus Golser twijfelt lange tijd om de all in te callen maar maar maakt uiteindelijk een magistrale fold met top 2 pair A B. Kwaliteiten komen nu dus bovendrijven want niemand van ons begreep waarom de Oostenrijker zichzelf geen winnende hand zag hebben.

Al het gespannen wachten blijkt de moeite waard want zijn stack komt zelden onder 2 x average. Pas bij het eind loopt de verhouding ietwat scheef maar dan zijn de laatste 32 al bereikt.

Het thuisfront is gebeld om die kapster een baantje in onze salon te bezorgen. Niks geen massages meer aan de pokertafels, iedereen in een kappersstoel!!

De spoeling wordt dunner en we lopen de laatse dame, onze eigen Brit Petersen, bij de rail tegen het leuke lijf. Met een bijzonder knappe prestatie valt ze net voor de dagsluiting van het podium. Onze indruk is top want met haar powerplay heeft ze heel veel ontzag achtergelaten. Ook Yannic Mulder laat zijn visitekaartje liggen, op je eerste EPT 34e worden geeft hoop voor de toekomst. Hij zag zijn pocket 6 kansloos ten onder gaan tegen boeren.

Voor Dennis van Zoelen is het internet geraadpleegd in een poging om het aantal reddingzwemmendiploma's (MOET A, B, C, D en E zijn) te achterhalen, zelden zag het publiek een speler die keer op keer zijn toernooileven met een minimale stack wist te verlengen. Een eerbetoon waard want zwaar onder average scoort hij plekje 34 voor op de schoorsteen thuis.

Morgen doe ik mijn uiterste best om te berichten over Steven Vollers, te laat ontdekten wij deze Nederlander die zich onopvallend, maar dus ijzersterk, heeft weten te plaatsen voor de volgende dag.

32 spelers, average van 174K en Adje eindigt met een prachtige 236.500.

Er gaan stemmen op om binnekort een beeldhouwcursus te gaan volgen en dan allemaal een buste van Schapie te boetseren. Als dat dan net zo'n succes wordt als ooit de flippo's of de pockemon kaarten dan kunnen we dit succes maximaal verzilveren.

Die lange en ik zijn gesloopt, we hebben dezelfde handen "gespeeld", naar dezelfde tafel gestaard en dezelfde lange zit gehad, maar dan zonder de adrenalinekick. Uiteraard zijn we geen spelbreker en met frisse tegenzin vermannen we onszelf om nogmaals de stad in te gaan voor de cooldown. Zonder spijt want we belanden in een leuke originele Tsjechische Ristorante Italiano waar we vermakelijk ervaren dat die Tuur mateloos populair is gebleven in Praag wat eens zijn woonplaats was. Er wordt met iedereen gekust, handen geschud en op schouders geslagen en heel even missen deze 12 Nederlanders niet de warmte van thuis (?). Na een toeristische route vind ik om half 5 mijn matras. Ganz zum Kloten.

Donderdag 13 december 2007

Helder denken behoort vandaag niet tot de opties, het is lang geleden dat ik zo verkreukeld was. Toch is het noodzakelijk want alle problematiek rond de verlenging van ons verblijf begint thuis serieuze vormen aan te nemen. Vele belangrijke afspraken worden gecancelled en werkzaamheden stapelen zich op.

Daarna de beslissing dat het niveau omhoog moet voor vandaag en besluiten we te verhuizen. Tot nu toe was het Radisson prima voor de voorbereiding maar voor de final table moeten we naar het Hilton, de thuisbasis van deze pokerpit.

Het Hilton Atrium wordt officieel omgedoopt tot Hilton Adriaan.

Mijn taak als mental coach wordt zwaarder want Adje vertoont lichte vormen van nervositeit. Op zich helemaal geen slecht teken want hem wacht morgen immers de loodzware taak om te gaan nadenken over het bestemmingsplan van die 708.000 euro. Allemachtig, zou het werkelijk kunnen ??!

Van Markus Golsner en Mark Karam krijg ik bevestiging : "More than dangerous this Adrian"

Fantastisch, zeker als blijkt dat ze beiden aan tafel 3 zitten, bij Ad Schaap, veel angst, minder stack, klaar voor de slacht.

Tot morgen.

Hans Ritburg

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen