European Poker Tour Praag - dag 3

European Poker Tour Praag - dag 3 0001

In de eerste hand van de dag nemen wij al afscheid van een speler: Nicky Goodall moet het veld ruimen nadat hij preflop all in kwam met {a-Hearts}{j-Spades} tegenover de {q-Diamonds}{q-Spades} van Nedzib Suman. Het board brengt geen aas en wij gaan met 31 spelers verder.

Naast elkaar aan tafel zitten twee bijzonder agressieve bigstacks: Micky Norinder en Luis Sevilla. In het eerste level is het al raak: Norinder raist vanuit early position naar 18.000 en krijgt een call van Sevilla. De flop is {7-Diamonds}{2-Hearts}{6-Clubs} en Norinder checkt. Sevilla bet 40.000 en nog voordat de chips over de lijn staan zegt Norinder "Call". De turn is de {k-Clubs} en beide spelers checken. De river brengt de {3-Hearts} en Norinder bet 55.000 na 2 minuten nadenken van Sevilla roept Norinder om de klok en gaat Sevilla direkt all in. Norinder heeft niet erg lang nodig om all in te callen met {a-Hearts}{k-Hearts} en hij wint het makkelijk van de {a-Clubs}{9-Hearts} van Sevilla. Norinder heeft nu ruim 700.000 en is ruim chipleader. Sevilla zal nog wel eens terugdenken aan deze hand.

Iets later krijgt Ad Schaap een tikkie en daarna moet hij het veld ruimen. Eerst verliest hij chips aan Markus Golser, waar hij moet afleggen op een {8-Spades}{k-Diamonds}{j-Hearts} flop. Er is preflop geraised en gereraised en Golser bet direkt uit op de flop. Een paar handen later mag Ad met {q-Hearts}{10-Hearts} in de big blind gratis een flop zien. De flop is {q-Diamonds}{9-Clubs}{8-Clubs} en hij bet 23.000 in een 18.000 pot. Sebastiaan Rink gaat all in vanaf de button en na een paar tellen nadenken callt hij. Rink roept: "yes!" en laat {8-Hearts}{9-Hearts} zien voor two pair. De turn en de river zijn {6-Clubs}{3-Spades} en Ad wordt 30e en ontvangt hiervoor €10.100.

Markus Golser maakt een standaard raise naar 24.000 preflop en Marc Karam callt vanaf de bigblind. De flop is {a-Hearts}{2-Hearts}{10-Clubs} en Karam bet 30.000 waarna Golser all in gaat voor 165.000 extra. Karam begint hardop tegen zichzelf te praten en hij is er nagenoeg zeker van dat Golser of op een flushdraw zit of dat hij aan het bluffen is. Uiteindelijk zegt hij: "I call" en direkt er achteraan "Nice bet" als hij de hand van Golser ziet: {a-Diamonds}{k-Diamonds}. Karam heeft {a-Clubs}{3-Diamonds} en hij krijgt geen hulp. Golser shipt 440.000!

Steven Vollers wordt ook uitgeschakeld, maar hoe is niet bekend. Hij behaald een prachtige 24e plaats en daarbij hoort €12.650 aan prijzengeld. GG Steven!

European Poker Tour Praag - dag 3 101

Op een board van {7-Clubs}{8-Clubs}{9-Clubs}{9-Hearts} gaat het los tussen drie spelers. Norinder heeft {q-Spades}{9-Spades} en beide andere spelers covered. Pavlicek heeft {9-Diamonds}{7-Diamonds} voor de second nut fullhouse. Maar Lauttamus draait trots {5-Clubs}{6-Clubs} om voor een geflopte straight flush! Iedereen was all in en Tommy Pafvlicek gaat naar de rail en Norinder staat de chiplead af aan Lauttamus die nu 800.000 voor zich heeft staan.

European Poker Tour Praag - dag 3 102

Het is helemaal de dag van Markus Golser als er op de turn 180.000 in de pot ligt en het board {5-Spades}{6-Spades}{4-Hearts}{a-Diamonds} laat zien. Golser checkt en Adrian Koy denkt even na en bet dan 50.000, Golser insta callt. De river is de {a-Spades} en nu neemt Golser het initiatief door 80.000 uit te betten, maar voordat hij zijn chips in het midden heeft is Koy al all in voor 390.000. Markus heeft na de bet van 80.000 nog 260.000 over, maar maakt uiteindelijk de call met {a-Hearts}{q-Spades}. Hij wint de pot van 960.000, Koy had alleen maar {j-Spades}{j-Clubs}. We welcome the new chipleader!

Even later is het Golser die Koy ook nog eens naar de rail stuurt. Het is {a-Hearts}{9-Hearts} voor Koy tegen wederom {a-Spades}{q-Diamonds} voor Golser. Geen hulp voor koy en hij wordt 15e.

De finaletafel bubble is voor Christer Johansson als hij samen met Norinder preflop all in gaat vanaf de blinden met {q-Clubs}{q-Hearts}. Norinder heeft {a-Hearts}{q-Spades} en hij pakt op de flop direkt zijn {a-Spades}. Er komt geen vrouw meer on board en de finaletafel is bekend!

European Poker Tour Praag - dag 3 103

Golser verliest vlak voor het einde nog een berg chips aan Gino Alacqua die dubbelt en aan Norinder. Hij valt ver terug en begint als 1 van de shortstacks aan de finaletafel.

Mikael Norinder: 1,036,000 (Seat 5)

Arnaud Mattern: 980,000 (Seat 9)

Dag Palovic: 759,000 (Seat 7)

Kristian Kjondal: 740,000 (Seat 2)

Gino Alacqua 660,000 (Seat 3)

Juha Lauttamus: 567,000 (Seat 1)

Markus Golser: 352,000 (Seat 4)

Johannes Strassmann: 245,000 (Seat 8)

Nedzib Suman 216,000(Seat 6)

Hans Ritburg voor de laatste keer met een ooggetuige verslag vanuit Praag:

Live vanuit kamer 5106 van het Hilton te Praque

Donderdag 13 december 2007

Ad oogt rusteloos en geeft zelf aan enigzins gespannen te zijn. (Als ik het goed begrijp mag ik blij zijn dat ie na een wandeling door Praag het hotel heeft teruggevonden vanmorgen, want hij weet niet na te vertellen waar ie geweest is of wat er te zien was).

Op weg naar de pokerpit loopt Mark Karam een stukje met ons op. Bijzonder dat hij degene is die het kontakt zoekt, hij probeert op een leuke manier indruk te maken en we krijgen mee dat dit zijn 3e EPT is, waarvan de vorige 2 beiden een plaatsje aan de final table hebben opgeleverd. Inderdaad een prestatie en beide heren spreken af elkaar te "ontzien" tot aan de headsup (hahaa wij hebben vroeger gevoetbald en als een verdediger een praatje begint te maken met de spits van de tegenstander is dat een teken van angst). Ook Mark Golsner komt even verhaal doen over die runner runner flush van gisteren en beweert doodleuk dat hij die hand als dusdanig had ingeschat. Karam en Ritburg snappen daar niks van en vinden dat de all in betaald had moeten worden. Uit alles blijkt het gegroeide ontzag voor mijn beste vriendje.

Het kleine beetje aanwezige pers wil ook even Ad zijn successtory vastleggen en de eerste fifteen minutes of fame zijn een feit. Geen tijd om van te genieten want de klok telt nog 3 minuten. Stack stapelen en gevaarlijk kijken is het motto vanaf nu. Sneller dan gewenst mengt Addie zich in 2 redelijke grote handen die beiden worden afgelegd tegen een blijkbaar te hoge raise of reraise. Geen probleem op zich want 180K is nog steeds lekker.

European Poker Tour Praag - dag 3 104

Exact dezelfde speler bij wie ikzelf mijn einde vond, daagt Ad uit tot een spelletje heads-up. Een flop van klaver8 klaver9 en harten vrouw verdient een middelgrote bet moet Schaap gedacht hebben en tegen alle verwachtingen in pusht deze gothic figuur zijn gehele stack over de tafel.

Mijn held doet de pet achterover, staat op, doet de zonnebril af en zegt doodleuk "call". YESSSS!!! Dan heeft ie een monster!! Die houding ken ik maar al te goed. Maar niks blijkt minder waar, met 10-Q in de hand staat ie ver achter op de twee pair 9-8 van Beowulf de Verschrikkelijke.

Natuurlijk zijn er outs, de boer voor een straight, een vrouw voor trips en als de turn en de river gelijk zijn, maakt ie een hogere twee pair, maar dit had niet gemogen.

De kaarten vallen niet en het is exit, basta, finito, the end en einde verhaal. Het sprookje is over.....

Deze aktie had bij mij gepast, just for fun, voor de show of uit overmoed, maar niet bij Ad, zeker niet bij Ad Schaap, niet bij onze held en trots van Praag, niet bij deze tight-ass-motherf******

Toen ik hem niets meer kon leren kwam hij, juist hij, als eerste met de stelling dat we niet in een toernooi zitten om andermans eventuele bluf te ontmaskeren. Teleurgesteld tot aan het bot verlaten wij het desastreuze slagveld en zoeken de luwte op. "Kom op joh, 30e is een mooie prestatie, de inleg is terug, het was een mooie ervaring..." Rot op!! Het is waardeloos, wat een deceptie.

Alle telefoontjes en smsjes van de vele geinteresseerden moeten zelfs nog op gang komen voor recente stand van zaken. Nieuws genoeg dus om straks te vertellen. SimpelMedia was al halverwege Duitsland met een filmploeg, het hele land in rep en roer. Fanfares afgeblazen, oepss als er maar geen claims van komen.

De gsm blijft gaan, blijkt dat het thuisfront in diepe rouw is, de natie is teleurgesteld en wij weten maar al te goed dat teleurstelling veel erger is dan boosheid. Dat kruipt in en onder je huid en wil niet meer weg. Boosheid zit alleen tussen de oren en de eerste de beste mooie vrouw zou daar al verandering in kunnen brengen.

Slachtofferhulp krijgt een drukke dag in Nederland.

We vertellen het niemand, maar besluiten om direkt naar huis te vliegen, gewoon uit angst dat de geplande spandoeken op schiphol vervangen worden door rotte eieren en tomaten.

Terug op Schiphol het zoveelste smsje, deze keer van Arthur:

"Ondanks het balen kan je trots zijn op deze prestatie, het is toch echt een groot toernooi. Bedankt voor het lachen en de goede zorgen".

Ach wat, het leven is mooi. Volgende keer gewoon beter!!

Tot op de Bahamas

Hans Ritburg

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen