Monoxide On The Button

Monoxide On The Button 0001

Hij is de meest hartstochtelijke PSV-fan op het forum, maar Ajacieden en Feyenoorders mogen hem ook, zolang het maar niet over voetbal gaat. Als het over andere zaken gaat, is Monoxide door vrijwel iedereen op het forum een erg gewaardeerd persoon. Deze week vertelt Monoxide On the Button over zijn postcount, over een downswing en over tilten.

Naam: Monoxide

Woonplaats: Amsterdam

Leeftijd: 23

Beroep: Student fiscale economie

Monoxide, de man van de PSV-topics.

Hehe, soms wil ik even mijn gelijk halen. Als PSV verliest, hoor ik het ook altijd. Dus als Ajax of Feyenoord verliest, laat ik het altijd even weten. . Het is inderdaad iets van het laatste halfjaar, al die voetbaltopics. Ik denk dat het komt doordat we toen ooit de Voetbal Poker League wilden opzetten. Toen werd een beetje duidelijk wie nou voor welke club was. Het is met die league nooit wat geworden. Waarom weet ik niet, maar ach: we hebben nu toch onze eigen PokerNews League!

En je bent de man die wellicht DaBruns nog gaat inhalen in postcount. Je hoeft er nog maar 1500.

Nog maar 1500? Geef me een weekje en ik heb hem ingehaald. Ha, nee, ik wil helemaal niet gezien worden als een spamwhore. Ik vind het gewoon leuk om te posten. Ik wil reageren en reacties uitlokken. Dat vind ik gewoon leuk. Het is niet per se de bedoeling om veel posts te hebben.

Ik post mijn hele leven al op diverse fora. Nu alleen nog maar op PokerNews. Hoe ik op Pokernews terecht kwam weet ik niet eens meer. Ik was aan het spelen op PokerStars en toen ging ik wat over poker zoeken denk ik. Volgens mij ben ik er gewoon random op terecht gekomen. Ik hou wel van het forum. Heel leuk dat er zo veel verschillende mensen zitten. Mensen als kaby en OudeHaag die het alleen over handen hebben, hmck9ni en FongSayYuk die het nooit over poker hebben, maar ook een DaCazz die zo nu en dan weer ergens doorheen komt scheuren. Het is nooit rustig op het forum. Tot diep in de nacht wordt er gepost. Dat houdt het allemaal lekker levendig.

Ik zat nog wat handen van je te bekijken en zag dat jij 25NL speelt. Ik had het idee dat jij hoger speelde en weet zeker dat je hoger aankan.

Ja, maar ik speelde vroeger alleen toernooien en sit en go's. Toen verhuisde ik naar Everest en daarna cashte ik alles uit. Dat is nu drie of vier maanden geleden. Na een week begon het alleen weer te kriebelen en ging ik weer spelen, nadat ik 50 euro stortte.

Het draait bij poker niet om geld, vind ik. Ik wil het gevoel hebben beter te zijn dan de rest. Dat ben ik inderdaad misschien ook wel op 50NL, maar ik vind het niet verstandig om met 500 dollar op 50NL te gaan zitten. Maar wie weet. Misschien wil iemand me na dit interview wel backen, haha.

Je speelt op Everest. De redenen lijken duidelijk.

Everest is inderdaad een mooi vijvertje. Op PokerStars heb ik ook nog wat staan, maar dat is voor af en toe een toernooi. De layout van toernooien bij PokerStars is zo relaxed. Veel beter dan bij Everest. Maar op Everest zijn de cashgames weer veel juicier.

De gemiddelde Everest-speler is een nit en wacht op een grote hand, maar aan de andere kan kunnen ze het ook niet laten om hun twee paar te chasen om zo jouw overpaar te kraken. Er zitten de grootste idioten op die site.

Een maand geleden heb ik nog 100 euro gestort op Tony G voor een bonus.Maar die site is echt rigged. Dat weet ik zeker. Ik heb daar zo veel beats gehad. Set over sets. Ik heb QQ, de small blind callt en de flop is KQx, ik bet en er komt een rag op de turn. Op de river komt er weer een blank en ik krijg het allin. Heeft die ander KK. Dan raak ik dus op tilt.

Ja? Ben jij zo tiltgevoelig dan?

Nou, sinds ik bezig ben met een masterstudie ben ik wel meer tiltgevoelig dan daarvoor. Dan wil ik te vlug, te snel en ben ik eerder geagiteerd. En ik zit ook nog eens in een downswing momenteel, waarbij ik ook al een deel heb weggetilt. Het pokeren gaat de laatste maand gewoon niet goed.

Misschien is het de stress van mijn opleiding. En ook heb ik sinds kort een kat die de boel hier afbreekt. Maar vooral die master is erg druk. Tijdens mijn bachelor was het veel makkelijker. Toen had ik alle tijd, maar nu heb ik 's ochtends en 's avonds colleges enzo.

Maar als die master-opleiding zoveel moeite kost en het een negatieve invloed heeft op je spel, kan je dan niet beter even stoppen met pokeren en na je studie weer gaan kaarten?

Ja, maar dat wil ik nou eigenlijk ook weer niet, want dan poker ik dus nooit meer. Als ik ben afgestudeerd, ga ik werken. Ook ga ik dan samenwonen en dan hou ik dus nauwelijks tijd over. Dan werk ik dus eerst, daarna wil mijn vriendin aandacht en heb ik ook nog tijd nodig voor m'n vrienden.

In het begin dat ik pokerde ging het wel goed. Ik haalde af en toe een FT van een 4.40 donkament. Daarna ging het hoger ook wel goed. Ook met 10 en 20 dollar-sit en go's. Daarna heb ik een keer uitgecasht en vervolgens ging het minder. Na mijn derde plek in de Pokernews Cup. Sindsdien gaat het gewoon stroef. Ik had ook nooit moeten uitcashen. Misschien speel ik ook wel een te grote selectie aan handen hoor, dat kan ook. Maar meestal gaat het nog wel, tot ik verlies van een superkneus. Dan wil ik het te graag terug winnen en verlies ik in een kwartier een of twee buyins. Dan gaat het hard.

Ik heb je ook Omaha zien spelen. Gaat dat wel?

Ja, ik ben heel blij dat Everest dat sinds kort aanbiedt. Mensen die met vier klaveren preflop allin gaan enzo. Er zijn echt veel mafkezen die niet weten hoe ze moeten spelen. Er zijn vrijwel geen goede spelers op de lage Omaha-limieten. Er zijn daarnaast ook nog een paar setminers, maar ach.

De laatste tijd speel ik alleen weer meer Hold'em. Dat spel heeft voor mij toch iets magisch. Je kan daar mensen beter op een hand zetten en met leuke handen als 97 suited spelen. Misschien dat ik zo maar weer eens Omaha moet gaan spelen. Want nu ik het erover heb, daarin draaide ik wel goed. Maar ja, Hold'em blijft toch mijn grote liefde.

En live?

Het liefst van alles speel ik live. Met vrienden cashgamen en bier drinken. Vroeger speelde ik nog wel in Uylenstede. Daar hadden ze een heel mooi toernooi, goede structuur, echte dealers aan de laatste twee tafels. Maar daar zijn ze ermee gestopt. Het pand ging dicht als we er nog langer zouden spelen. Nu weet ik niet veel toernooien in Amsterdam.

Ow, ik ken toch mensen op PokerNews die ze wel spelen.

Nou die moeten dan maar eens contact opnemen. Ik heb ook niet zo veel contact met andere PN-ers. Ik bespreek bijvoorbeeld ook met niemand handen op msn. Daar heb ik nooit aan gedaan. Ik ben niet zo'n chatpersoon. Ik speel liever zelf. Ik regel het zelf wel, want ik ben toch een beetje een solist.

Wat ik wel nog als doel heb is om naar de WSOP te gaan. Laatst hadden we het er met wat vrienden over. We willen met zijn vijven naar Vegas en dan een iemand in het toernooi zetten. Als we allemaal gewoon een fulltime baan hebben moet dat wel te doen zijn. We moeten nog wel kijken wie dan gaat spelen. Natuurlijk word ik dat wel, want ik ben immers de beste van de groep, haha.

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Monoxide On The Button 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen