Las Vegas

Las Vegas 0001

Op dit moment ben ik Las Vegas, Nevada, U.S.A, "Poker Capital of The World". Ik speel de komende tijd een serie toernooien die "The Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic" wordt genoemd. Amerikanen weten altijd mooie namen te bedenken voor toernooien. Het is onderdeel van de World Poker Tour en de meeste eer valt te behalen tijdens het Main Event, dat een buy-in kent van 15.000 dollar. Ik denk dat ik zo'n zes toernooien zal spelen, het hangt er vanaf hoe ik me voel. Ik ben niet blij met de dollarkoers maar tijdens dit soort live-toernooien is de koers weer eens in mijn voordeel.

In 2004 ging ik voor 't eerst naar Las Vegas. Als jong broekie en met veel te weinig geld op zak, ging ik op zoek naar de glitter en glamour waar ik zo veel over had gehoord. Sindsdien ben ik elk jaar gemiddeld twee maanden in Vegas. In het voorjaar speel ik de WPT-championships, het duurste toernooi dat ik ken: om daar aan mee te doen moet men 25.000 dollar ophoesten. En in de zomer is er uiteraard de World Series of Poker, de belangrijkste toernooimaand van 't jaar.

Soms blijf ik logeren bij m'n goede vriend David Williams maar meestal neem ik een hotelkamer in de Bellagio, zonder twijfel m'n favoriete hotel. Ik beschouw 't hotel als m'n tweede huis, zo erg is het. De pokertoernooien in de Bellagio zijn geweldig. Door de structuur van de toernooien komt 't meer dan ooit aan op behendigheid en kun je als speler rustig kansen afwachten maar ook gebruik maken van 't feit dat anderen hetzelfde doen. Alles draait om timing en opperste concentratie.

Ik zit goed in m'n vel en speel vol vertrouwen na m'n goede prestaties in Dublin en Amsterdam. Eigenlijk zou ik de Europan Poker Tour in Praag spelen. Sinds de komst van deze EPT is de noodzaak om maar Vegas te gaan voor goede toernooien bijna overbodig geworden, omdat er in Europa op absoluut topniveau wordt gepokerd en het prijzengeld bijna hoger is dan in Vegas. Maar voor de Five Diamond World Poker Classic heb ik een uitzondering gemaakt. Af en toe heb ik heimwee naar Vegas, naar de Bellagio, m'n tweede huis.

In 2004 kon ik uitsluitend meedoen aan toernooien die hoogstens 200 dollar kostten - meer liet m'n bankroll niet toe. Dankzij m'n sponsorshipdeal met Pokerstars, m'n eigen site Pokernews.nl en m'n resultaten live en online ben ik er in geslaagd om "grotere" toernooien te spelen. Een oud gezegde luidt: "van geld maak je geld," en dat is met poker niet anders. Hoe hoger de buy-in, hoe hoger het prijzengeld.

De eerste prijs van het Main Event in The Bellagio bedraagt straks 2 miljoen dollar. Het is te hopen dat ik "running hot" blijf, en dat ik de goede resultaten van de afgelopen weken kan voortzetten.

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 1 december 2007"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen