Doelstellingen

Doelstellingen 0001

In februari 2007 werd ik toegevoegd aan Team Pokerstars. Het sponsorcontract was een droom die uitkwam, en het voelde als een beloning voor m'n harde werken. Dankzij de sponsoring werd ik in staat gesteld grote toernooien te spelen in Europa en de rest van de wereld. Volgende week zit ik in de Bahama's om de Pokerstars Caribbean Adventure te spelen, onderdeel van de European Poker Tour. Hopelijk is op cruciale momenten 't geluk aan m'n zijde en kan ik ver komen in 't toernooi.

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen nieuwe doelstellingen. Als professioneel pokerspeler kan ik alleen maar voornemen om zo door te gaan. Ook in 2008 wil ik altijd m'n beste spel blijven spelen, en ik zal nog meer m'n best doen dan ooit. Ik wil immer geconcentreerd blijven, ondanks alle afleidingen eromheen.

Over andere dingen kan ik wel degelijk terugblikken, en gelukkig doe ik dat met een glimlach en trots. De community op m'n site PokerNews.nl is in 2007 nog hechter geworden. Een hoogtepunt was het pokertoernooi dat werd gespeeld ten behoeve van het goede doel, in Club 8 Amsterdam. Meer dan honderd forummembers legden veel geld neer om belangeloos te strijden om een beker. Geen geldprijzen, geen eeuwige roem, een bescheiden eervolle vermelding, een trofee, maar vooral de wetenschap dat alle inleg zou gaan naar Fight Cancer, inspireerden veel mensen. Bijna 8000 euro werd ingezameld en ik ben enorm trots op iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt, vooral de forummembers van Pokernews.nl! Het is bijzonder te zien dat een relatief "anonieme" groep spelers zich zo betrokken voelde bij het lot van een van hun. De verschrikkelijke ziekte kanker werd fataal voor "kim888", een prominent forummember. Het toernooi werd in haar nagedachtenis gespeeld en nog steeds is haar aanwezigheid voelbaar in de vorm van een hechte gemeenschap. Pokerspelers zijn alles behalve egoïsten.

Als ik vooruitblik naar 2008, dan vraag ik me vooral of de overheid eindelijk gaat luisteren naar de liefhebbers en kenners van 't spel. Ik zal altijd blijven strijden om van poker een echte sport te maken, iets wat in veel landen en staten van Amerika al het geval is.

Ons tijdschrift, PokerNews Magazine dat volgende week uitkomt, zal in het teken staan van cashgames. Er staat onder andere een interview in met Julian Nuijten, een jonge Nederlandse pokerprof die op z'n vijftiende wereldkampioen Magic werd. Zijn verhaal doet me denken aan m'n eigen verleden. Ook ik begon als schooljongen aan dat fascinerende kaartspel, en werd Europees Kampioen. Het is fascinerend te zien hoeveel profs van nu hun wortels hebben in Magic. Het lijkt zo logisch: je bent goed in een strategisch en psychologisch spel en automatisch kun je de stap naar pokeren maken.

Maar voor iedereen die deze stap ook wenst te maken kan ik alleen maar zeggen: let op de valkuilen. Poker is leuk maar kan ook gevaarlijk zijn. Je hebt behalve talent ook veel discipline nodig. Pas als je over alle eigenschappen beschikt die een goede pokerspeler dient te bezitten, kun je het spel serieus spelen. Mocht je (poker)doelstellingen hebben voor 2008, bedenk dan goed of ze haalbaar zijn. Ik hoop dat je ze haalt.

Happy New Year & Good Luck @ the tables!

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 29 december 2007"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen