Red Watches the Stars - deel 41

Red Watches the Stars - deel 41 0001

Patrik Antonius verliest $600k aan Phil Ivey

Patrik Antonius (Findagrind) is de strijd aan gegaan met Phil Ivey op de tafel 'Ivey Thunderdome' ($500-$1.000 PLO) en op de tafel 'Ivey Glue Factory' ($2.000-$4.000/$300 H.O.R.S.E.). Dit pakte voor Antonius niet zo geweldig uit, hij eindigde de sessie $500k in de min.

Rob Hollink zei twee weken geleden in 'bellen met…' over deze limieten: "De games op de $200-$400 zijn zo agressief dat er voor de leek heel veel bagger wordt gespeeld. Maar wat bullshit en gokken lijkt voor de buitenstaander is toppoker!"

Dit is dan nog een limietje hoger, maar waarschijnlijk gaat dezelfde stelling hiervoor op. Hier zaten een paar grote potten tussen waarbij we bij hand 1 en 2 misschien wel van toppoker spreken, of valt het onder bullshit en bagger? Oordeel zelf:

Hand 1: Preflop ligt er $18.000 in het midden na een raise van Antonius naar $3.000 en een reraise van Ivey naar $9.000. De flop is {3-Clubs}{9-Diamonds}{6-Spades} en Ivey bet $16.000, Antonius raist naar $66.000 en Ivey reraist naar $116.000. Antonius hoeft nog maar $22.500 all in te callen en het is een showdown:

Ivey shows: {a-Hearts}{a-Spades}{a-Diamonds}{7-Diamonds} en Antonius shows: {k-Clubs}{5-Hearts}{k-Diamonds}{7-Hearts}. De turn is de {9-Spades} en de river {3-Diamonds} en met een paar azen en drieën pakt Ivey een pot van $194.999,50 (de rake is namelijk $0,50).

Red Watches the Stars - deel 41 101

Hand2: Preflop raist Antonius naar $3.000 en Ivey callt. De flop is {2-Diamonds}{9-Diamonds}{q-Spades} en Ivey check-callt een bet van $5.000. Turn is een {7-Spades} en het is weer een check-call voor Ivey, deze keer $16.000. De river is de {4-Clubs} en het board ligt vol met gemiste draws. Dat moet Ivey in ieder geval gedacht hebben want hij check callt hier een bet van $41.000 met {j-Clubs}{8-Spades}{a-Clubs}{q-Diamonds} (een paar vrouwen). Antonius heeft {10-Spades}{6-Clubs}{8-Clubs}{5-Clubs} en verliest een pot van $129.999,50!

De laatste hand speelt zich vanzelf: op een flop van {j-Spades}{8-Hearts}{10-Diamonds} gaat het geld er na wat ge(re)raise er allemaal in. Antonius heeft : {q-Clubs}{k-Clubs}{a-Diamonds}{4-Spades} en Ivey {5-Diamonds}{q-Hearts}{4-Diamonds}{9-Diamonds}. De turn is de {3-Clubs} en de river de {10-Clubs} en Ivey zijn straat blijft staan, goed voor $177.999,50!

Patrik Antonius over deze sessie:"He's been beating me in every game lately, in golf as well! I had a bad day and lost $600.000, $400.000 in HORSE and $200.000 in PLO. The hand when he had three aces in his hand and it held, missed my 10 outs as well as my backdoorflush was kinda weird."

Anekdotes Chip Reese

Met het overlijden van Chip Reese komen er weer verhalen uit het verleden naar boven. Je weet nooit of de anekdotes zijn aangedikt (waarschijnlijk wel) of dat ze überhaupt wel waar zijn. Neemt niet weg dat ze te mooi zijn om niet te vertellen. Een korte bloemlezing:

Speciaal voor Grooto eerst een quote:

"I had to make a choice between being a lawyer or a professional gambler. I chose the more honorable of the two."

Als een man broke van tafel loopt stapt Chip op van zijn plaats en loopt naar de man en pakt zijn een bundeltje geld uit zijn zak, naar verluidt $1.500. Hij zegt:"Listen I am not going to say I am sorry for what I did, but I do feel bad. Take this and build your dreams apon it, because I feel some potential in your game. Come back 20 years from now, and I will remember you."

Uit eigen ervaring vertelt iemand: "One day while playing in a 200 400 game chip was first on the list. i told him i was quitting in a round or two and he should stick around. he said he would give me 200 to leave on my next blind. i said dont bother as i likely am going anyway. business is businees chip said as he threw me two blackbirds"

Een gouwe ouwe is het verhaal van Chip Reese die meedoet bij Gabe Gaplan in een homegame met een aantal rijke zakenlui en staat beschreven in het boek 'Gambling Wizards'. Hij verliest de eerste dag $200k maar zegt dat het gezellig was en dat hij over een dag of wat terugkomt. Een paar dagen later heeft hij $200k in een koffer om te spelen en hij is onderweg naar het vliegveld. Als hij er bijna is, dan realiseert hij zich dat hij het geld vergeten is. Hij scheurt naar huis om alsnog het vliegtuig te kunnen halen en als hij thuis uitstapt ziet hij dat hij het geld niet vergeten was. De koffer ligt nog op het dak van zijn auto....

Johnny Chan beschrijft in zijn boek de volgende situatie: samen met Chip Reese en Doyle Brunson gaan ze naar Europa toe om daar te gaan pokeren met een miljonair die niet lang meer te leven heeft. Ze zitten op een luchthaven waar niet al te veel te eten is en alle drie krijgen ze 2 hamburgers. Als Chip en Doyle de hamburgers al op hebben is Johnny nog met zijn eerste bezig. Chip en Doyle beginnen te bieden op de hamburger en de bieding loopt op tot duizenden dollars. Johnny Chan besluit dat hij honger heeft en wijst het bod af!

Red Watches the Stars - deel 41 102

Marathonsessies voor Patrik Antonius

Eerder vorige week had hij 26 uur achter elkaar gespeeld en dat was aan de lange kant. Maar hij verbeterde een paar dagen later zijn record:

"I topped that off with a 41 hour session. I barely made it back to Maya's house, I have never been that tired before in my life. I slept 18 hours and woke up wondering what day it was. That is the longest I have ever played and hopefully I will never play that long again."

Dat 'never' duurde niet zo heel erg lang. Hij speelde een sessie van 46 uur om even direkt een nieuw record neer te zetten. Samen met David Benyamine, die was ook continue aan de tafels te vinden.

Vervelend is dat hij op dit moment niet kan golfen door een duimblessure, maar als het goed is moet dat met een week of twee weer over zijn. Later deze maand neemt hij een golf vakantie.

Sbrugsby wint eindelijk van Gordo16: Gordo quits

Op de blog van Brian Townsend is een uitgebreide verzameling van PLO handen te vinden die hij de afgelopen week speelde tegen Gordo16. In eerste instantie was hij $100k down en wist dat terug te brengen naar $21k down. Rob Hollink vertelde laatst dat het hem verbaasde dat Gordo16 zo'n edge had op Townsend, Rob speelt graag tegen Gordo16 omdat zijn spel hem wel ligt.

De laatste hand had de volgende uitkomst:

Dealer: aba20 has three of a kind, Fours

Dealer: Game #13761441894: aba20 wins pot ($12233) with three of a kind, Fours

Dealer: Hand cancelled

Daarna volgt de chat waarin Gordo16 de witte vlag zwaait:

gordo16: well w/e edge i thought i had on you i obv dont...

aba20: gg

aba20: I wouldn't necessarily say that

gordo16: so ggs... ill take w/e profit ive made and wakl away with a white flag

aba20: I mean its just going my way now

aba20: before it was going yours

aba20: honestly I think its a pretty close match

gordo16: i think so too but there's just easier spots for me

gordo16: and playing without confidence against you hu is a bad move

aba20: that is probably true

aba20: you are still up 20

aba20: K on me

gordo16: so yea i need to play 6max a while and get some confidence back.. by then youll be playin 50/100 i think, if not ill start playin again

gordo16: yea i know

aba20: just alot of ups and downs in HU PLO

gordo16: yea i know ive been playin a while

aba20: I will probably be still playing 25/50 and 50/100

aba20: hard to get enough action at 50/100 sometimes

gordo16: yea alright.. well im sure ill be playing again tmrw.. whether hu with u is debatable but ill see

gordo16: i like a nice challenge so ill prolly play

aba20: gl

gordo16: u2

Hit and Run van Brad Booth?

Nadat hij op de $200-$400 headsup had plaatsgenomen gaat hij de eerste hand direkt all in met {7-Spades}{k-Diamonds}, Pokerkid585 callt met {10-Clubs}{k-Hearts} en er valt alleen een zeven op het board. Brad Booth pakt de pot van $20.000 en stopt direkt. Het kan ook zijn dat hij stopte omdat Pokerkid585 Booth uitmaakte voor 'retard', hetgeen valt onder de noemer ongefundeerd, tendentieus en buitengewoon kwetsend!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen