Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream...

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 0001

Mijn nieuwste liefde is een machtig spel. Er gaan enorme bedragen in om en het wordt werkelijk overal ter wereld gespeeld. De winnaar krijgt al snel een miljoen in euros op zijn of haar rekening bijgeschreven. Eigenlijk is er altijd een heads up situatie, waarin net zo makkelijk wereldleiders, celebrities of gewone mensen het tegen elkaar opnemen. Het enorme voordeel van deze spelvorm is dat als je het tegen kleine of grote blinden moet opnemen, je dan altijd zal winnen. Voor de meest fanatiekelingen die op meerdere tafels tegelijk spelen is er zelfs de titel van grootmeester te verdienen. Dit spel is minstens zo bekend als Coca Cola en staat hoger genoteerd dan bijvoorbeel Heineken of Philips.

De exacte oorsprong is lastig te achterhalen (voor mij nu althans) maar voor de leek zal ik er iets van uitleggen:

Er zijn 4 kleuren die domineren, bruin en lichtbruin van het bord en zwart met wit voor de speelstukken.

Schaken, internationaal ook wel CHEST genoemd, speel je het liefst op een houten bord met ruitvlak en beide spelers hebben dezelfde pionnen, lopers, torens, paarden, kings en queens.....

Maar laat ik bij het begin starten :

Woensdag 2 januari 2008

Eindelijk is het zover, woensdagochtend vroeg naar het vliegveld. We will playing the dream at the Bahamas!!

Dit jaar is het extra feest want ik mag het gebruikelijke handjesschudden en Happy NewYear overslaan. Uiteraard mis ik daardoor tevens een aantal serieus leuke kusmogelijkheden maar het Poker overheerst. Deze dag IS Poker !!

De gevreesde vlucht duurt lang maar is zeker niet ongezellig in het prettige gezelschap van Arthur, Daan, Michiel en de crew van SimpleMedia. Wat zijn nou 20 lange reisuren tegenover 10 dagen Bahamas?!

Storm, wolken en net geen regen. Onze eerste dagen in het twijfelachtige 5 sterrenhotel kennen geen hoogtepunten op het etentje bij Nobu na.

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 101

Maar dan vandaag, de PokerStars Caribbean Adventure, het spel der spelen, ons toernooi der toernooien. Dit gaat m worden, want de laatste weken waren pokerzwaar, lange nachten als voorbereiding, vele uren van intensieve arbeid en een getergd zitvlak van al die houten stoeltjes. Maar het moest in verband met een optimale conditie.

Noon, 12 uur plaatselijke tijd op de Bahamas, 6 uur vroeger dan in Nederland. Had ik maar een poging gedaan om met professor Barabas in de Pietluttige Pokeraar alvast in de toekomst naar de uitslag te kijken. Dan had ik mijzelf deze afgang kunnen besparen en de buy in gewoon kunnen laten voor wat het is.

Men kent mij niet als een zeur of een naprater maar vandaag had dit toernooi een speciale verrassing voor mij in petto, de badbeat van de dag met mijn naam in gouden letters op het doosje.

Ergens in level 5 (of was het zelfs 4?) krijg ik eindelijk mijn droomflop. Uren had ik hand na hand gefold en de sporadische flop die mij werd toegestaan om mee te spelen moest ik duur betalen.

Teruggezakt naar een schamele 8K vind ik onverwachts pocket 5 tussen mijn vingers.

Geen raise of aktie voor de flop dus voor de waarde van de big blind doe ik eindelijk weer eens mee.

Op het groene vilt valt zomaar een flop met 5-3-3

YEAHOOOOOO wat kan mij gebeuren? Helemaal nix toch?! Een kleine uitdagende bet is helaas al voldoende om 2 prooien te zien folden, waardoor de pot zoiezo niet de gewenste grootte zal halen. Maar de chipleader durft het aan en veegt met een simpele handbeweging al zijn fiches naar het midden.

All in !! wat geweldig, toch nog terug in de wedstrijd en zelfs met een beetje bewegingsvrijheid straks met minimaal 18K

Maar niets blijkt minder waar, zijn pocket 3 overklast uiteraard mijn volle bak.

Wat ziek, verdomme wat een Kspel. Full house tegen een carre, een uiterst zeldzame combinatie op de board maar wel "fijn" dat ie in mijn boekje staat.

Nog even glimlachen voor het exit interview en dan ergens uithuilen, ik ben er weer even klaar mee.

Groot voordeel voor jullie is dat mijn volgende verslag over echte pokerspelers zal gaan, want ik ga tijdens het lezen van mijn nieuwe boek "how to learn playing chest in 6 days" nog wel even kijken hoe het met de andere Hollandse helden gaat.

Rob Hollink, altijd een titelkandidaat of gaat Arthur van der Meeren stunten, of Olviedo en Thierry die standaard gewoon goed spelen. Genoeg te volgen dus.

Voor ik het vergeet wil ik iedereen toch een voorspoedig 2008 wensen vanaf de Bahamas.

En laten we 1 wijze pokerles niet vergeten :

Bij Poker moet je verdomd veel geluk hebben met een goede hand en ijzersterk spelen met een slechte hand.

Tot binnenkort.

Hans

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 102

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen