Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream...

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 0001

Ziekte, verslaving of pure liefde ?

Het is onbeschrijfelijk en ontelbaar wat Poker voor invloed heeft op elke speler. Zelf ben ik er ook nog niet helemaal achter waardoor de adrenaline blijft stromen.

Gisteren de hele nacht besteed aan mijn chess-boek, maar helaas, hoe interessant de diverse strategieen ook beschreven worden, nog heb ik geen enkele hoop dat het mij ooit zal lukken om de nieuwe Timmer te worden of dat ik een kans maak om Kasparov in een heads upje te laten schrikken.

Het eerste zonnestraaltje op paradise island (ik schrijf het inmiddels al zonder hoofdletters) brengt de heerlijke rust die nodig is om enigzins weg te mijmeren. Amper 36 uur na mijn desastreuze uitschakeling door de slechtste beat uit mijn carriere, lig ik aan het zwembad alweer plannen te maken over Pokeren. Natuurlijk over de nieuwe opzet om in Nederland een soort van legale eredivisie te realiseren, maar die plannen liggen reeds uitgewerkt in de kluis te wachten op uitvoering. Maar nu komt Vegas om de hoek kijken. Heel eerlijk kwam Daan met de aanleiding, maar hoe leuk gaat het worden als er in Vegas een Holland House komt.

Een enorme villa met genoeg slaapkamers, wat auto's voor de deur en dan elke Nederlander zijn of haar deel betalen, wat dan natuurlijk niet in verhouding zal staan tot de hoge kosten van de sfeerloze hotelkamers van het Bellagio.

(Bij deze direkt een voorzichtige sollicitatie naar PokerNews om een deel van de kosten voor haar rekening te nemen voor de exclusiviteit van een real life soap en de biechtkamer van de villa en zeg maar alle inpandige interviews...)

12.45 uur plaatselijke tijd, PCA

Mijn grootste verrassing onder de deelnemers blijkt toch een Nederlandse dame van inmiddels bejaarde leefdtijd te zijn, die opmerkelijk fit en kwiek met een gemiddelde stack de tafel met al die jonge apies trotseert. Haar naam, Wilhelmina (van Oranje?) en ik zal later proberen te achterhalen wat haar motivatie is om al dit pokergeweld te ondergaan.

Zo zie je maar, mijn 1e bewijs!

Als pokeren een "ziekte" zou zijn, dan had deze dame nooit zo'n hoge leeftijd bereikt, ook bij een "verslaving" was Wilhelmina nu niet meer zo goed bij zinnen geweest. Wat mij betreft een Ippon voor "pure liefde". Dat verklaart ook beter het gemis als je niet speelt en het onderbuikgevoel bij een mooie hand.

Het scorebord geeft nog 296 players aan op dit tijdstip, ook al wordt door iedereen aan de actualiteit van deze informatie getwijfeld. Zelden een average vermelding en er is blijkbaar ook nog steeds geen systeem of reden om het aantal spelers up to date te houden.

Een rondje langs de tafels leert me dat onze nieuwkomer Vincent 020 ietwat gelukkig gedubbeld is met vrouw-5 tegen vrouw-koning, want een 5 op de turn verlengt zijn deelname.

Weer een foutje van de organisatie, want achter in de zaal speelt Eric vd Burg, deze flamboyante pokeraar verdient een podium, alleen al door zijn uitstraling en aanwezigheid hoort hij vooraan te spelen om zoveel mogelijk spectators te laten genieten van zijn spel en indrukwekkende table-talk. Hij gaat super, pocket vrouwen blijft staan tegen AK en al snel volgt er een nieuwe hand met een flop waarin het maximale aantal outs verstopt zitten, Aas hoog, flush draw en straight draw en ondanks dat de showdown een gevaarlijke hand toont bij zijn tegenstander die dan dik voor staat, brengt de turn reeds de verlossende flush.

Met dik 130K maakt ie zijn reputtie waar, "of ik even aan het thuisfront wil melden dat ie zich naar het geld gaat spelen". Haha bij deze dus mw vd Burg en laat het hopelijk geen slechte bluf zijn.

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 101

Miquel Tier is een van de sportiefste liefhebbers, het poker zit ook bij hem onder de huid en hij loopt continu zijn rondje langs de overgebleven Oranje clan. Een lach en een ouwehoerpraatje is vaak al voldoende voor dat beetje welkome afleiding.

Om te bewijzen dat onze uitschakeling een vergissing was, schrijven we ons samen in voor het side-event van vandaag. Heads up in de finale en gelijk maar het geld gesplit.

Mijn verveling is een goede aanleiding om een ander verschijnsel onder de loep te nemen. Theoretisch zou men verwachten dat elke speler met enige regelmaat zowel goede als ook slechte kaarten krijgt en dat degene die daar het beste mee omgaat uiteindelijk zal winnen. Niet dus, al te vaak blijkt dat de gelukkige handen steeds bij dezelfde speler vallen. Ik noemde het al eerder deze week, misschien heeft dat met je vorm of de flow te maken. Zelfs als spelers ge-elimineerd worden en er dus een seat openvalt behoudt die speler alsnog het geluk aan haar of zijn zijde.

Zonder grote stommiteiten moet het dus mogelijk zijn om na 3 levels te voorspellen wie doorgaan naar de volgende speeldag. We gaan een kleine test opzetten met Eric.

14.15 uur

Een vervelende onderbreking want mijn vriend en leermeester Arthur komt melden dat zijn pocket 4 op de button het niet heeft gehaald tegen de KV van de big blind. Een vrouw op de flop heeft hetzelfde effect als een K1 ringgevecht met Sem Schilt.

Goed nieuws daarentegen is dat Eric nogmaals power speelt met een flushdraw tegen pocket K en hij tikt de magische grens van 250K aan vroeg in het toernooi.

Uiteraard mis ik spelers, maar die komen we vast verder in het toernooi nog tegen.

Voor ons is het tijd om te eten bij het plaatselijke visrestaurant en de teleurstelling werkt nog even na. In plaats van Poker kiezen we voor politiek als onderwerp en een heel interessant gesprek volgt.

European Poker Tour Bahama's - Playing the Dream... 102

Later op de avond besluiten we om even bij Marcel Luske te gaan kijken aan de andere kant van het eiland, hij heeft zijn naam geleend aan een toernooi in het Sheraton op Cable Beach en fungeert als host van de WPS, World Poker Showdown.

Plezierig verrast door onze komst kletsen we bij tijdens een sit en go, welke televisiewaardig zal blijken.

Marcel Luske, Arthur vd Meeren, Rob Hollink, Ben Wolbers, Marc Naalden, Hans Ritburg, Eric vd Burg, de Duitser Andreas Krause en nog 2 grote GNUF spelers vechten een titanenstrijd uit voor serieus prijzengeld. Lange tijd kan Eric domineren maar de outsiders (Ben en ondergetekende) splitten uiteindelijk, na een boeiende avond, de koffer met dollars.

Een leuke afsluiting van een prettige dag met zon, strand en poker.

Welterusten voor nu en morgen meer !

Hans

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen