Linoge On The Button

Linoge On The Button 0001

Sinds de kerstvakantie heeft hij een nieuwe titel op PokerNews. Hij is de persoon die JdK87 inhaalde in postcount. Linoge is daardoor de nieuwe koning der spamwhores. Alle reden dus om On the Button eens met Linoge te praten. Hij vertelt over het posten, zijn promotie naar NL50 en over fulltime pokeren.

Naam: Linoge

Woonplaats: Wehl

Leeftijd: 22

Beroep: Between studies

Linoge, de nieuwe postleader.

Ha, inderdaad. JdK ging op vakantie in december. Ja, da's niet slim natuurlijk als je de meeste posts wil hebben. Het begon een beetje als een grap, maar daarna werd het toch wat serieuzer. Ik maakte laatst een topic voor mijn marathonsessie en toen kwam JdK gelijk zeuren dat dat oneerlijk was, haha. Het is met een kleine groep een soort van msn op het forum. Ik vind het wel leuk. Soms lig ik echt strak van het lachen. Het is absoluut mijn humor.

Grappig, wat was dat met die marathon eigenlijk?

Ik speel sinds december op Full Tilt. Ik had het geld van Everest naar daar overgemaakt en ben beginnen grinden op 25NL. Het zou eigenlijk de laatste sessie moeten worden waarin ik 25NL speelde. Ik wilde naar 50NL en het leek me leuk om een afscheidssessie te spelen. Ik zat na een uur spelen al op de goede bankroll om 50NL te spelen, maar Lady Variance verijdelde mijn poging.

Normaal speel ik nooit langer dan vier uur poker, maar op die dag heb ik in totaal twaalf uur gespeeld. Ik verloor een keer set over set, mijn overpair werd een paar keer gekraakt en twee keer leverde ik ook een buyin iets te makkelijk in.

Volgens mij werd het voor jou ook weleens tijd dat je naar NL50 ging.

Ja, ik speel al eeuwen 25NL. Voor mijn gevoel ook. Ik ben in het begin snel op die limiet terechtgekomen, maar heb altijd vrij veel uitgecasht. Tot afgelopen maand had ik nooit het idee om een bankroll op te bouwen. Nu wil ik eindelijk wel omhoog. Ik heb ruim 35.000 handjes 25NL gespeeld met een winrate van 5.5BB/100.

Mijn speelstijl daarin wisselt nog weleens, maar ik geloof dat ik op iets van 18/14/3 zit. Ik ben wel een action junkie, dus ik speel wel meerdere tafels. Ik vind deze stats ook wel redelijk tight van mezelf. Het hangt een beetje af van het aantal handen per uur. Op Everest speel je per tafel niet veel handen per uur en daardoor speel ik automatisch wat losser. Ik wen vanzelf wel aan de snelheid van Full Tilt, waar het iets sneller gaat.

Speel je weleens toernooien eigenlijk?

Heel af en toe maar. Voor de zomer speelde ik alleen maar toernooien. Daarna het ik de overstap gemaakt naar cashgames. Mijn toernooien draaiden niet meer. Ik haalde er niks meer uit. Nu speel ik ze alleen af en toe omdat het leuk is. Ik poker toch om het geld en dat is vooral in cashgames te verdienen.

Hoe lang speel je al?

Ik ben twee jaar geleden een keer begonnen. Ik had een account op PokerRoom en ben daar wat gaan spelen. Ik had €20 gestort, maar dat was snel foetsie. Ik heb daarna een hele tijd niet gespeeld en daarna ben ik weer begonnen. Via de Party-actie, waarbij ik $50 gratis kreeg kwam ik op PokerNews. Toen heb ik me aangemeld voor die actie.

Met die $50 heb ik vooral cashgames gedaan en af een toe een sit en go en een toernooi. Ik heb geen idee wat ik aan het doen was in die cashgames. Toen ben ik naar toernooien gegaan. Die ene klapper maken. En af en toe nog een sit en go'tje. Die ene klapper heb ik overigens nooit gemaakt. Wel heb ik twee keer de finale tafel gehaald van de 3rebuy op Stars. Eén keer werd ik zesde. Toen wist ik alleen nog niks van poker hoor. Ik wist niet eens wat een M was enzo. Ik heb toen puur mijn handen gespeeld. De tweede keer dat ik de finale tafel haalde speelde ik hem elke dag. Dan leer je wel goed spelen. Ik ging er alleen uit met een 85-15 en werd achtste. Maar ik heb dat toernooipoker maar verdrongen. Ik snap niet hoe gasten als Supa4Real zo'n engelengeduld kunnen hebben.

Maar jij gaat je roll opbouwen met cashgames. Wat is je planning?

Ik zit nu in dubio. Ik zit een soort van between studies, of hoe je dat noemt. Deze maand wil ik echt de overstap maken naar NL50. Ik vind poker echt een topspel en zal het altijd wel blijven spelen. De studie die ik nu wil gaan doen, kan ik beginnen wanneer ik wil. Ik hoef niet te wachten tot september bijvoorbeeld, maar ik wil nu eerst mijn spel ontwikkelen.

Als dat deze maand goed gaat, doe ik dat misschien nog een maand. Als ik begin met mijn volgende studie, wil ik het pokeren ernaast blijven doen voor de bijverdiensten. Misschien dat ik nu twee drie maanden moet pakken om mijn spel te ontwikkelen, zodat ik er strak meer uit kan halen.

Mijn ouders staan er wel niet om te springen, die zijn vrij sceptisch, maar daar heb ik weinig boodschap aan. Ze snappen gewoon niet hoe het werkt. Ze zien niet dat je kan winnen, alleen dat je kan verliezen.

Ik ben in december al redelijk fulltime begonnen met spelen. Mijn ouders zien dat ook wel en vragen dan weleens hoe het ging. Als ik dan zeg goed, vragen ze hoeveel ik gewonnen heb. Dat ik in zo'n geval ook weleens verlies heb gemaakt, snappen ze niet. Ik zou eigenlijk gewoon elke week een grafiekje moeten laten zien. Dan snappen ze het misschien wel. Ik woonde op kamers in Nijmegen, toen zagen ze het niet zo, nu woon ik weer bij mijn ouders en zien ze het wel. Maar op kamers wonen zonder studiefinanciering te krijgen, dat is voor mij niet te betalen.

Bijna fulltime spelen. Wil je naar een limiet? Heb je jezelf een doel gesteld?

Ik stel me geen doelen om een bepaalde limiet te halen. Ik heb niet ergens opgeschreven dat ik dan 100NL wil halen en dan 200NL. Als ik me gewoon blijf ontwikkelen, komt dat vanzelf. En stel dat het een keer even niet goed gaat, dan blijf ik ook al hangen. Ik stel me eerder doelen op het gebied van ontwikkeling dan in limieten.

En hoe ontwikkel jij je vooral?

Ik lees eigenlijk alleen PokerNews en heel af en toe op twoplustwo een artikel. Ik zit lekker veel in het strategie-gedeelte te lezen. Daar zitten genoeg mensen waarvan ik nog veel kan leren. Ik speel daarnaast ook nog veel en daar leer je toch het meeste van: automatismes, weten wat je doet. Daar komt poker in grote lijn op neer.

Je was ook bij de grootse overwinning van PokerNews in het toernooi tegen PokerCollege en PokerInfo. Je deed voor het eerst mee in een wedstrijd tegen de concurrentie. Hoe was het?

Ik heb veel beleefd. Ik vrees dat ik het meeste dat is gebeurd binnenskamers moet houden. Maar het was super om bij zoiets te zijn. Mooi om alle forumleden in het echt te zien. Eigenlijk was het direct alsof ik ze al jaren kende. Het toernooi zelf was ook leuk. Ook die gasten van PokerInfo en PokerCollege waren wel gezellig. Ik was de enige PokerNewser aan tafel.

Dit was zeker voor herhaling vatbaar. Zeker als je ziet dat Peter Dalhuijsen meedoet bij PokerCollege en Steve Wong bij PokerInfo.

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Linoge On The Button 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen