Multi Level Mike op Safari

Multi Level Mike op Safari 0001

De hitte maakt me gek en ik begin spijt te krijgen van deze hele reis. Twee weken in Afrika. Dat verzin je toch niet? Ik had dit plan direct de kop in moeten drukken en gewoon een vakantie naar Las Vegas moeten boeken. Maar goed, we zijn hier nu eenmaal dus zal ik er het beste van moeten maken.

Vandaag gaan we op safari. Geen tweederangs Beekse Bergen safari met half tamme bejaarde leeuwen die hun laatste dagen op een Nederlands grasveldje mogen doorbrengen, maar een echte safari in de wildernis van Zambia.

We staan in de lobby van ons hotel te wachten op de bus. "Heb je alles bij je?" Vraagt mijn vriendin. Nu weet ik dat zij weet dat ik boven een uur lang onze rugzak heb staan inpakken, maar toch vraagt ze alsnog of ik niets ben vergeten. Het is duidelijk dat ze hier bet om het initiatief in de hand te houden, maar ik heb positie op haar met de rugzak dus verhoog ik pienter met een "Maak je nou maar geen zorgen. Ik heb alles.." en tap zachtjes op de rugzak, alsof ik niet kan wachten om mijn hand om te draaien. Ik zie dat ze een lastige beslissing heeft, maar laat de hand uiteindelijk toch gaan. "Goeie fold", mompel ik nog.

Op dat moment komt de bus van Zambia Safari Tours aanrijden.

Na twee uur rijden zitten we midden in de rimboe van Zambia en begin ik driftig uit het raam te kijken of ik al bloeddorstige roofdieren kan spotten, als de bus plotseling dienst weigert. Dit meen je niet, denk ik bij mezelf. Gestrand in de jungle met zeven Duitsers, twee Belgen en mijn vriendin. Ik merk dat mijn vriendin zich terecht zorgen begint te maken. We hebben natuurlijk nog wel even tijd voordat we shortstack zijn, maar we moeten wel gaan nadenken over een move.

Ik voel haar ogen in mijn nek branden. Nu weet ik dat zij weet dat ik weet dat ik geen Indiana Jones ben, maar ik kan mezelf hier niet laten kennen, want dan loopt de hele tafel over me heen. "Ik ga wel even kijken", 3-bet ik. Deze move kwam compleet onverwacht en ik zie een lichte trots op haar gezicht verschijnen.

Als een ware table captain loop ik de bus uit en maak ik een praatje met de gids en de chauffeur. Nu weet ik dat zij weten dat ik maar een domme toerist ben, maar dit is natuurlijk een ideale spot om te bluffen. Er liggen immers genoeg scarecards, zoals een troep hongerige leeuwen en een tekort aan water tegen de hitte. "Maybe I can help", zeg ik zelfverzekerd. De mannen kijken elkaar aan, werpen een blik op de situatie en vertellen me vervolgens dat er tien kilometer terug een benzinestationnetje is waar ik het kapotte onderdeel kan gaan omruilen.

Met 'helpen' bedoelde ik natuurlijk zoiets als een lekke band helpen vervangen en niet als een sappige karbonade tussen de roofdieren te gaan wandelen in een omgeving, die ik op zijn zachts gezegd, niet erg goed ken. Ik ga de timebank in. Dit is een beslissing die mijn tournament life in gevaar brengt. Ik kijk door het raam van de bus en zie mijn vriendin hulpeloos op de bank zitten. Net voordat de gids de klok op me roept antwoord ik: "Ok, sure. No problem".

No problem? Natuurlijk is dit wel een probleem! Waar ben ik in vredesnaam mee bezig. Als het kon pakte ik mijn chips terug en zou ik de hand alsnog folden, maar ze zijn tegenwoordig een stuk strenger met de regels. Ik moet me berusten in mijn beslissing.

Met hangende pootjes loop ik de bus weer in om mijn vriendin het plan te vertellen.

"Ben je helemaal gek geworden?", roept ze als ik klaar ben met mijn betoog. Daar heb ik even geen antwoord op, maar ik leg haar uit dat de situatie wel erg nijpend is en iemand deze betting line moet nemen. Na lang wikken en wegen zijn we het er over eens dat dit moet gebeuren en ga ik, bepakt en al, op weg naar het kleine benzinestationnetje.

Na ongeveer een uur of twee stevig doorstappen begint de vermoeidheid toe te slaan. Ik ben ook maar een luie pokerspeler en voel me het best als ik op een stoel zit met een glas bier naast me en twee kaarten in mijn hand. Lichtelijk onbehouwen gooi ik de rugzak van me af en ga ik op een afgestorven boomstam zitten. Het duurt niet lang voordat ik ineens vreemde geluiden hoor ik het hoge gele gras tegenover me.

In eerste instantie denk ik als een nuchtere Hollander en ben ik er zeker van dat het waarschijnlijk wilde konijnen zijn. Maar dan besef ik me ineens dat ik nog nooit een natuurprogramma heb gezien over Afrikaanse konijnen. Het moeten ook wel behoorlijk moordlustige konijnen zijn als ze hier willen overleven. Voordat het kwartje eindelijk valt zie ik ineens de felgekleurde ogen van een angstaanjagend grote leeuwin voor me.

Yikes. Nu weet ik dat zij weet dat ik weet dat ik nooit snel genoeg weg zal kunnen komen en dus weet zij dat ik weet dat zij weet dat ze alle tijd heeft om me rustig te besluipen. Dit is een behoorlijk complexe situatie. Het enige wat ik kan doen is hier leaden met een grote bet die haar eventueel afschrikt zodat ik deze 30/70 situatie alsnog kan winnen door veel kracht te representeren.

Ik begin als een wezenloos jong hert in het rond te springen en weet verbazingwekkend genoeg het exacte geluid van een hitsige mannetjesolifant te produceren. De leeuwin kijkt met verbazing naar mijn act en ik zie dat de twijfel toeslaat. Ha! Zwakte! Nu moet ik op de turn deze lijn voortzetten om het geloofwaardig te maken. Ik blijf als een bezetene ronddansen en schop wat zand in het rond om haar het idee te geven dat ze hier met een wilde stier te maken heeft en dat haar vrouwen hier gewoon echt niet goed genoeg zijn.

Mijn mond valt open van verbazing als ik de leeuwin langzaam achteruit zie kruipen. Dit ga ja niet menen! Ik heb zojuist de koningin van de jungle uit de hand weten te bluffen! Zomg, ik ben de nieuwe Phil Ivey!

Ik ben nog uitbundig aan het feestvieren als ik plotseling iets over mijn schouder voel glijden. Voorzichtig kijk ik opzij en zie een grote grijze slurf die me besnuffelt. Onmiddellijk draai ik me om en zie daar.... een hitsige olifant. Het begint me te dagen dat je niet ongestraft dierengeluiden kan nadoen in de Afrikaanse jungle. In de verte zie ik de bus aan de horizon staan. Als ik hard ren moet ik dat kunnen halen.

Maar eerst deze hand nog zien te winnen....

Multi Level Mike op Safari 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen