Bluffen op Paradise Island

Bluffen op Paradise Island 0001

De Pokerstars Caribbean Adventure begon afgelopen week en meer dan 1000 deelnemers betaalden de 7800 dollar entreegeld. De eerste plek is liefst 2 miljoen dollar en daarmee is dit toernooi het grootste reguliere toernooi van de Euroapen Poker Tour. Niet minder dan 40 Nederlanders hadden zich ofwel online gekwalificeerd, of direct ingekocht.

Zoals altijd hoopte ik op speelbare kaarten, maar wat ik vreesde gebeurde ook: ik was volledig kaartdood. Handen als J3 en Q7 waren echte toppers te noemen, en dat een dag lang.

Het was belangrijk om toch een gezonde stack op te bouwen, dus gebruikte ik een techniek die bij veel spelers, en ook bij mij, vaak misgaat: de techniek van het bluffen. Je hoeft niet altijd de beste, of zelfs maar een goede hand te hebben om te winnen. Als de ander ervan overtuigd is dat ie verslagen is, win je de pot. En als je geen speelbare kaarten krijgt, of de flop steeds mist, dan zit er niets anders op dan een hand te representeren die je niet hebt. Dit keer ging het voor mij goed.

We begonnen met 20.000 punten en ik had in 't derde level, met 100-200 blinds en een 25 ante, nog 19.000 punten over. Ik raise in middenpositie naar 600 met {j-Hearts}{7-Hearts}. Een goede Deense speler wiens spel ik goed ken callt in de Big Blind. De flop is 3-6-8 rainbow. Hij checkt en ik besluit ook te checken want ik verwacht dat hij me op AK of AQ zet, waarop hij m'n continuation bet zeker zou callen, of zelfs zou check-raisen. De turn is een 4 en hij bet 800, waarop ik re-raise naar 2800. Dit is veel sterker dan de flop c-betten, want ik raise hem nu nadat hij sterkte toont. Met twee klaveren op 't board callt hij. Op de river valt nog een 4, geen klaveren, en ik moet m'n bluf nu doorzetten. Ik bet 4.000 en hij foldt vrij snel.

De tweede keer dat ik blufte was aan het 't eind van de dag. Nog steeds was ik aan 't ploeteren en ik moest iets forceren. Ik krijg 2 rode tweeën en maak er 2200 van, waarop de button callt. De flop is een drama, Ks7s5s, maar dat drama zou ook weleens voor hem kunnen gelden. Ik bet 4000 en hij callt, waarschijnlijk omdat ie een paartje heeft gehit. De turn is {3-Spades} en met nog 8500 chips voor me, maak ik er 5000 van. Hopelijk denkt hij dat ik m'n flush heb gehit en dat dit een value-bet is. Hij denkt lang na en foldt uiteindelijk.

Dankzij een eindspurt eindig ik de dag met een keurige stack van 56.000 punten.

Het mooie van poker is dat 't soms niet uitmaakt of je een monsterhand krijgt gedeeld. De 19-jarige Annette Obrestad, een groot aanstormend talent in de pokerwereld, bewees vorig jaar dat positiespel, valuebetten en bluffen van ongelooflijk belang zijn in een toernooi. Ze speelde een toernooi met 180 man en won. Het bijzondere hiervan? Ze deed 't zonder te kijken naar haar eigen kaarten!

Op PokerNews.nl kun je het verloop van 't toernooi teruglezen. Hopelijk neemt een Nederlander een mooi prijsje mee naar huis.

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 12 januari 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen