Noah's Column

Noah's Column 0001

Deze week heb ik m'n contract met Pokerstars.com verlengd. Een jaar geleden werd ik toegevoegd aan het prestigieuze Team Pokerstars Pro, dat inmiddels bestaat uit 23 spelers uit Amerika, Europa en Australië. Ik voel me vereerd dat ik tot dit illustere gezelschap behoor. De spelers hebben vele wereldtitels en andere overwinningen op hun naam staan, wat voor mij een enorme motivatie is om altijd m'n beste spel te laten zien in toernooien.

Dankzij deze sponsoring kan ik onder andere alle grote toernooien spelen. De entrée-, reis- en verblijfkosten worden door Pokerstars betaald en het eventuele prijzengeld is voor mij. Een droomcontract? Ja, absoluut! De verplichtingen die ik als ambassadeur voor Pokerstars heb, verricht ik met groot plezier. Toen ik in 2003 een account op Pokerstars opende speelden er enkele duizenden spelers op de site. Inmiddels is het eerder regel dan uitzondering dat er meer dan 150.000 spelers tegelijk aan 't spelen zijn op de site.

Pokerstars is uitgegroeid tot de grootste van alle pokersites. Afgelopen week won ik weer eens een toernooi op de site. Ik had last van jetlag, dus ging ik maar wat spelen. Het 100-rebuy toernooi is altijd het mooiste toernooi geweest, en misschien wel het moeilijkste toernooi dat er is, vanwege de grote aantallen goede spelers. Het zat me mee, en ik mocht 21.000 dollar bijschrijven op m'n rekening, altijd prettig.

Naast de vele pokersites sponsoren ook steeds meer "gewone" bedrijven pokerspelers, of pokerteams. De eigenaar van Hotels.nl is liefhebber van het spel en bedacht dat het sponsoren van een heel team weleens een winstgevende investering zou kunnen zijn. Een slimme zet, want het team heeft goede resultaten gehaald tijdens de European Poker Tour. Er hoeft maar een keer een speler uit 't team een hoge finish te halen om de investering terug te verdienen, en dat is gelukt.

Mijn verwachting is dat er meer en meer sponsors zullen aantreden om een zelfde soort investering te doen. Men ziet dat als je het "risico" verspreidt over verschilende spelers, er mooie resultaten kunnen worden behaald. Vergelijk het met de aandelenmarkt. Er zijn maar weinig speculanten die hun gehele kapitaal in een fonds hebben gestopt. Het sponsoren van een pokerspeler is erg onzeker, maar een heel team van vier of vijf spelers kan zeer rendabel zijn.

Uiteraard blijven de pokersites spelers sponsoren. Ze hebben "gezichten" nodig, die de uitstraling van de site bepalen. Een nieuwe pokersite, T6Poker.com, heeft drie Nederlandse spelers aan zich gebonden. Rolf Slotboom, Ed de Haas en Thierry van den Berg zijn aangetrokken om het spelersbestand van de site indirect te vergroten. Of het lukt is de grote vraag. In een markt met grote sites als Pokerstars, Full Tilt Poker en Party Poker is het moeilijk om als nieuwkomer het hoofd boven water te houden. Ik hoop dat 't ze lukt en dat de Nederlandse spelers nog lang van hun contract kunnen genieten.

Zelf zit ik goed bij Pokerstars, ik zou geen betere deal kunnen bedenken. Op naar het volgende (gesponsorde) toernooi!

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 26 januari 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen