Bellen met Hans Ritburg

Bellen met Hans Ritburg 0001

PN:Hans, maandagochtend half 8 spraken wij elkaar, je lag net uit de Sunday Million, heb je vandaag nog een paar uur bijgeslapen? Of ben je zo naar de zaak gegaan?

Hans:

Het was ongeveer half 8 toen ik er uit vloog en ik was eigenlijk niet van plan om de Sunday Million te spelen, laat staan ook nog zo diep in het toernooi te komen.

PN:

Hoe bedoel je niet niet van plan? Per abuis voor het verkeerde toernooi geregistreerd?

Hans:

Nee, dat niet, maar ik zou eigenlijk de Hundred Grand gaan spelen, maar er waren problemen met Pokerstars geloof ik, dus die werd na een half uur gecancelled. Toen besloot ik mij maar in te kopen voor de Sunday Million.

PN:Ik ben je eigenlijk nog nooit tegengekomen op PokerStars, hoezo ineens op PokerStars?[/B]

Hans:

Ik kreeg zaterdag van iemand $600 op mijn account en daar wist ik een een paar uur $7.500 van te maken door op de cashtafels van de 100NL via de 200NL, 400NL en 600NL door te stoten naar de $10-$20.

PN:Dat doe je netjes.

Hans:Eigenlijk was het wel een domper om eerlijk te zijn en kreeg ik weer wat vreemde gevoelens over online poker. Op de $10-$20 kreeg ik op een gegeven moment in de SB {k-Diamonds}{q-Diamonds} en voor mij was de pot al flink geraised en ik besloot een raise naar $600 te callen. De flop is KQ3 rainbow en ik checkraise iemand naar $3.600. Hij callt en de turn is een 3, ik besluit weer te checken en hij trapt het er in. Ik call en hij draait 83o om! Je valt bijna letterlijk van je stoel! De river is nog een 3 en ik verlies een pot van $16.000. Wat doe je preflop? En hoezo ga je mee na de vrij forse checkraise? Je weet dat ik meer een livespeler ben en daar heb ik dit in al die jaren nog nooit meegemaakt.

PN:Dan besluit je toch het toernooi te gaan spelen en kom je ineens heel diep in het toernooi.

Hans:Inderdaad, ik had de Sunday Million nog nooit gespeeld, maar begon gelijk goed in het toernooi waardoor ik een paar mooie potten wist op te pakken. Het gevoel was gewoon goed. Heb nog bij een aantal Nederlanders aan tafel gezeten zoals Thierry van den Berg, maar bij de laatste 60, meen ik, was er geen Nederlander meer over en dan ben je wel trots op je prestatie.

PN:Welk gevoel overheerst met deze 13e plaats?[/B]

Hans:In eerste instantie toch wel een vervelend gevoel omdat je 13e wordt. Je staat er redelijk voor, maar dan verlies je vier handen op rij waarbij je toch als favoriet er in gaat, of gewoon stomme pech hebt dat de BB met KK wakker wordt, terwijl jij op de SB het met 33 er intrapt omdat je shortstacked bent. Je zit toch vlak voor de finaletafel en dan wil je het halen ook. Ik had best nog even een uurtje of twee verder willen kaarten, maar het mocht helaas niet zo zijn. Als iemand mij gevraagd had voor een 13e plek vooraf te tekenen terwijl er bijna 8.000 man meedoen, dan had ik dat gedaan, maar als je er als 13e uitgaat, voelt dat heel anders.

PN:Ik heb je gemist op de EPT in Dortmund, waar was je?

Hans:Ik ben wel in Dortmund geweest, maar dat was van korte duur. Wij hadden de trip naar de Bahama's achter de rug en dat was natuurlijk niet goedkoop geworden, dus ik had met nog een paar van mijn vaste pokermaten afgesproken dat wij voor Dortmund de satellite zouden spelen en bij kwalificatie het hoofdtoernooi zouden spelen. Dat lukte niet, dus ik zat dinsdagochtend weer in de auto naar huis. Achteraf wel jammer, want later kwamen wij er pas achter dat de EPT in Kopenhagen al uitverkocht was. Als ik dat had geweten, had ik Dortmund waarschijnlijk toch wel gespeeld.

PN:Hoe ziet de rest van je schema er uit voor de rest van het seizoen?

Hans:Verder gaan wij alles spelen: San Remo, Monte Carlo, Warschau: wij zijn erbij!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen