Column Jurriaan Hillen - Kijkcijferkastjes

Column Jurriaan Hillen - Kijkcijferkastjes 0001

Kijkcijferkastjes

Pappa was ff ondergedoken uit angst voor de demonstraties en Simpel Media vlaggenverbrandingen na de heiligschennis tijdens de MCOP. HC werd Hillen Company en dit was het enige positieve uit het relaas. Gelukkig dat Pappa al naar huis was tijdens de Dom Classics finale.

Graag zou ik merken dat ik zoveel ophef kreeg na de pokeruitzendingen op RTL, maar vele ochtenden hebben voor mij een tegenvallend resultaat. Ik hoor iedereen over poker, iedereen pokert, er komen straks spelshows gebaseerd op poker, maar kijkt er nu niemand naar poker? Stichting Kijkonderzoek hanteert een module met ongeveer 1200 kastjes in Nederland, die 1200 gezinnen vertegenwoordigen: de doelgroep waarop honderden miljoenen aan commercials besteed worden. Ik kan me haast niet aan de gedachte ontrekken dat er tussen deze 1200 gemiddelde gezinnen dan maar weinig pokerliefhebbers zitten.

Uiteraard ben ik me ervan bewust dat de late uitzendtijden een drempel opwerpen. Ook zal niet iedereen tevreden zijn met de geproduceerde shows. Ik noem:

* Stomme structuur?

Stars of Poker: in twee dagen tijd werden er vier shows opgenomen, te weten de Italiaanse Celebrity Poker met o.a. Alberto Ttomba, de German Stars, de Dutch Stars en de German Stars versus Dutch Stars.

De structuur werkte niet bij de Dutch Stars, helaas: all in of fold…

Dit was niet zo bij de Italiaanse en Duitse versie: wellicht waren de Dutch Stars iets te gretig op de titel en vergaten ze de show te maken.. anyway, het zag er mooi uit! Het concept gaat dit jaar in meerdere landen lopen.

* Saai, geen geld te winnen, dus niet spannend?

RTL Next Star of Poker:

Ja, kan kloppen, maar ik vind het prachtig (gisteren de finale opgenomen) om te zien dat de kraanmachinist all-in gaat tegen de expeditiemedewerker, waarna de EO-journaliste verstandig foldt. De student zet de hele avond de supermarktmedewerker onder druk maar de rij-instructeur laat zich niet gek maken.

Dit is de kracht van poker, "you could be the next champ." De sloopmedewerker (jaja) met zonnebril op, maakt een hengelbeweging en roept naar zijn opponent: "kom maar visje, visje ff binnu halu," hobbypokeraars aan de TV-tafel maken een show!!!

Nee, niets te winnen nee, geen drol, dat mag niet van de wet, niet spannend kan je dus zeggen maar ja, de vraag is er wel en de deelnemers genoten en wilde winnen.

150.000 spelers hebben gestreden voor een plek aan die tv tafel, dat is dus twee keer zoveel mensen als er naar kijken. WIE HEEFT ER EEN KASTJE THUIS??????

Voor de mensen die de spanning missen, binnenkort op RTL7, High Stakes Poker, alle seizoenen zijn inmiddels aangeschaft...laten we afwachten wat de cijfers worden…

150.000 mensen voor RTL Next Star of Poker: er zijn dus heel veel mensen die willen pokeren, alle lagen van de bevolking beoefenen nu de sport. In ons nieuwste concept gaan we proberen deze markt aan potentiële kijkers te bereiken...

De Pokerkampioen van Nederland: Idols voor pokerspelers

Inmiddels is de inschrijving gesloten en spelen 4800 mensen verspreid over 60 kroegen en partyzalen in 12 provincies wekelijks freerolltoernooien om uiteindelijk kans te maken om Pokerkampioen van Nederland te worden. Justitie en politie hebben zich er al mee bemoeid en het groene licht is gegeven. Aanstaande week begint voor de mensen die de inschrijving gemist hebben, de online Tweede Kans Competitie. Via http://www.pkvn.nl of pokerstars.net kan je je alsnog plaatsen voor de TV-finales in april in Rotterdam.

Dit concept is voor de mensen die graag willen spelen, maar er ergens een drempel voor hen is om het daadwerkelijk te doen. Dat kan een financiële drempel zijn, angst of onwetendheid over het waar en hoe. Nu is er de mogelijkheid om met je vrienden in je eigen lokale kroeg een potje te pokeren, zonder dat er een euro over tafel gaat. Laagdrempelig en derhalve geven we iedereen een kans om zich te meten met de rest van Nederland (er zijn ook pro's die mee doen). Inmiddels hebben zich al 300 kroegen aangemeld voor seizoen twee, dat in september begint. Wellicht wordt het draagvlak hiermee groter en zit er hopelijk iemand bij die een KASTJE thuis heeft!!!

Kortom, als we mensen met kastjes weten te vinden, gaan de cijfers omhoog, komen er niet-pokergerelateerde bedrijven op af (kijk naar de VS waar bier- en deodorantmerken reclame maken) en wordt het commercieel interessanter voor de zenders dus krijgen we betere time-slots en zitten we over een tijdje op prime time de WSOP te kijken...

PN'ers, jullie met de pokeranalytische en statistische kunde: laten wij deze 1200 mensen de toekomst van poker op tv bepalen?

Een bounty voor elk adres met een kastje….

PAPPA

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen