Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Column Noah Boeken - Sunday Million

Column Noah Boeken - Sunday Million 0001

Afgelopen zondag deed ik weer eens mee aan de Sunday Million op Pokerstars, het grootste wekelijkse online pokertoernooi. Er deden weer meer dan zevenduizend spelers mee en met de inleg van 215 dollar was de eerste prijs weer meer dan 200.000 dollar waard. "In mijn tijd" deden er zo'n achthonderd spelers mee. Ook toen was het 't grootste toernooi en ik speelde 'm elke week. De eerste 35 keer (35!) eindigde ik niet eens het geld, maar ik was eigenwijs en ging trouw elke week vol goede moed achter m'n scherm zitten. In 2004 kwam ik in eindelijk aan de finaletafel en maakte een deal met de vier overgebleven spelers: het was m'n grootste online toernooicash en ik was zo trots als een aap, helemaal omdat ik vlak daarna naar Las Vegas ging om m'n eerste live-ervaringen op te doen.

Op 14 augustus 2005 kwam de echte doorbraak: ik won 't toernooi en mocht meer dan een ton incasseren; het was een grote opsteker voor m'n bankroll, maar nog meer voor m'n vertrouwen. In die tijd won ik 't Tournament Leader Board van Pokerstars drie keer. Tegenwoordig speel ik 'm niet vaak meer en als ik 'm wel speel probeer ik vaak vroeg in het toernooi te gokken: of snel een mooie stack of snel naar bed want het toernooi begint pas om 22.30 en eindigt vaak pas 13 uur later, als ik omval van de slaap. Omdat ik in Las Vegas zit nu, en het toernooi dus gewoon overdag plaatsvond, besloot ik het redelijk serieus aan te pakken. Ik speelde er een aantal andere toernooien naast, zo'n vijf in totaal, maar vanwege het prijzengeld lag m'n focus 't meest op de Sunday Million. Het is tegenwoordig een mijnenveld, doordat ook minder goede spelers zich al voor 2 dollar kunnen kwalificeren. Deze spelers hebben vaak moves die onlogisch zijn en dus moeilijk te beoordelen. Ook denken ze vaak dat een hand als AQ een ware premium is, en dan wil het nog wel eens tegenzitten als je als zogeheten goede speler met KK zit.

Wat ik ook vaak merk is dat sommigen heel erg graag met mij in een pot willen belanden. Ik kan het wel begrijpen, omdat het nou eenmaal leuk is om een Team Pokerstars Pro uitgeschakeld te hebben. Het mooie is wel dat ze dat vaak met slechte handen proberen te doen, en daar kan ik dan weer mooi gebruik van maken. Toch blijft het moeilijk spelen omdat je nauwelijks kan inschatten wat de spelers hebben.

De hand waardoor ik werd uitgeschakeld staat hieronder beschreven. Vier jaar geleden zou ik nog vloekend m'n beeldscherm hebben getest op glasvastigheid, maar dit keer kon ik alleen maar glimlachen. It's all in the game. De speler in kwestie deed 't overigens prima en om eerlijk te zijn was er gewoon weinig aan te doen: de hand speelde zichzelf en dit keer zat 't tegen, geen probleem. Het was fijn om me weer vol overgave op een groot online toernooi te storten, Better luck next time!

Column Noah Boeken - Sunday Million 101

Voor de flop callt speler 1 op de button 100. Ik call vanuit de Small Blind 50, speler 2 raist vanuit de Big Blind naar 400 waarna de button en ik beiden callen.

Op de flop Bet Speler 2 700 uit Speler 1 en ik callen. Op de turn maak ik de nuts en ik check, speler 2 bet 1800, speler 1 callt allin voor 870 waarna ik allin move voor 8150 en speler 2 callt.

Op de River pairt de board en gaat speler 2 er met de pot vandoor: einde toernooi voor mij.

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 15 maart 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen