Ellen ten Damme: meer rock dan Poker

Ellen ten Damme: meer rock dan Poker 0001

In het jaar 2003 had Ellen ten Damme een grote hit met See You in Vegas. Voor pokeraars een aansprekende titel. Het is immers het Mekka voor de pokerspeler. Vorig jaar was Ellen ten Damme ook in Las Vegas. En niet om te zingen, wat ze op het moment dat ze haar hit schreef misschien dacht, maar om te pokeren.

Veronica was de eerste televisiezender die in Nederland poker uitzond. En Veronica was ook de eerste zender die een programma uitzond waarin poker de hoofdrol speelde, zonder dat er een toernooi aan ten grondslag lag. Met Veronica Poker startte de jongerenomroep een reeks van programma's om poker bij een groot publiek aantrekkelijk te maken. Pokerpro's Marcel Luske en Noah Boeken gaven samen met Arthur van der Meeren les aan Joep Sertons, Winston Bogarde, Johnny de Mol, Lange Frans, Fajah Lourens en Ellen ten Damme. Die laatste ging met de zege aan de haal. PokerNews kijkt nu met haar terug op die periode en is benieuwd of ze nog steeds de pokertafels onveilig maakt.

Om nog even de herinnering op te halen, hieronder de laatste handen van de headsup tegen Johnny de Mol in de finale van Veronica Poker.

Ellen ten Damme: meer rock dan Poker 101

Hoe was het om mee te doen aan het programma?

Tsja, ik kreeg het spel echt pas op het allerlaatste moment door. Ik wist helemaal niks toen ik begon. Daarom heb ik ook meegedaan. Mijn bassist en toetsenist gaan wel echt naar toernooien en spelen ook nog op internet. Het leek mij leuk voor in de bandbus als we op tour zijn, zodat ik ook kon meepraten en -spelen.

Je had zichtbaar moeite in het begin, om op het eind met goed spel de overwinning op te eisen. Sommige pokeraars hadden het idee dat je een image had opgebouwd.

Nee, echt niet. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Ik rommelde in het begin maar wat aan en kreeg het echt op het laatste moment pas door. Ik was niet bewust bezig een image neer te zetten. Ik dekte mezelf natuurlijk wel in en kreeg pas later een beetje door hoe ik de tegenstanders kon manipuleren met allins enzo. In het begin durfde ik niet eens allin te gaan.

Het was ook heel raar. We moesten doen alsof we weken les hadden, terwijl alles maar in twee of tweeënhalve dag was opgenomen. Daardoor leek het natuurlijk of ik nog slechter was. Ik had ook nog het nadeel dat ik vooraf echt helemaal niks van het spel wist en andere kandidaten al wel. Bovendien was ik in die periode hartstikke druk met mijn nieuwe cd, dus had ook niet eens goed mijn aandacht erbij.

Uiteindelijk mocht je door de eindzege een toernooi in Las Vegas spelen, de Fifth Annual Five Diamond Classic.

Dat was wel spannend. Ik wist totaal niet hoe ik me moest gedragen. Ik wist niet dat ik geen Nederlands mocht praen aan tafel, hoe en waar ik mijn glas moest neerzetten. Het viel bij de tegenstanders op een gegeven moment wel op dat ik heel weinig ervaring had. De helft van de tafel was in het eerste halfuur ook leeg, moest ik hun blinds zetten. Dat snapte ik echt niet, ik was echt een nitwit. Ik ben wel trots dat ik het zo lang heb volgehouden. Ik heb tien uur gespeeld en werd uiteindelijk zestigste. Dat vond ik wel jammer, want ik was dicht bij de prijzen.

En je zat bij oud-wereldkampioen Joe Hachem aan tafel, zelfs direct naast hem.

Joe. Ja, die was grappig. Ik vond het een erg charmante en aardige man. Nee, het contact was er niet sneller doordat ik Marcel Luske kende. Ik zat naast hem, dus het contact was toch wel snel gelegd. Echt een charmeur is het, maar wel gezellig.

Aan de andere kant zei ik ook niet veel aan tafel hoor. Ik wilde de rest niet vertellen dat ik een nitwit was. Dat wilde ik geheim houden. Ik vond het leuk om en beetje de mystery guest te spelen.

Ik ben maar één dag daar geweest. Ik moest ook niet winnen, want ik had het eigenlijk veel te druk om twee dagen te spelen. Ik moest de studio in om Impossible Girl af te mixen. Het was ook allemaal bijna niet mogelijk. We hadden nog gekeken of ik een toernooi in Londen kon spelen, maar dat ging niet. Ik was dus echt alleen naar Vegas om dat toernooi te spelen en had dezelfde dag nog een ticket terug. Eigenlijk maar goed dat ik niet won, Het was wel heel leuk om het allemaal mee te maken.

Hoe was het contact met Marcel en Noah?

Ik had meer contact met Marcel dan met Noah. Marcel vertelde me dat hij ooit ook zanger wilde zijn, dus dat schiep gelijk een band. Er was wel een klik op dat gebied. Noah zat eigenlijk meer achter de presentatrice aan, dus daar had ik niet zo veel contact mee.

Met Marcel zou ik nog een keer een duet zingen, maar dat is er niet echt van gekomen. We zijn nog wel uit geweest, maar samen een optreden doe is nooit gebeurd.

Nu heb ik eigenlijk geen contact meer met ze.

Speel je nu ook nog weleens?

Niet veel. Ik heb nog weleens privé pokerfeestjes. Katja Schuurman is een goede vriendin van me en die houdt enorm van spelletjes, dus met haar speel ik weleens. En met de crew hebben we het er wel regelmatig over. In de tourbus zelf pokeren is niet echt ideaal, dan schuift alles maar. Van de bandleden heb ik ook boeken geleend en gelezen. Vooral zodat ik die in het vliegtuig naar Las Vegas kon lezen. Bambi speelt niet meer. Ik hou niet zo van internetpoker. Ik vind pokeren vooral leuk met echte kaarten en mensen die je echt ziet.

Ik heb wel een pokerkoffer gekocht. Maar ik ben er niet verslaafd aan geraakt, dat wordt het pas als je een paar goed hebt gewonnen. Maar als je niet wint, is het niet leuk genoeg. Ook vind ik het kansgehalte nog te hoog. Bij mij blijft het toch nog vaak een beetje gokken. Ik speel nu ook iets minder, eens in de twee maanden ofzo. Ik heb ook gewoon te weinig tijd. Ik wordt nog wel regelmatig uitgenodigd, maar vaak kan ik niet.

Toen druk, nu druk. Het is te begrijpen. Impossible Girl, je laatste cd en tournee, is een succes te noemen.

Ja, de plaat is goed verkocht. Ik vond het zelf een ouderwets soort plaat, met lekkere sixties en seventies rock. En de zalen waar ik optreed zitten vol. Dat geeft wel een goed gevoel. Nu is de tour nog verlengd met veertien optredens ook. Daar ben ik net mee begonnen. Het is een lekkere opwindende rockshow. Er komen nog twaalf optredens in de tour en daarna speel ik ook op De Parade. Vervolgens komt er ook weer een nieuwe theatertour en dan is het alweer bijna 2010.

De laatste show van je Impossible Girl-Clubtour is op 5 juni in Paradiso in Amsterdam. Mooi moment om weer met Noah en Marcel in contact te komen. Noah woont ernaast en Marcel is daar ook vaak.

Ja? Ow, dat wist ik niet. Ze zijn van harte welkom om te komen. Ik zoek ze eigenlijk niet zo op. Ik denk dat ik ze nog wel ga tegenkomen, hoor. Ze zijn inmiddels ook bekende personen en op feesten en partijen zullen ze ook wel af en toe zijn.

Voor de data van de laatste shows van de Impossible Girl Clubtour kijk je op www.ellentendamme.nl

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen