The Flopfather: Part Four

The Flopfather: Part Four 0001

In het vorige deel zagen we hoe Sonny Vipip, de jongste telg van Don Vipip, wraak nam voor de aanslag op zijn vader door de rechterhand van Ratoli, Joey Raszioli, tijdens een cashgame te doorzeven met kogels. Sonny voelde zich bevrijd na de moord en wil graag meer betrokken raken bij de familiezaken.

Maffia oorlog, dag 2. Vipip landgoed

Sonny loopt voorzichtig het kantoor van zijn vader binnen. De don staat met zijn rug naar hem toe en kijkt uit het raam naar de vele voetsoldaten die het landgoed bewaken sinds de maffiaoorlog.

"Pap, het spijt me," zegt Sonny, "maar ik deed wat gedaan moest worden." Don Vipip draait zich langzaam om en gaat met een diepe zucht achter zijn bureau zitten. "Ik ben blij dat je ongedeerd bent Sonny, maar wat je gedaan hebt is ontzettend stom. Ik had gehoopt dat deze oorlog snel voorbij zou kunnen zijn, maar nu... je hebt de verkeerde persoon vermoord mijn zoon."

Ratoli landgoed

Het grote raam aan de voorzijde van het gebouw breekt in duizend scherven wanneer het Griekse beeld op straat belandt. Binnen in de kamer pakt een uitzinnige Don Ratoli alles wat hij te pakken kan krijgen. Ratoli is ziedend heet als hij hoort wat er met zijn rechterhand is gebeurd. "Ik wil dat die hele familie van de aardbodem wordt weggevaagd!" roept Ratoli terwijl hij op zoek gaat naar ander meubilair waarop hij zich kan afreageren.

Als de Don iets is gekalmeerd ploft hij achter zijn bureau neer. "Luskozi, mijn jongste zoon, wat denk jij dat er moet gebeuren?" Dario Luskozi, een moderne jonge Italiaanse knul die er altijd verzorgd uitziet in zijn driedelige pak, stapt naar voren en gaat in de fauteuil tegenover het bureau van de Don zitten.

"Als het goed is kennen de Vipips mij niet, toch?" Don Ratoli knikt bevestigend. "Dan stel ik voor," dat ik de familie Vipip infiltreer. Op die manier kan ik dicht bij die stinkende moordenaar, Sonny Vipip, komen om hem de keel door te snijden." Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Don Ratoli. Hij is zichtbaar blij met het voorstel van zijn adoptiezoon en staat op om hem in zijn armen te nemen. "Doe wat je moet doen om dit voor elkaar te krijgen zoon. Laat me weten wanneer ik je kan helpen en ik zal er alles aan doen om het je te geven."

Maffia oorlog, dag 5. Club X

Het is vroeg in de ochtend als een half dronken Sonny de club uit strompelt. Naast hem lopen zijn twee bodyguards en ze hebben beide armen nodig om Sonny te ondersteunen. Het was niet hun idee geweest om in oorlogstijd naar de club te gaan, maar Sonny wilde niets weten van verstoppertje spelen. Bovendien is de club in handen van Vipip volgelingen, dus leek Club X een veilige plek om weer eens een avondje aan iets anders te denken.

Wanneer het drietal bijna bij de auto is, springen er twee gemaskerde schutters uit de nabijgelegen bosjes. De bodyguards laten Sonny los en grijpen naar hun wapens, maar de twee aanvallers zijn sneller en vuren een aantal fatale schoten af op de twee mannen. Sonny is gelijk nuchter en ziet hoe de twee schutters langzaam op hem af komen lopen terwijl ze hun pistolen aan het herladen zijn.

Maar dan vallen ze ineens voorover. Achter hen staat een jonge knul met een honkbalknuppel. Sonny maakt gebruik van de situatie en schopt snel hun wapens in de goot. De jonge redder in nood hakt nog een paar keer in op de bewusteloze aanvallers en pakt dan Sonny bij de arm. "Kom snel, ik heb een auto klaar staan."

"Wie ben je?" vraagt Sonny onder het rennen. De jonge man antwoord niet, maar wijst naar een auto die net om de hoek van de club staat geparkeerd. "Stap in!" zegt de jongen terwijl hij zelf achter het stuur gaat zitten. Eenmaal in de auto trapt hij het gaspedaal in en verdwijnt het tweetal in de nacht.

"Mijn naam is Otto Dacazzi", zegt de jonge schutter die in werkelijkheid Dario Luskozi heet. "Ik zag wat er gebeurde en kon mezelf niet beheersen." Sonny legt zijn hand op de schouder van zijn redder en legt de jongen uit dat hij niet terug naar zijn eigen huis kan. Hij wil de knul voorstellen aan zijn vader. Dat is wel het minste dat hij kan doen voor het redden van zijn leven. Al zal Sonny alsnog zijn leven riskeren als hij zijn vader vertelt hoe onvoorzichtig hij is geweest.

"Ik ben je in ieder geval erg dankbaar mijn vriend. Jij en ik trekken de komende tijd samen op, dan kunnen we elkaar wat beter leren kennen," zegt Sonny voordat hij tegen het raam van de auto half in slaap valt.

Dario Luskozi kijkt ernaar en krijgt een duivelse glimlach op het gezicht. "Je zult me inderdaad snel goed leren kennen," mompelt Dario in zichzelf terwijl hij zijn weg vervolgt richting het landgoed van de Vipips.

Wordt vervolgd.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen