Column Noah Boeken - Betting with the pro's

Column Noah Boeken - Betting with the pro's 0001

Professionele Pokerspelers staan bekend om hun bizarre bets, of het nu aan de pokertafel is of daarbuiten. Door de jaren heen heb ik de meest bizarre bets gehoord; variërend van 18 uur met water tot aan je schouders in de oceaan staan, tot 100 punten scoren in een rondje geblinddoekt bowlen.

Toen ik gisteren samen met David Williams op bezoek ging bij Joe Cassidy, één van de vijf beste Limit Holdem cashgamespelers ter wereld, ving ik een mooi verhaal op .

Onlangs overleden pokerlegende Chip Reese die in zijn leven bijna elke bet wel had meegemaakt noemde het: "the worst bad beat he ever heard"

Het speelde zich af op Aruba. Aanwezig waren Joe Cassidy en Phil Ivey. Ivey wordt beschouwd als de beste pokerspeler ter wereld. Joe en Phil waren voor de tweede dag op rij aan het golfen en waar pokerspelers golfen wordt gebet, dat is algemeen bekend. De eerste dag verloor Joe zo'n $13.000, dat klinkt misschien indrukwekkend, maar dat is voor deze spelers 'pocketchange'.

De tweede dag ging het niet veel beter met Joe, totdat Ivey zijn tweede slag op de par 3 hole verkeerd raakte en zo'n 50 meter verwijderd bleef van de green waar Joe z'n balletje al netjes lag. Na de slechte slag van Phil begint Joe hem een beetje te stangen wanneer ze bij zijn bal aankomen en zegt hij tegen Phil: "Mooie bal Phil je staat er lekker voor!" Waarop Phil reageert: "Kijk maar uit ik maak deze zo, wil je wedden voor 200 tegen 1?" Joe moest lachen om deze bet; 50 meter afstand, een dikke wind en ook nog eens 1 meter hoogteverschil met de hole. Voor een niet zo ervaren speler als Phil schatte Joe de kans in op zo'n 800 tegen 1, een mooie bet dus voor Joe. Maar Joe zou de "Hustler " die hij is niet zijn als hij niet zou proberen om er een nog betere bet uit te slepen en zegt dat hij het wel wil doen voor 100-tegen 1.

Ivey en Joe discussiëren nog even door en uiteindelijk maken ze de bet af op 150 tegen 1 voor $1000; Mist Phil dan verdient Joe $1000, put Phil de bal dan is Joe hem $150.000 schuldig.

Op het moment dat de bet staat loopt Phil terug naar zijn golftas en zoekt zorgvuldig de juiste golfclub op, blijkbaar is deze slag iets meer waard dan de gewoonlijke $1000 waar ze om speelden per hole en maakt dat het toch verschil voor de multimiljonair.

Phil pakt de in zijn ogen meest geschikte club en loopt terug naar de bal en begint een paar oefenslagen te maken naast de bal. Net op het moment dat hij wil gaan slaan schreeuwt hij: "No Bet! No Bet! No Bet! The bet is off, I can't do this, it's impossible!" Vervolgens loopt hij weg van de bal. Joe, die zich al $1000 rijker had gerekend, haalt zijn schouders op en zegt: "Ok, 200 against 1 then?" Phil zet één van z'n oneindige blikken op en denkt 30 seconden aandachtig na om vervolgens te zeggen: "OK, Lets Go" en loopt terug naar de bal.

Hij maakt wederom wat proefswings, waarna hij achter de bal gaat staan en uiteindelijk de bal raakt. Deze vliegt richting de green, maar lijkt niet recht op de hole af te gaan, totdat de bal tijdens z'n aanraking met de green een takje of een andere oneffenheid in de baan raakt en in één keer in de Hole stuitert.

Wat daarop volgde beschreef Joe aan mij als een tafereel dat mij meteen deed terugdenken aan het begin van de Music video Mo' Money, Mo' Problems, waarin Puff Daddy z'n put op de green maakt, een uitdrukking die voor deze pokerpro's zeker niet van toepassing is!

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 22 maart 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen