Nieuw blad in de schappen

Nieuw blad in de schappen 0001

Volgende week wordt het nieuwe PokerNews Magazine in het land verspreid. De abonnees kunnen onderling weer gaan uitvechten wie 'm eerder zal ontvangen. Zeker is dat het verspreidingsproces binnen twee weken is afgerond.

In het nieuwe magazine is er ruimschoots aandacht voor Rolf Slotboom. Een interview met hem leverde zoveel materiaal op, dat we kunnen spreken van het grootste interview van PokerNews ooit.

Voor niet kan wachten zijn hier alvast wat voorproefjes:

"...ik ben ook iets minder strak dan vroeger. Vroeger was mijn absolute kracht het spelen van tophanden. Ik kreeg toch wel actie, met name omdat er toch wel twee of drie mensen aan tafel zaten die het me niet gunden, of omdat ze het interessant vonden om de strijd met mij aan te gaan in die ene pot die ik speelde. Het was voor die tegenstanders hard, maar ik zat wel 4 uur lang te passen. En die hand die ik speelde, wist iedereen dat ik azen had."

"...ik vind Joris Jaspers goed en Daan Ruiter, die twee heb ik zien spelen. Toevallig zat ik laatst tijdens de EPT in Dortmund naast Joris. En in het begin zag ik dat hij heel erg short was geworden. Ik keek naar zijn lichaamshouding en die was niet veel veranderd, hij kon nog lachen, zat nog rustig. En dat is meestal een teken van de topper. Speltechnisch zag ik ook wat dingen waarvan ik dacht: "Jij bent niet makkelijk te exloiteren." Als je kijkt naar de anderen, dezelfde grote namen, die ken ik inmiddels zo goed. Ze komen vaak tekort, het is typisch Nederlands. En ze hebben altijd wel een verhaal over hoe dat komt. Dat is niet alleen bij poker zo, dat is bij heel veel sporten. Altijd net te kort."

"Als er geen maximale buy-in zou zijn dan zou ik zeggen: "Speel alles, want je coveret de zwakkere spelers en je kan ze slopen." Maar de sites komen zélf met de regels. De maximale buy-in aan een cashtafel is 100 big blinds. In mijn tijd was dat geen deepstack-poker hoor, in de cashgame zat iedereen met 500/600 bb, pas dan ging je spelen. De gasten van tegenwoordig zeggen dat 100 big blinds bigstack spelen is, maar dat is helemaal niet zo."

Verder is er aandacht voor de vier EPT's die onlangs zijn gespeeld. Poolkampioen Alex Lely heeft weer een mooi "On The Road" verhaal geschreven: de vergelijking met poker is niet ver te zoeken. Er zijn strategie-artikelen van Lex Veldhuis, Julien Nuijten en Edme Cristophe, en de Handleiding voor de Pokerbeet beleeft z'n laatste deel. Advocaat Erik de Groot gaat weer flink te keer tegen het Nederlandse gokbeleid en Krista Ietswaard is in Utrecht gaan kijken bij het Ladies Only Event van de Dom Classics. Om al deze, en andere artikelen te lezen, zal er dus nog een kort weekje gewacht moeten worden. We vinden het een mooi nummer geworden, en hopen dat jullie geduld beloont wordt.

Op de Magazine Pagina kun je abonnee worden op dit gratis Magazine. Veel leesplezier!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen