EPT Live Commentaar | Column Noah Boeken

EPT Live Commentaar | Column Noah Boeken 0001

Na mijn uitschakeling in de PokerStars European Poker Tour heb ik de laatste 2 dagen meegeholpen met de Live webcast voor PokerStars. Op de meeste EPT's vindt een live webcast plaats; dat houdt in dat er op de dag voor de finale tafel en op de dag van de finale live te volgen is op het internet. Op deze manier mis je geen hand en zie je elke play die er aan tafel gebeurt en dat is nogal wat anders dan een uitzending van een uur op TV waar 15 handjes langskomen.

Het enige wat sommige mensen een nadeel ervan vinden is dat de kaarten van de spelers niet worden vertoond wanneer er geen showdown is, deze beelden worden voor tv-uitzending bewaard. Persoonlijk vind ik dat een pluspunt want je voelt de spanning van " wat zal hij hebben en wat gaat de ander doen op deze allin" veel meer dan wanneer je de holecards al ziet en meestal al weet hoe de rest van de hand zal verlopen.

De hoofdcommentator voor de EPT live is een goede vriend van mij en gedurende de 2 dagen leverde hij commentaar met onder meer Steven Zadelhoff, Rolf Slotboom, Marcel Luske, en voor het grootste gedeelte van de tijd met mij. Tijdens het uurtje live commentaar met Michael Martin (Amerikaan die 5e werd in het toernooi goed voor 421.000 Euro) kwam voor ons toch wel de belangrijkste hand van de finale tafel voorbij.

Isaac Baron, online beter bekend als WestmenloAA, raist bij blinden van 40k 80k naar 210k en de uiteindelijke winnaar Glen Chorny callt in de grote blind. Op een flop van {6-Spades}{2-Clubs}{7-Spades} bet Glen Chorny gelijk 335k uit en WestmenloAA gaat in de tank. WestmenloAA wordt door de meeste online toernooispelers als één van de meest foutloze toernooispelers gezien, Michael Martin noemt hem zelfs " the perfect tight agressive player". Na enkele minuten callt Chorny de clock op Isaac en hij gaat na een paar seconden all-in, waarop Chorny instant callt.

Azen voor Chorny en {a-Spades}{q-Diamonds} voor Isaac, op de turn valt een schoppen, wat Isaac nog een flushdraw geeft, de River is echter geen schoppen en zo verlaat de online superstar de finaltetafel op een 4e plek.

Een perfect gespeelde hand van Glen Chorny, hij slowplayde zijn azen preflop om niet de sterkte van zijn hand te verraden. Op de flop koos Glen ervoor om uit te betten zodat Isaac de fout zou kunnen maken om met een raise al zijn chips in het midden te krijgen.

Koos hij ervoor om te check raisen op de flop, dan had hij ook wat van Isaacs chip kunnen winnen maar dan zou hij nooit al Isaacs chips hebben gehad wanneer Isaac de flop gemist heeft.

Glen speelt de hand hier preflop en op de flop perfect en had deze grote online speler in deze hand zeker outplayed. Maar Isaac, hoe speelde hij z'n hand? Preflop maakte hij een goede raise en op de flop koos hij er na lang nadenken voor om allin te raisen. Hij dacht op de flop dat de kans dat Glen zijn hand zou neerleggen zeker aanwezig was en mocht Glen toch besluiten te callen met een overpair of een paartje, dan dacht Isaac zeker nog outs te hebben om te improven. Chorny had echter Azen en had zijn tegenstander vrijwel "drawing dead".

Na deze hand was Chorny verlost van de meest gevreesde speler aan tafel en speelde hij met z'n chiplead het toernooi goed uit, wat resulteerde in de overwinning.

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 26 april 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen