One bluff is sometimes too many | Column Noah Boeken

One bluff is sometimes too many | Column Noah Boeken 0001

Na mijn snelle uitschakeling in de Pokerstars EPT San Remo, had ik nog een hele week in dit oude bergdorpje door te brengen. Aan het einde van de week zou ik mee helpen met de EPT Live Webcast (die straks ook weer in Monte Carlo te volgen is via de Telegraaf en Pokernews.nl) en ondertussen vermaakte ik me prima met de andere uitgeschakelde Nederlanders bij het prachtige zwembad in Hotel Royal. De dag na mijn uitschakeling probeerde ik nog mijn geluk in een €2.000 freeze-out. Er zouden uiteindelijk ongeveer 400 man op af komen, wat er voor zorgde dat de eerste prijs boven de 2 ton uitsteeg. Zeker de moeite waard dus en ik koos er een paar daagjes zon voor over te slaan.

Ik ging met dezelfde instelling het toernooi in als tijdens de EPT; niet proberen de Italianen te bluffen, want het blijven macho's en laat ze de sterke handen maar lekker afbetalen. In het eerste rondje kreeg ik het echter toch voor elkaar om bijna 50% van mijn stack door een mislukte bluf te verliezen. We begonnen met een 20000 beginstack en blinden 25-50. Na een limper, limp ik met QJ van klaveren. Mijn buurman limpt ook in en de speler daarnaast maakt een raise naar 250. De grote blind callt, net als alle andere limpers. We gaan dus met 5 man naar de flop. De flop komt Ad Td 9c. Ik hit dus een open-ended straight draw en besluit nadat de grote blind gecheckt heeft ook te checken. De limper achter mij bet 600 uit, de preflop raiser callt en ik call ook. De turn is een klaver 7. Ik pik nu ook een flushdraw op. Weer check ik en de speler achter me besluit 2500 uit te betten, de preflop raiser fold.

Folden is geen optie, aangezien ik een hoop outs heb, dus het wordt callen of raisen. Ik probeer mijn tegenstander op een hand te zetten, wat natuurlijk vrij lastig is op dit moment. Ik zit net 3 minuten met deze speler aan tafel en deze Spaanse meneer met zijn wilde baard geeft ook geen tell weg. Hij limpte preflop na wat limpers, bette op de flop uit na een paar checks en tegen de raiser in; dit duidt erop dat hij een hand zoals AK waarschijnlijk beat heeft, want anders bet je niet zomaar tegen een raiser en een veld callers in. De flop was AT9 met 2 ruitens, dus de handen waar ik mijn tegenstander op zet zijn AT, A9, T9, TT of 99. Allemaal handen waar spelers vroeg in het toernooi mee limpen. Naar deze handen kijkend denk ik niet dat ik hem met een raise hier op de turn één van deze handen kan laten folden. Ik besluit dus te callen, in de hoop mijn straat of flush te hitten en dan liever niet eentje die het board pairt..

Op de river valt de ruiten 5 en razendsnel schiet door mijn hoofd dat dit een mooie kaart is voor mij om te bluffen. Er lag een ruiten flushdraw op de flop en ik heb op de flop en de turn gecalled, waardoor het voor hem logisch is mij op een ruitendraw te zetten. Er zit ongeveer 8300 in de pot en ik besluit 8000 te betten. Hij gaat in de tank maar besluit al vrij gauw te callen.. (Ik had nog zo gezegd geen bluffs ) en ik kijk hem meteen aan en zeg: 'Nice call sir'. Hij laat T9 zien, een hand die ik in zijn range had zitten, maar ook zeker een hand die hij zeker had kunen weggooien. Hij beat immers na een pot-bet van mij alleen een bluff, en zoveel handen waarmee ik zou bluffen kan ik daar niet hebben. Maar ja, ik kan het alleen mezelf verwijten, ik weet dat ze alles betalen en toch werd ik verleid tot een op het eerste oog goed lijkende bluf.

Na deze hand vocht ik me mooi terug in het toernooi en ging ik met een iets onder gemiddelde stack van rond de 25k de dinner break in. Toen ik terugkwam van de dinnerbreak zag ik dat de klok alweer liep en ik haastte me naar mijn plek. Nog net op tijd om een raise in de grote blind te callen met 66. Op een board van Ad 9d 6h 4s krijg ik al het geld naar het midden, maar ik zit jammer genoeg tegen 99 en is het GG..

Ik zit nu in mijn hotelkamer in Monte Carlo, bezig met mijn voorbereiding op het grootste toernooi van het EPT-seizoen. Ik heb er een heel goed gevoel over, vorig jaar vloog ik er net uit voor het geld , dit jaar ben ik erop gebrand het een stuk beter te doen!

Noah

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 12 april 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen