Californië ontwikkelt eigen Pokerwet | Overig Poker Nieuws

Californië ontwikkelt eigen Pokerwet | Overig Poker Nieuws 0001

De UIGEA beheerste de afgelopen weken het nieuws. De ontwikkelingen waren tot zover dat de fanatici onder de tegenstanders van de wet een tegenvoorstel hebben gedaan. In Californië is men eveneens bezig met het opstellen van een nieuwe wet, die dan enkel voor de staat Californië zou gaan gelden.

Het gaat om California Bill AB 2026. Volgens de Capitol Weekly, California's overheids- en politiekkrant, heeft de California State Gambling Control Commission opdracht gegeven de wet in samenwerking met het Ministerie van Justitie te analyseren, en te kijken naar de mogelijkheden wat betreft het legaliseren van online poker in de staat Californië.

Er zou dan gekeken moeten worden naar hoe de wet van de Californië in verhouding staat tot de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA)Act, die federaal geldt. Als Californië een eigen wet gaat doorvoeren, betekent dit dat elke individuele staat mag beslissen of online gokken al dan niet toegestaan is.

Mocht de wet goedgekeurd worden dan zal deze op zijn vroegst op 30 juni 2009 daadwerkelijk van kracht worden.

CEO Jesper Karrbrink van Svenska Spell neemt ontslag

Chief Executive Officer van Zweden's online poker en gambling operator Svenska Spel, heeft zijn ontslag ingediend. Hij geeft als reden dat er veel verschillen van mening waren betreffende het runnen van het bedrijf.

"It has become clear lately that my ideas about how Svenska Spel should be run don't agree with the image held by the owners," zei Karrbrink in een statement."Therefore I have, in consultation with the board, come to an agreement that the best course of action in this situation is for the board to find a replacement for me."

De nieuw aangestelde Svenska Spel board commissaris Margareta Winberg liet in een statement weten dat ze het betreurt dat Karrbrink heeft besloten om te stoppen. In de statement komt ook naar voren dat er verschillen van mening waren.

"It was in relation to the change in the board chair. It became very clear, from the side of the owners, that they wanted a different direction. And that was also a reason for the change in chairperson," aldus Winberg in een statement die ze gaf aan TT news agency.

Karrbrink gaat niet met lege handen naar huis. Hij krijgt 2.88 miljoen Zweedse Kronen mee (ongeveer $487,000). Dit staat gelijk aan zijn jaarsalaris. Hij moet zich ook nog een jaar houden aan de concurrentiebeding clausule die in zijn contract stond. Die houdt in dat hij een jaar lang niet mag werken voor een soortgelijk bedrijf.

Svenska Spel is nog steeds op zoek naar een vervanger.

Pokerstars.tv BETA-versie in de lucht

De toekomst van verslaggeving en archiefvorming omtrent grote pokertoernooien lijkt in handen te liggen van PokerStars, althans, dat lijkt de ambitie te zijn van de online pokerroom. De website heeft onlangs een nieuw initiatief gelanceerd.

Op www.pokerstars.tv zullen naarmate de tijd vordert alle beelden van grote toernooien als de European Poker Tour geplaatst worden. Daarnaast is de planning dat grootschalige online toernooien en toernooiseries van live verslag worden voorzien.

Zo zal de volgende editie van de WCOOP mogelijk van live verslag worden voorzien, net als de Sunday Million.

Minder online pokeractie door live toernooien

Op de hoge stakes op online cliënts van pokerwebsites is momenteel weinig actie te vinden. Door de talloze grote live toernooien lijkt het erop dat de actie zich van achter de computer verplaatst heeft naar de live pokertafels.

Met name Full Tilt Poker kent 'problemen' door de afwezigheid van de zogeheten regulars. De actie in No Limit Hold'em high stakes games is volledig verstomd. Er wordt hooguit wat $5/$10 gespeeld, maar daarmee is dan ook echt de kous af. In de spelvarianten limit en omaha is de 'problematiek' iets minder zichtbaar.

De invloed van grote No Limit Hold'em-toernooien als de European Poker Tour Grand Final in Monte Carlo en de World Poker Tour Championship lijkt daarmee duidelijk voelbaar voor de online pokerrooms.

Calvin Ayre op non-actief bij Bodog

Hét boegbeeld van Bodog Poker Calvin Ayre, zal zijn taken bij Bodog op korte termijn stopzetten. De grootverdiener kondigde in een persmededeling aan dat hij zich binnen afzienbare tijd zal terugtrekken.

Ayra had diverse taken binnen Bodog. Zo was hij verantwoordelijk voor talloze operationele zaken, en was tevens het gezicht van de pokerwebsite.

Californië ontwikkelt eigen Pokerwet | Overig Poker Nieuws 101

Een toelichting verscheen onlangs op de web-log van Ayre. De boodschap luidde als volgt:

"You've likely heard the rumblings and rumors... and for once... it's true... I'm packing it in!"

"Well who am I kidding, if you're reading this now you know that for the past few years I've been pretty focused on jetting around the world to exotic places and filming crazy shit for this blog. I was really more of a brand ambassador for Bodog the past while anyway- but it was fun while it lasted,"

aldus Ayre.

Privacyproblemen spelers bij WPTE verholpen

De organisatie van World Poker Tour Enterprises lijkt het contract dat alle pokerspelers moesten tekenen in juni 2006 te hebben gereviseerd. Naar aanleiding van een dreigende rechtzaak die in het leven was geroepen door enkele pokerspelers, is de organisatie van de WPTE met een nieuw voorstel gekomen.

De spelers die de rechtzaak op touw zetten waren Chris Ferguson, Andy Bloch, Annie Duke, Phil Gordon en Howard Lederer. Het sextet pokerspelers was van mening dat het contract van de WPTE inbreuk deed op hun privacy. De wet schreef namelijk voor dat de WPTE alle namen van deelnemers in alle media in welke vorm dan ook mag gebruiken.

Chris Ferguson is content met de revisie van de WPTE: "We are happy to have come to an agreement that is fair to all players, and to have put in place a new release that clears up ambiguities in how players' images may be used. We are especially happy that this new release will apply to all poker players who wish to participate in WPT tournaments and events. WPTE has created some of the best poker events in the world, and we are excited to participate in them once again," aldus Ferguson.

Ook de World Poker Tour Enterprises-organisatie is blij dat het conflict de wereld uit is:"We are glad to put this dispute behind us, and we look forward to working with all players to grow the sport of poker," aldus Steve Lipscomb, oprichter van de CEO en WPTE.

Geef je op bij Titan Poker en ontvang PokerNews Magazine 3 maanden gratis

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen