Congresleden verzoeken regering UIGEA-werk te stoppen | Overig Poker Nieuws

Congresleden verzoeken regering UIGEA-werk te stoppen | Overig Poker Nieuws 0001

Deze week zijn diverse congresleden bij elkaar gekomen om overleg te plegen over de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, die de laatste weken talloze malen in het nieuws de kop opstak. De huidige ontwikkeling zou wel eens doorslag kunnen geven omtrent het al dan niet verbieden van online gokken in de Verenidgde Staten. Het resultaat van het overleg dat de congresleden voerden is namelijk dat er een brief is opgesteld, gericht aan het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank.

Het verzoek dat in de brief vermeld staat is om te stoppen met de poging tot doorontwikkeling van de UIGEA. De brief is getekend door de voornaamste tegenstander van de UIGEA, Barney Frank. Daarnaast tekenden ook Luis Guitierrez, Ron Paul en Peter King. De brief kent de specifieke geadresseerden Treasury Secretary Henry Paulson en Federal Reserve Chairman Ben Bernanke. De brief is maandag verstuurd.

Het schrijven is een antwoord op de hoorzitting naar aanleiding van de UIGEA, die eerder deze maand werd gehouden. Een delegatie bankvertegenwoordigers was aanwezig bij deze hoorzitting. Zij maakten duidelijk dat de Unlawful Internet Gambling Act een onwerkbaar geheel is voor banken.

Louise Roseman, directeur van de afdeling Reserve Bank Operations, was als afgevaardigde van de Centrale Bank aanwezig. Hij spuide zijn kritiek open en bloot:"We realize this is not a task you requested. We also appreciate the candor with which your representative answered our questions. In fact, her honest answers and the testimony of the other witnesses confirmed our view that this is an impossible task."

Tegenvoorstel

Zoals bekend hebben Barney Frank en Ron Paul een 'bill' ontwikkeld, die ervoor zou moeten zorgen dat de UIGEA onmogelijk door te voeren is. Ook in de brief die verstuurd is aan de Centrale Bank en het Ministerie van Financiën wordt de argumentatie weer aangevoerd, waarom de UIGEA niet geïmplementeerd mag worden.

"Given the many other priorities that are pending at your agencies, including the mortgage crisis," schrijven de congresleden, "HOEPA, and UDAP rule writing and many other issues, we believe it would be imprudent for you to devote additional agency resources to this Sisyphean task. especially as we intend to vigorously pursue legislation to prevent the implementation of these regulations," zo besluiten ze.

Barney Frank is momenteel bezig met het ontwikkelen van de zogeheten Internet Gambling Regulation and Enforcement Act. Deze wet zou een systeem op moeten zetten dat online gokken in Amerika legaliseert en reguleert.

WPT: Hansen herovert chiplead

Hij was het al, en is het nu weer. Gus Hansen heeft een succesvolle greep gedaan naar de chiplead van de World Poker Tour Championship. De Deen staat op dag 5 als hoogste genoteerd in het toernooi, waar voor deelname een buy-in is vereist van maar liefst $25.000,-.

Hansen voert het overgebleven restje spelers aan. Hij heeft een chipstapel ter waarde van maar liefst 8.570.000 punten voor zich staan. In het kielzog van Hansen staat nummer twee Cory Carroll. Carroll moet het voorlopig doen met zo'n 6.670.000 punten.

Congresleden verzoeken regering UIGEA-werk te stoppen | Overig Poker Nieuws 101

Er zijn momenteel nog zes spelers in de race voor de titel. Naast Gus Hansen en Cory Carroll spelen ook David Chiu, John Revoto, Tommy Le en Jeff King nog mee.

De blinds bedragen momenteel 60.000-120.000, met een ante van 15.000 punten.

Bankrollboost publiceert 'Top 5 easy pokersites to make money'

Pokermedium Bankrollboost heeft onlangs een geupdate versie van, zoals zij het zelf noemen, 'The top 5 of easy pokersites to make money' gepubliceerd. Er lijkt voornamelijk te zijn gejureerd op de 'hoeveelheid slechte spelers', aanwezig in de pokerrooms.

De site om het makkelijkst geld te verdienen is PKR Poker, oordeelt Bankrollboost. Het commentaar dat gegeven werd door de jury is als volgt: "PKR Poker is swarming with fish. I have never seen so many bad players at one poker site. PKR uses some of the fanciest graphics of any poker site. As we all know most fish are poker players that just play for fun, rather than to actually win money."

"That is why their software attracts so many bad players, because these people are just coming to the site to have a "Good Time". This means you are going to have an even BETTER time and should be able to win some easy money. Combine this with our PKR Rakeback offer and you are guaranteed to make some good money," aldus Bankrollboost.

Op nummer twee staat PokerStars genoteerd, met als voornaamste redden dat 'Stars' Amerikanen accepteert op de website, in tegenstelling tot veel andere pokerrooms. Als derde staat Mansion Poker genoteerd, gevolgd door Betfair Poker en Chan Poker als respectievelijk vierde en vijfde.

Phil Ivey laat gezicht zien op Full Tilt Poker

Na een vrij lange afwezigheid heeft Phil Ivey weer even ingelogd op zijn account op Full Tilt Poker. De Amerikaan, diverse malen gretig gebruikt in reclamespotjes en advertenties van Full Tilt, nam plaats op de No Limit Hold'em tafels.

Congresleden verzoeken regering UIGEA-werk te stoppen | Overig Poker Nieuws 102

Ook zat hij op zijn eigen tafel 'Ivey Deathmatch'. Deze tafel is enkel bestemd voor heads-up. De blinds aan de tafel bedragen $500/$1000. Er kwam echter geen actie op de 'Ivey Deathmatch'.

Wel vond er wat actie plaats op de $200/$400 tafels. Het ging Ivey goed af. Hij eindigde zijn avond zo'n $90.000 in de plus.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen