EPT Monte Carlo Grand Finale | Column Noah Boeken

EPT Monte Carlo Grand Finale | Column Noah Boeken 0001

De afsluitende EPT van seizoen 4 vond afgelopen week plaats in Monte Carlo. Aan deze EPT Monte Carlo, die in tegenstelling tot de andere EPT's een buy-in kent van €10.000, deden dit jaar 842 man mee, waaronder 33 Nederlanders. Hier moest het allemaal gaan gebeuren. 15000 chips, levels van 90 minuten en een prima structuur. Alle ingrediënten om een lekker weekje poker te gaan spelen waren dus aanwezig.

Het werd allemaal nog mooier in mijn 3e hand van de dag. In 2e positie kreeg ik pocket Azen. Ik besloot te raisen naar 150, bij blinden van 25-50. Achter me kreeg ik 4 callers, wat mij niet echt blij maakte en ik nam me al voor om op een slechte flop zoals 6 7 8, geen cent meer in de pot te gooien. Totdat de actie bij de grote blind kwam, die reraisde naar 1200! BINGO! Nu hoefde ik me niet meer druk te maken om de andere 4 callers. Ik besloot door te raisen naar 4000 en de andere 4 callers gingen snel uit de hand. De actie kwam terug bij de grote blind en hij ging 30 seconden in de denktank. Na 30 seconden begon hij al zijn chips op te stapelen en ik dacht; Oh, hier krijgen we de fake allin (waar mensen net doen alsof ze allin gaan en uiteindelijk toch besluiten te folden). Maar ik had het mis en tot mijn grote verbazing schoof deze jonge speler zijn hele stack naar het midden! Ik wist natuurlijk niet hoe snel ik moest callen, al schatte ik de kans dat mijn tegenstander ook AA zou hebben best wel hoog in. Je gaat tenslotte niet zo maar in hand 3 met 300 big blinds allin tijdens de EPT Monte Carlo. De eerste kaart die ik zag was een koning en ik stelde me al in op het ontwijken van 2 outs tegen zijn pocket koningen. Hij draaide er echter tot mijn grote verbazing een Aas bij open. Een groter cadeau bestaat er niet in NL Holdem, zeker niet in level 1 van een groot toernooi als dit. Het board bracht geen onzin en voordat ik het wist stond ik op bijna 31000 chips! Een beter begin is bijna niet denkbaar. Daarna sloeg het tij echter om en kon ik urenlang geen hand winnen. Ik miste elke flop en waar ik eens wat hitte, zat ik tegen een speler met een net wat betere hand. Gelukkig had ik door mijn prachtige 3e hand een buffer opgebouwd om dit op te vangen.

Na het eten werd ik van tafel verplaatst en kende ik even een opleving naar 40000 chips om uiteindelijk in de laatste hand van de dag hard terug te vallen naar 18000. Ik kreeg het allin met 7-9 klaveren tegen Aas-Koning klaveren op een board van 256, met de 2 en 6 van klaveren. Op de turn en river kon ik niet verbeteren en dus sloot ik de dag af in mineur.

Dag 2 was meer van hetzelfde en al snel kon ik het veld ruimen nadat ik met Aas-Vrouw tegen Aas-Koning aan liep.

EPT Monte Carlo liep voor mij uit op een zware teleurstelling, zeker nadat ik zo snel gedubbeld was, waardoor ik echt dacht dat dit mijn toernooi zou worden. Niets was echter minder waar: mijn timing was de hele dag off en het is zuur als je in zo'n mooi toernooi als dit geen seconde in je spel kan komen.

Toch kan je als pokerspeler niet te lang bij de pakken neerzitten, want het volgende poker toernooi is altijd om de hoek. Voor mij is dat of de WPT in Barcelona in mei, of een toernooi op Costa Rica, dat deel uitmaakt van de nieuwe Latin American Poker Tour. Eveneens als de EPT opgericht door mijn sponsor Pokerstars. Het enige wat ik kan doen is mijn beste spel spelen op deze toernooien en zo goed mogelijk voorbereid zijn en daar zal ik zeker alles aan doen!

Noah

"Deze column verscheen eerder in De Telegraaf op 19 april 2008"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen