European Poker Tour: Daniel Negreanu ergert zich | Overig Poker Nieuws

European Poker Tour: Daniel Negreanu ergert zich | Overig Poker Nieuws 0001

Daniel Negreanu heeft zich enigszins negatief uitgelaten over de Italiaanse spelers die deelnemen aan de European Poker Tour, gehouden in San Remo. De doorgaans geliefde Canadees vindt dat de Italianen teveel tijd nemen om een beslissing te maken.

'Het leek wel of iedere hand een situatie voor leven of dood was', aldus een wat geïrriteerde Negreanu. 'Ze staarden je een paar keer aan, besloten daarna pas naar hun kaarten te kijken. Op een bepaald punt besloot ik eens te kijken hoe lang we over een hand deden: vijftien minuten over drie handen!', vervolgt Negreanu.

Bad run

Naast de traagheid van het spel, beklaagde Negreanu zich ook over zijn ongelukkigheid in het toernooi. 'Tegen één man kreeg ik drie keer aas-vrouw gedeeld. Hij schoof keer op keer zijn short stack erin, en alle drie de keren flopte hij een pair, een full house of trips. De vierde keer dat het erin ging speelde ik koning-vrouw tegen zijn aas-zes: 4-0 voor mijn tegenstander', vervolgt Negreanu zijn beklag.

'Daarna deed zich een vreemde situatie voor. Er zat een man, die me al drie keer blufte. Het was een rare speler, om het zacht uit te drukken. Eén keer zagen we dat hij 8c9c op de button foldde, zonder raises voor hem. We konden dat zien omdat zijn kaarten open vielen.'

'Daarna raisede ik vanuit vroege positie,'

vervolgt Negreanu, 'en reraisede deze zelfde speler me, waarop ik mijn aas-vrouw fold, laat hij {7-Spades}{8-Clubs} zien! Lol', aldus Negreanu in zijn blog, waarmee hij dus lijkt te suggereren dat er nadrukkelijk op de man gespeeld werd tegen hem, aangezien hij een bekendheid is in de pokerwereld.

Uiteindelijk sloot Negreanu dag 1 af met evenveel chips als hij de dag begon, namelijk 10.000.

Rollercoaster

Dag 2 werd een heuse rollercoaster voor Negreanu. Na een gelukkige double-up (A 3s tegen A A, pre-flop all-in) wist Negreanu zijn stack binnen een half uur uit te breiden naar maar liefst 50.000 in chips.

'Toen maakte ik het vanaf de small blind 2500, nadat iedereen naar me toe foldde', schrijft Negreanu. 'Ik had azen. De big blind callt mijn raise. De flop komt 5-6-7, een verschrikkelijke flop voor mijn hand in deze situatie. De big blind, die een grote stack heeft, bet 3600 na mijn check. Ik call enkel omdat het board gevaarlijk oogt. De turn is een 3, en het gaat check-check. Op de river, een 10, bet ik defensief 4200, waarna de big blind raiset naar 10.000,' vervolgt hij.

'Er kwamen drie dingen in me op:

- Zou hij hier met een pair bluffen of callen op de river?

- Als hij een random 8 had, zou hij dan niet de turn betten?

- Is hij capabel om de river te bluffen?

Ik vond het een moeilijke beslissing omdat ik dacht dat hij de river zou callen met een pair, de turn zou betten met een 8, maar ik voelde het ook alsof hij capabel was de river te bluffen. Uiteindelijk foldde ik.'

Na deze hand was de stack van Negreanu redelijk geslonken. De definitieve nekslag kwam nadat hij met aas-koning op de flop een all-in callde, zonder pair op een vrouw hoge flop, tegen aas-vrouw. Hierop verliet Negreanu dus het toernooi. De Canadees overleefde uiteindelijk niet eens het eerste uur van dag 2.

Onbekende gezichten op PLO high stakes

Op Full Tilt Poker zijn in de hoge Pot Limit Omaha enkele onbekende gezichten gesignaleerd. Waar normaal bekende professionals als David Benyamine en Trex313 te zien zijn, waren er dit keer twee vrij nieuwe gezichten te zien.

De relatief onbekende nieuwelingen spelen onder de namen Baisti and Bleachbum, geen regulars op $200/$400 PLO. De grote winnaar van het avondje met de non-regulars heette Uridanger. Door zijn maniakkenstijl werden zijn handen flink afbetaald. Ook maakte de regular een knappe call tegen OMGClayAiken. Klik hier om de hand te zien.

Baisti, wiens optreden op de extreem hoge stakes dus zeldzaam is, maakte zich 'schuldig' aan de hit-and-run-strategie. Door in zijn eerste paar handen aan tafel extreem agressief te spelen, en veel marginale situaties aan te gaan (lees: gokken), was Baisti in korte tijd een behoorlijk bedrag up, waarna hij direct de tafel verliet.

'Tilting your balls of'

Shannon Shorr wederom in het nieuws. De pokerprofessional heeft de finaletafel gehaald van het $2.500 toernooi in The Bellagio.

De speler staat op de vijfde plaats van de negen spelers in de chipcount genoteerd. Na volop te hebben geprofiteerd van de bubble (van 35000 naar 68000 chips) maakte Shorr een opmars.

'One guy was tilting his balls off because I raised his blinds EVERY single time for 2 hours', schrijft Shorr.

'He made comments that I of course didn't respond to, but I genuinely felt bad for the guy because it seemed like he was REALLY sweating the bubble', aldus Shorr op zijn Cardplayer web-log.

Overtuigende online comeback voor Gus Hansen

Dat Gus Hansen nog altijd kan pokeren, liet hij gisteravond zien in de hogere Pot Limit Omaha games. Het was al enige tijd geleden dat Gus Hansen langere sessies op de hoge stakes maakte.

European Poker Tour: Daniel Negreanu ergert zich | Overig Poker Nieuws 101

Gisteren avond was het weer eens raak voor de sympathieke Hansen. Op de $200/$400 limieten op Full Tilt poker werden de tegenstanders werkelijk verslonden door de agressiviteit van Hansen. Resultaat: maar liefst $170.000 dollar in de plus.

De grootste pot won hij van de Cardrunner-speler Cole South. Het bedrag dat Hansen daarmee binnensleepte als totale pot: $92.000 dollar.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen