Alsnog kans op legalisering online gokken in VS | Overig Poker Nieuws

Alsnog kans op legalisering online gokken in VS | Overig Poker Nieuws 0001

Waar het alleen nog een kwestie van wanneer was, lijkt nu de vraag te rijzen óf online gokken in Amerika dan wel verboden wordt, dan wel volledig gelegaliseerd wordt. Vandaag meldt PokerListings.com dat er plannen op tafel zijn gekomen om online gokken te legaliseren. Hierin kunnen diverse betrokkenen uit de politiek zich vinden.

Kritiek op UIGEA

De republikein Barney Frank deed een voorstel het online gokken legaal te maken. Daarmee uitte hij indirect zijn kritiek op de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA. Deze UIGEA is de inmiddels veelbesproken wet die ervoor moet gaan zorgen dat online gokken in de Verenigde Staten onmogelijk wordt. Er zijn echter nogal wat twistpunten, waardoor de wet steeds meer onder vuur komt te liggen. Zo zou het onduidelijk zijn voor banken, welke transacties legaal zijn volgens de wet, en welke illegaal zijn.

Vorige week werd hierover al een hoorzitting gehouden, met als uitkomst dat de wet drastisch veranderd moest worden voor deze in praktijk toegepast kon worden. Met name de delegaties van bankinstanties uitten zich kritisch jegens de wet, om bovenstaande reden. Tijdens de hoorzitting vorige week sprak ook Wayne Abernathy zijn kritiek uit:'We hebben geen keuze, we móeten de touwtjes zelf in handen nemen bij deze transacties. En gaat dat fout, dan worden wíj er ook op afgerekend. Op deze manier gaan legale transacties misschien zelfs verboden worden, uit angst problemen te krijgen als er onbewust een illegale transactie door zou komen,' aldus Abernathy, belangrijk orgaan van de bankenvakbond in Amerika.

Daarnaast bleek niet uit de UIGEA wat nu verstaan werd onder online gokken. De onduidelijkheid viel ook Louise Roseman op. Vorige week sprak deze afgevaardigde van de Centrale Bank: 'De wet geeft niet duidelijk aan welke gokactiviteiten wel en niet legaal zijn, maar valt terug op de onderliggende wetten.'

Legalisering

Barney Frank heeft in zijn strijd tegen het verbod op online gokken een medestander gevonden; Jerrold Nadler. Het grote bezwaar dat het duo aantekent is dat het verbod op online gokken de keuze om wel of niet online te gokken ontnomen wordt. Vooral Nadler, die in zijn negende ambtstermijn als vertegenwoordiger van New York verkeert, zou zich kunnen richten op dit bezwaar. Nadler werkt al jaren in de juridische sector.

Gevolgen van legalisering

Mocht online gokken daadwerkelijk gelegaliseerd worden, dan zal de langverwachte toestroming Amerikaanse pokerspelers op het internet plaatsvinden. Dit zal mogelijk tot gevolg hebben dat het niveau drastisch omlaag gaat, aangezien veel ongeoefende spelers zich op het internet zullen begeven.

Ook de pokereconomie zal nóg groter worden, doordat meer mensen stortingen zullen doen. Van deze mensen kan logischerwijs weer geld gewonnen worden, en zodoende komt er dus weer meer geld in omloop in de wereld van het online poker.

Organisatoren studententoernooi niet vervolgd

De drie studenten die met Hemelvaart 2006 een pokertoernooi voor studenten organiseerden gaan vrijuit, zo heeft de Tongerse strafrechter gisteren (maandag) besloten. Naar oordeel van deze rechter is het niet aantoonbaar dat deze 'homegame' onder de wet van kansspelen valt.

Hiermee vervalt dan ook direct de aanklacht, die luidde dat het trio organisatoren de kansspelenwet wilde omzeilen.

Als vermeld organiseerden drie jongens uit de provincie Limburg een pokertoernooi voor studenten. Met in totaal zo'n 40 deelnemers, vergaard door een advertentie op een studentenforum, werd het toernooi met een inkoopprijs van €5,- gespeeld."Voor ons was het een leuke activiteit samen met vrienden", aldus het trio.

Het bleek echter snel gedaan met de pret, toen de politie een inval deed, waarmee het pokertoernooi tot een abrupt einde kwam. "Met een inzet van amper vijf euro was het ons zeker niet om het geld te doen. Pokeren is gebruikelijk onder studenten, we wisten niet dat zo'n toernooi bij wet verboden is", aldus de studenten in hun getuigenis.

Het vonnis van de rechter haalde de aanklacht onderuit. Door de aanklager werd gesproken van inbreuk op de wet van kansspelen. De rechter oordeelt daarentegen dat de wet voor kansspelen te onduidelijk is om uit te maken of dit toernooi eveneens onder de wet valt, aangezien evenementen met een beperkte inzet volgens de wet wel toegestaan zouden zijn.

David Benyamine wint $350.000,- van Durrr in PLO

Alsnog kans op legalisering online gokken in VS | Overig Poker Nieuws 101

David Benyamine is zeer regelmatig te vinden op de hoogste stakes op Full Tilt Poker. Gisterenavond (maandag) speelde de Fransman een succesvolle sessie. Benyamine maakte alleen al de eveneens reguliere high staker Durrr zo'n $350.000 afhandig.

De sessie van Durrr kende een teleurstellend begin. De jonge Amerikaan verloor al snel bijna $200.000 aan ICallSoWhat. Direct na zijn winst, stopte ICallSoWhat met spelen, waarna Durrr het gevoel had dat hij 'gehit-'n-rund' werd.

In de chat verontschuldigde ICallsoWhat zich echter, waarna de clash alsnog werd afgesloten met een sportief "GG' van beide kanten.

De totaalwinst van Durrr is door het verlies aan Benyamine nagenoeg gehalveerd. Tot de sessie tegen Benyamine stond er $750.000,- in de plus genoteerd voor Durrr. Daar blijft nu dus $400.000,- van over.

Winnaar van 'PokerIdols': Daan Slütter

Dat het ooit zover zou komen, had Daan Slütter drie jaar geleden niet eens durven dromen toen hij voor het eerst poker speelde. Maar de Gelderlander is toch echt de winnaar geworden van het door Everest Poker gesponsorde 'Live the dream'.

Live the dream, door Slütter zelf 'een soort PokerIdols' genoemd, was een wedstrijd waar kandidaten uit negen landen uit Europa en Japan moesten laten zien wie de beste pokerspeler was. Behalve poker werd bij de wedstrijd eveneens gelet op persomgang en fotogeniekheid van de spelers.

De wedstrijd leverde voor Slütter een jaarcontract ter waarde van $100.000,- op. Hiermee kan hij voor een jaar pokertoernooien bekostigen, en uiteraard de daarbij komende hotelkosten. Na aftrek van de hotelkosten blijft er een kleine $80.000 dollar over om toernooien te spelen.

Om te beginnen speelt de jongeling de European Poker Tour editie Monaco. Dit toernooi wordt voorgedragen als verplicht nummer, aangezien Everest Poker betrokken is bij de sponsoring van het evenement.

Daarnaast zal Slütter zich richting Las Vegas begeven voor enkele toernooien. Waarschijnlijk voegt ook een pokertoernooi op de Bahamas zich op het lijstje van Slütter: "Mijn vriendin lijkt een tripje naar de zon ook wel wat", aldus Slütter.

Alsnog kans op legalisering online gokken in VS | Overig Poker Nieuws 102

Foto: Finaletafel Live The Dream

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen