UIGEA onpraktisch en opdringerig | Overig Poker Nieuws

UIGEA onpraktisch en opdringerig | Overig Poker Nieuws 0001

Een nieuwe hoorzitting inzake de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act heeft behoorlijk wat protesten losgemaakt bij diverse instanties. De UIGEA ligt al enige tijd onder vuur. Ditmaal was de hoorzitting een initiatief van financiële instanties, die fel tegen de wet zijn.

Hoorzitting

De hoorzitting onder het motto "Proposed UIGEA Regulations: Burden Without Benefit?" was er één waarbij talloze protesten tegen de omstreden UIGEA werden afgevuurd, uit de monden van belanghebbenden. De tegenstanders van de wet zijn van mening dat de wet enkel nadelen kent, en deze meer schade toebrengt dan dat de wet positieve effecten zou hebben.

Kritiek

Vertegenwoordigers van de bankinstanties meldden dat de UIGEA onpraktisch is. Daarbij werd de term opdringerig in de mond genomen. Hiermee wordt bedoeld dat de vrijheid in keuze wordt beperkt, ten aanzien van in dit geval online gokken. Burgers moeten zelf kunnen kiezen of zij online willen gokken, ja dan nee. Eerder al gaf Barney Frank, één van de felste sceptici van de UIGEA, deze kritiek. Frank kwam, als eerder gemeld, al met nieuwe voorstellen omtrent de wetgeving ten aanzien van online gokken.

UIGEA onpraktisch en opdringerig | Overig Poker Nieuws 101

Naast Barney Frank is ook Wayne Abernathy een zeer felle criticus van de UIGEA. Abernathy, een belangrijk orgaan van de bankenvakbond in de Verenigde Staten, geeft vooral kritiek op het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel bij de regering: "An unprecedented delegation of governmental responsibility with no prospect of practical success in exchange for the burden it imposes," luidt het commentaar van Abernathy.

Recentelijk maakte Poker Players Alliance Executive Director John Pappas in een interview met PokerListings duidelijk dat hij content is met de huidige ontwikkelingen rondom de UIGEA: "It continued to expose the folly of UIGEA and why it's a completely unworkable statute. This is not coming from the gaming community. This is the banks, the regulated community, saying 'We don't want to be the policemen for the federal government, nor do we believe the payment system is adequately set up for us to do that."

Verbieden helpt niet

De critici van de UIGEA zijn van mening dat het verbod op internetgokken geen enkele zin heeft. Een beter alternatief voor het 'in de hand houden van online gokken' zou zijn om vergunningen te verstrekken, de gokindustrie te reguleren en een goed opgezet systeem te creëren om potentiële problemen voor te blijven. Eén van de actieve voorstanders van legalisering is Barney Frank, die als alternatief de the Internet Gambling Regulation and Enforcement Act (IGREA) heeft samengesteld.

John Pappas, voorzitter van de PPA, vreest dat deze wet minstens twaalf tot achttien maanden nodig zal hebben om zijn doorgang te kunnen vinden in de huidige politieke staat van de Verenigde Staten: "In full candor, I think it's going to be very difficult to pass a bill. We're going to try at every level to do something, but given presidential politics and congressional politics, it's going to be very difficult to move something through," aldus Pappas.

"Understand this is an election year not only for the presidency but for every member of Congress. Whether it's Internet gaming, immigration reform, or health care, I think we'll see very few bills of substance make their way through Congress this year,"[/I] vervolgt Pappas

Barry Greenstein wint Stars of Poker

Tijdens de EPT Grand Final in Monte Carlo stond een bijzonder evenement gepland. Negen van 's werelds beste pokerspelers werden bij elkaar geraapt, om vervolgens een sit&go te spelen, met een buy-in van maar liefst $10.000. Barry Greenstein zegevierde uiteindelijk, door het sterke spelersveld te verslaan.

Daniel Negreanu ruimde verrassend als eerste van de negen spelers het veld. Naast Negreanu namen ook Katja Thater, Bertrand "ElkY" Grospellier, Dario Minieri, Vicky Coren, John Duthie, Noah Boeken en dus Barry Greenstein deel aan het toernooi.

Deelname was enkel op uitnodiging. Greenstein won met zijn eerste plaats $50.000,-. De nummer twee John Duthie ging met $30.000,- naar huis en Katja Thater verdiende met haar derde plaats $20.000,-.

Toerisme daalt gestaag in Las Vegas

Waar de economie in 2005 tot en met 2007 nog in behoorlijk goede staat leek te verkeren, wordt er tegenwoordig gesproken van een minder voortvarende periode in Las Vegas.

Het toerisme, veruit de belangrijkste inkomstenbron van de 'hoofdstad van de gokwereld', lijkt enigszins af te nemen. Dit is, aldus Las Vegas Sun, waarneembaar in onder andere de hotelprijzen in Vegas. Alle prijzen zijn behoorlijk gedaald.

UIGEA onpraktisch en opdringerig | Overig Poker Nieuws 102

Ook bieden hotels een hoop extra diensten gratis aan, om zodoende toch klanten te krijgen. Zo worden er gratis schoonmaakdiensten aangeboden, evenals gratis cocktails of 'two-for-one-maaltijden'.

Het lijkt er economisch gezien dus op dat ook Las Vegas moet geloven aan de penibele situatie van de Amerikaanse economie. Iets dat in het verleden anders was: "It's been surprising to us because Las Vegas has always been considered recession-proof," aldus Ray Snisky, president van Funjet Vacations.

Billy Baxter wint Five-Star Poker Classic Prelim

UIGEA onpraktisch en opdringerig | Overig Poker Nieuws 103

Dat hij nog steeds kan pokeren, heeft Billy Baxter voor de komende jaren weer bewezen. De succesvolle toernooispeler heeft zijn tweede Five-Star Poker Classic Prelim. Baxter geldt als legende in de pokerwereld.

De winnaar van dit toernooi kreeg eveneens een ticket toegeschreven, voor de WPT Final met een buy-in van $25.000,-. Baxter beschikte echter al over een ticket, en schrijft daarom nog eens $25.000,- bij het prijzengeld dat hij al won met zijn eerste plaats, namelijk $139.000,- van de totale prizepool ter waarde van $322.000,-.

Al 43 toernooicashes heeft Baxter in het verleden gehaald, goed voor $1,749,370 dollar. Negenmaal won Baxter ook daadwerkelijk een toernooi.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen