Verbod op online poker in Amerika dichterbij | Overig Poker Nieuws

Verbod op online poker in Amerika dichterbij | Overig Poker Nieuws 0001

Op woensdag 2 april heeft in Amerika een hoorzitting plaatsgevonden over de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA). Het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank kwamen bijeen, om de vorderingen van het doorvoerproces te analyseren.

Tijdens de hoorzitting waren eveneens enkele betrokkenen uit de bankwereld aanwezig. Enkelen van hen spraken in een betoog hun onvrede uit over de onduidelijkheid van de UIGEA. Zo blijkt uit de wet allerminst welke transacties de banken wél mogen doen, en welke juist niet.

Gedurende de zitting bleek al vrij snel dat er enkele problemen zullen komen met het daadwerkelijk doorvoeren van de wet, die nu nog niet in werking is getreden.

Definiëring online gokken

Het eerste struikelblok dat naar voren kwam was de definiëring van online gokken. Uit de UIGEA blijkt niet duidelijk wat hieronder verstaan wordt. Hierover werd door enkele aanwezigen uit de bankwereld gezegd dat niet duidelijk is welke transacties zij wel door mogen voeren, en welke niet.

Louise Roseman, afgevaardigde van de Centrale Bank:"De wet geeft niet duidelijk aan welke gokactiviteiten wel en niet legaal zijn, maar valt terug op de onderliggende wetten. De wet sluit wel paardenraces uit omdat dat wel is vastgelegd."

Poker is gokken

De grote vraag die in pokerland luidde was uiteraard: zal ook poker onder deze wet vallen? Al snel kwam men op spellen als poker en backgammon. Zowel poker als backgammon werd en wordt gezien als een behendigheidsspel.

Robert Wextler, afgevaardigde van de Republikeinen, nam poker in ogenschouw als een representatief voorbeeld: "Onder de huidige verwoording van de wet worden álle spellen die een kansfactor bevatten gezien als een kansspel. Dit maakt poker dus eveneens tot een kansspel." Wat dit dus betekent, is dat (mocht de UIGEA daadwerkelijk ingevoerd gaan worden) het nóg moeilijker zal worden vanuit de Verenigde Staten transacties door te voeren naar pokerwebsites.

"Puur en alleen door de aanwezigheid van het kanselement," vervolgt Wextler, "behoort poker tot de kansspelen. Er wordt niets gezegd over de mate waarin de kans bepalend is voor het spel. Daarom blijft poker gewoon illegaal."

De bank beslist

Een ander struikelpunt van de UIGEA in de huidige conceptvorm blijkt het gebrek aan striktheid. Door de onduidelijkheid worden banken gedwongen zelf de touwtjes in handen te nemen, zonder dat zij dit eigenlijk willen. Althans, zo wordt geoordeeld door Wayne Abernathy, een belangrijk orgaan van de bankenvakbond in Amerika.

"We hebben geen keuze, we móeten de touwtjes zelf in handen nemen bij deze transacties. En gaat dat fout, dan worden wíj er ook op afgerekend. Op deze manier gaan legale transacties misschien zelfs verboden worden, uit angst problemen te krijgen als er onbewust een illegale transactie door zou komen," aldus Abernathy in zijn betoog.

Toestroming Amerikanen blijft uit

Te concluderen valt dus dat de verwachte stroom nieuwe Amerikaanse spelers op pokergebied op z'n minst nog even op zich zal laten wachten, of er zelfs helemaal niet komt. Zoals het er nu naar uitziet, en de UIGEA daadwerkelijk doorgevoerd wordt, zal het nagenoeg onmogelijk zijn transacties naar pokersites te doen vanuit Amerika (uitgezonderd enkele staten zoals New Hampshire, waar pokeren legaal is en blijft).

Jennifer Leigh verschijnt in Playboy Magazine

Pokerspeelster Jennifer Leigh zal binnenkort met een paginagrote afbeelding in het wereldberoemde tijdschrift Playboy verschijnen. Jennicide, zoals ze zichzelf noemt, zal in de mei-editie van het blad schitteren.

De 24-jarige Leigh heeft haar bijnaam Jennicide te danken aan haar periode als vrouwelijke hacker. Ook dezer dagen betitelt de Amerikaanse zichzelf als een heuse 'computernerd'. Ze erkent hedendaags nog altijd fanatiek speelster te zijn van enkele online games, waaronder World of Warcraft.

Verbod op online poker in Amerika dichterbij | Overig Poker Nieuws 101

Leigh werd aangespoord om te gaan pokeren door een internetbekende, namelijk Robert Boyd. Ze begon met het spelen van $5,- sit&go's, en bouwde op die manier een bankroll op waarmee ze $100/$200 limit kon spelen.

Ook live heeft Leigh enige ervaring. Zo wist ze in een $1.000 limit event op de World Series Of Poker in het geld te eindigen.

Finales Pokerkampioen van Nederland naderen

De finales van het pokertoernooi 'Poker Kampioen van Nederland' komen steeds dichterbij. Zondag 13 april zullen de laatst overgebleven spelers onderling uit gaan maken wie zich het komende jaar Pokerkampioen van Nederland mag noemen.

Op donderdag 10 april zullen de eerste regiofinales van start gaan in de Rotterdamse club Outland. Het toernooi zal afgelegd worden in 60 cafés verspreid over heel Nederland. In totaal telt het toernooi maar liefst 4800 deelnemers. Op 10 april zullen spelers uit Midden-Nederland het tegen elkaar opnemen. Op 11 april zullen de mensen uit Noord-Nederland zich proberen te kwalificeren voor de finale, en op 12 april doen mensen uit het zuiden van het land dit.

Wil jij ook een poging wagen Pokerkampioen van Nederland te worden? Op de cliënt Pokerstars kun je je dagelijks kwalificeren. Elke dag beginnen om 20.30 satellites naar het toernooi.

Vanaf 1 mei begint RTL 7 met het uitzenden van alle regiofinales. In totaal bedragen de uitzendingen acht afleveringen.

Doyle Brunson vraagt toernooiadvies bij Phil Hellmuth

Verbod op online poker in Amerika dichterbij | Overig Poker Nieuws 102

In zijn CardPlayer web-log heeft pokerlegende Doyle Brunson laten weten dat hij 'maar eens wat toernooiadviezen' bij Phil Hellmuth moet inwinnen.

In zijn web-log laat Brunson zich uit over een situatie die plaatsvond tijdens de Irish Open. 'Ik beschouwde mezelf altijd als cash game player. Tijdens de Irish Open deed een situatie zich voor waarin ik niet zeker was of ik de hand goed speelde in toernooiopzicht,' aldus Brunson.

Daarom denkt 'Texas Dolly' dat het een goed idee is om eens te informeren hoe de succesvolle toernooispelers deze hand gespeeld zouden hebben: "Ik ga maar eens bij Phill Hellmuth aankloppen om advies te krijgen. Hij is tenslotte de meest succesvolle toernooispeler in no limit hold'em," zo besluit de Texaan.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen