Nieuw wetsvoorstel beperkt mogelijkheden UIGEA | Overig Poker Nieuws

Nieuw wetsvoorstel beperkt mogelijkheden UIGEA | Overig Poker Nieuws 0001

De congresleden Barney Frank en Ron Paul hebben de kans op een verbod op online gokken in Amerika verkleind. Het duo heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend, hetgeen de mogelijkheden van de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act aanzienlijk zou moeten verkleinen.

Bezwaren

Barney Frank lijkt de fanatiekste tegenstander te zijn van de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA). Eerder al kwam hij door zijn strijd tegen de wet in het nieuws. Bij zijn strijd wordt hij inmiddels gesteund door Jerrold Nadler. Nadler is vertegenwoordiger van New York, en verkeert momenteel in zijn negende (!) ambtstermijn. Het duo Barney Frank en Jerrold Nadler lijkt als voornaamste bezwaar aan te tekenen dat de vrijheid van de burger teveel wordt ingeperkt, bij het actief maken van de UIGEA. De keuzevrijheid om al dan niet online te gokken, wordt ontnomen. Iets dat niet kan, zo luidt de mening van het duo. De wet H.R. 5767 zou het Ministerie van Financiën verbieden het huidige verbod op online gokken aan te bevelen, voor te schrijven of zelfs ook maar toe te passen.

De controversiële UIGEA werd in oktober 2006 geïntroduceerd, als onderdeel van de Port Security Act. Het lijkt erop dat de wet niet alleen onmogelijk toepasbaar is, aldus de tegenstanders van de wet. Ook zou de regering miljarden dollars mislopen als de wet actief gemaakt wordt.

Nieuw wetsvoorstel

Ron Paul beschrijft het nieuwe wetsvoorstel van hemzelf en Barney Frank als een wet waarin twee punten het belangrijkste statement vormen. Ten eerste, zoals ook eerder al officieus gemeld werd door Barney Frank zelf, wordt de mogelijkheid tot het zelf maken van een keuze aan de burgers ontnomen.

Daarnaast zijn Paul en Frank het niet eens met het feit dat de regering zich probeert te bemoeien met internetzaken. "This is another pernicious trend that has accelerated in the aftermath of the Patriot Act, the deputization of private businesses to perform intrusive enforcement and surveillance functions that the federal government is unwilling to perform on its own," aldus Paul.

De H.R. 5767 kent al medestanders, onder wie de organisatie Safe and Secure Internet Gambling Initiative (SSIGI) die de belangen beschermt van personen die willen spelen en gokken op internet en ervoor zorgt dat het veilig en verantwoord gebeurt.

"The Frank-Paul bill would stop the U.S. government from taking any further steps on regulations that would require all of the country's financial institions to block Internet Gambling payments," Jeff Sandman, woordvoerder van de SSIGI. "It's a bold move, but a necessary one, in light of the warnings from the Treasury and Federal Reserve that they did not know how to write regulations to solve the problems created by UIGEA."

Frank neemt het ook op voor de spelers: "I want to get it undone. If an adult in this country, with his or her own money, wants to engage in an activity that harms no one, how dare we prohibit it? Adults are entitled to do with their own money what they want."

Groot-Brittannië wint Poker Nations Cup

De Party Poker.com Poker Nations Cup is afgesloten. De trotse winnaar is Groot-Brittannië. Het Britse team versloeg onder aanvoering van captain Roland de Wolfe de overige vijf teams die deelnamen aan het landentoernooi. "Ik ben absoluut verheugd met dit resultaat", laat Roland de Wolfe trots weten.

Naast Groot-Brittannië namen ook Zweden, de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland en Ierland deel aan de Nations cup. Allen werden zij echter verslagen door het Britse team, dat door de overwinning een prijzenpot van $100.000,- in ontvangst mag nemen, evenals de zeer prestigieuze titel.

Trots

Roland de Wolfe zegt zeer trots te zijn op de teamprestatie die de Britse pokerformatie geleverd heeft. De Wolfe bepaalde de tactiek van zijn team, en die pakte schijnbaar goed uit. Tussen het spelen door konden captains het spel stilleggen voor tactische besprekingen onderling, of om wissels te maken. Hierdoor was de rol van de aanvoerder erg belangrijk.

''Ik ben absoluut blij met het resultaat. Op zoveel manieren is het mooier om met een team een prijs te winnen, dan als individu een toernooi binnen te slepen,'' aldus De Wolfe.

Britse tactiek

In de finale werd zeer tight gespeeld, van alle zes de kanten. De invloed van de captains was zeer belangrijk in het spel. "We wisten dat er tight gespeeld zou worden. Daarom liet ik Surinder spelen. We dachten dat hij zijn tight imago goed zou kunnen uitbuiten. Daarbij had hij enorm goed gespeeld in zijn heat dat hij gewoon wel móest spelen. Daarna zetten we Joe Beevers in. We moesten een beetje zekerheid krijgen, omdat we de chiplead naderden," doet De Wolfe verslag.

Nieuw wetsvoorstel beperkt mogelijkheden UIGEA | Overig Poker Nieuws 101

"Dit was een keuze die ik maakte op basis van de situatie," vervolgt de captain van de Britten.

"Als we daar al de chiplead zouden hebben gehad, had ik Ian Frazer erin gezet, zodat hij er vol voor kon gaan, maar Joe heeft het goed gedaan. Ik speelde als derde en prefereer altijd deze fase van het toernooi. Ik speelde goed tegen de Nederlander Thierry van den Berg, en wist dat blindstealing een belangrijk onderdeel zou zijn in deze fase."

"Als laatste zette ik Neil in. Ondanks dat Ian Frazer enCharlie Durbin niet in deze fase gespeeld hebben, waren zij wel essentieel in hun aandeel, voor onze toernooiwinst,"

zo besluit De Wolfe.

Eén van de belangrijkere, of misschien wel de belangrijksté hand, vond plaats tussen de Ier Donnacha O'Dea en de Brit Neil Channing. Channing pushte all-in met 8 4 off suite. Donnacha O'Dea besloot te callen met pocket tweeën. Doordat het board een 4 bracht, was Channing de overduidelijk bovenliggende partij in de heads-up tegen de Ieren. Kort na deze hand pushte O'Dea namens de Ieren tien-drie suited, en Channing besloot te callen met tien-negen offsuit.. Het board bracht wel een tien, maar de kicker van Channing gaf de doorslag: Groot Brittannië wint de Poker Nations Cup.

Nederland

Ook Nederland nam deel aan de Nations Cup, maar moest het strijdtoneel verlaten als derde (en dus zonder prijzengeld). Nederland presteerde wel boven verwachting, aangezien de bookmakers Nederland als zwakste land hadden gerangeerd.

Eindstand

1. Groot-Brittannië - $100,000

2. Ierland - $30,000

3. NEDERLAND

4. Duitsland

5. Zweden

6. VS

Amerikaans alternatief voor Epassporte geboren

Waar het voor veel Amerikanen tot voor kort onmogelijk leek nog geld te storten op, of te halen van online poker rooms, is er hedendaags alweer ruimte voor nieuwe hoop. Er is namelijk een nieuwe aanbieder van transacties richting pokerwebsites: Poker Echecks.

De meest gebruikte optie in Amerika was tot voor kort het Epassporte, waarmee geld naar en van pokersites respectievelijk gebracht en gehaald kon worden. Hoewel het officieel nog niet bekend is gemaakt, lijkt het er erg sterk op dat Epassporte stopt met de huidige dienstverlening. Dit lekte op diverse pokerfora al.

Het nieuwe alternatief heet dus Poker Echecks. Echecks lijkt gebruiksvriendelijker dan het huidige systeem van Epassporte. Waar Epassporte nog geld vroeg voor de transacties, doet Echecks dit gratis. Ook vertraagde Epassporte de transacties met twee dagen. Echecks boekt onmiddellijk geld naar de online poker rooms.

PPA vecht 'pokerwet' Washington aan

Lee Rousso, regional director van de Poker Players Alliance (PPA) zei onlangs dat hij een gunstige uitspraak vanuit Washington ontving betreffende de zaak die de PPA heeft aangespannen tegen de regering. Hij mag op 15 mei naar de rechtbank.

Volgens Rousso strookt een wet die in 2006 werd aangenomen in Washington niet met de grondwet. Online pokeren en online gokken wordt in die wet gezien als een Class C felony. Wapenbezit is bijvoorbeeld ook een Class C felony. De zaak werd op de eerste dag van de het World Series of Poker Main Event 2007 aan de rechtbank aangeboden. Nu, bijna een jaar later, zal de zaak voorkomen.

Dat de zaak tot een goed einde zal komen staat bij hen vrijwel buiten kijf: "Judge Roberts issued her ruling on my discovery dispute with the state. The judge agreed with me about 99%, the state about 1%. In layman's terms, it was a rout. There is just one item left to fight over. Otherwise, it looks extremely likely that I will get my day in court."

Rousso roept alle lokale pokerspelers op om op 15 mei naar de rechtbank te komen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen