Nederlanders uitgeschakeld op dag 4 WPT | Overig Poker Nieuws

Nederlanders uitgeschakeld op dag 4 WPT | Overig Poker Nieuws 0001

Vastgesteld kan worden dat het World Poker Tour Championship dit jaar níet gewonnen gaat worden door een Nederlander. Het ging Marcel Luske en Steve Wong tot aan dag twee heel goed af, maar dag 3 en 4 werden fataal voor het Nederlandse duo.

Marcel Luske moest al vrij snel het veld ruimen. De 'Flying Dutchman', zoals hij in Amerika bekend staat, moest zijn vlucht staken toen er nog 68 spelers over waren. Luske vloog toen het toernooi uit als 67ste. Daarmee verdiende Luske overigens nog wel $39.570,-

Steve Wong hield het langer vol. De Nederlander zat lange tijd vrij ruim boven average. Na afloop van dag drie stond Wong zelfs als dertiende genoteerd op de chipcountrangschikking. Dag vier werd echter ook voor Wong fataal. Hij eindigde als 31ste, en verdiende hierdoor een bedrag van maar liefst $65.955,-. Bijkomstigheid is dat Wong de ongelukkige was die net voor de nieuwe trap van het prijzengeld het toernooi moest verlaten. Was hij 30ste geworden, dan had hij $79.145,- verdiend.

Chipleader

De strijd om de chipleader gaat inmiddels tussen drie spelers. Waar na dag drie Gus Hansen de touwtjes in handen had en de meeste chips had verzameld, is zijn troon overgenomen door Amir Vahedi, die met 3.907.000 chips het peloton resterende spelers aanvoert. Hij wordt gevolgd door Gus Hansen, die een stapel chips ter waarde van 2.929.000 punten voor zich heeft staan. De beste 'internetspeler' vinden we op plaats drie. Tom 'Durrr' Dwan lijkt op weg naar een goed resultaat in dit 'live toernooi'. Hij staat genoteerd op 2.874.000 punten.

Er zijn op dit moment nog 17 spelers over van de 545 startenden. De blinds bedragen 15.000-30.000 met een ante van 4.000. Het gemiddeld aantal chips bedraagt 1.602.941.

Overige bekende spelers die zich nog roeren in het toernooi zijn Kenny Tran (1.442.000 punten), Robert Mizrachi (1.079.000) en Andy Black (411.000).

PPA passeert miljoen leden

De Poker Players Alliance heeft eergisteren een zeer noemenswaardige mijlpaal bereikt in haar bestaan. De organisatie voor pokerspelers is de magische grens van één miljoen leden gepasseerd. Dit werd geopenbaard tijdens een persconferentie gehouden op 22 april.

Buiten het feit dat deze grens een mooie statistiek heeft, helpt de mijlpaal eveneens om doortastender op te treden."Reaching one million members puts the PPA on par with such political powerhouses as AARP and the National Association of Realtors, and will allow us to advocate even more effectively on behalf of our members," aldus PPA-voorzitter Alfonse D'Amato.

VC Poker lanceert tweede ECOOP

Door het tot tevredenheid stemmende succes van vorig jaar, heeft VC Poker besloten ook dit jaar de European Championships of Online Poker te organiseren. De editie die in het verschiet staat kent een ongekend hoge prijzenpot.

VC Poker trekt maar liefst 3.6 miljoen dollar uit voor het toernooi. Dit bedrag wordt verdeeld over tien evenementen. Het main event van de ECOOP kent een prijzenpot van maar liefst 1,5 miljoen dollar.

Momenteel zijn er al talloze satelliettoernooien gaande. Vanaf $2,20 kun je je al inkopen voor een dergelijke satelliet, waardoor de ECOOP voor iedereen toegankelijk is.

Rousso bevestigt deelname LAPT

De vermoedens bestonden al, en vandaag is het bevestigd. Vanessa Rousso gaat deelnemen aan de Latin American Poker Tour. Dat laat de pokerspeelster weten in een interview met de website PokerPages.com.

"Yes, I can't wait!" aldus een enthousiaste Rousso in het interview. Daarnaast laat de 25-jarige pokerspeelster weten een metgezel te hebben gevonden in Team PokerStars-speler Andre Akkari:

"I'm going to be at the Rio de Janeiro event. I'll get to hang out with my buddy and PokerStars Teammate, Andre Akkari. He's from Brazil and is going to show me around."

Nederlanders uitgeschakeld op dag 4 WPT | Overig Poker Nieuws 101

"I'll miss the Costa Rica event, since I'll be busy instructing at the WPT Boot Camp in Las Vegas, but after that's done, I'll head down to check out the Uruguay event",

aldus Rousso.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen