Finaletafel World Series of Poker in oktober? | Overig Poker Nieuws

Finaletafel World Series of Poker in oktober? | Overig Poker Nieuws 0001

De Final Table van de World Series of Poker staat momenteel gepland voor woensdag 16 juli. Echter betaat de mogelijkheid dat de tafel verplaatst gaat worden naar een andere datum. De geruchten, afkomstig van verschillende internetbronnen, suggereren dat de Final Table van het main event mogelijk pas in oktober gespeeld zal worden.

Uitstel

De reden van het mogelijke uitstel is dat de ESPN alles live wil uitzenden. Door de finaletafel op te schuiven naar oktober zouden media de kans krijgen de WSOP optimaal te hypen. Ook is, aldus de voorstanders, de spanning veel meer voelbaar als ESPN live uitzendingen maakt. De drang om te weten wie er aan de winnende hand is in een live uitzending, zou veel groter zijn dan bij herhaalde afleveringen.

Voorstanders van de datumwijziging noemen de gevolgen die de verandering tot stand zal brengen groots. Er zouden gigantische sponsorcontracten binnengehaald kunnen worden door de datumwijziging. Daarbij zouden nationale media van de spelers aan de finale tafel optimaal verslag uit kunnen brengen in het buitenland, wat weer tot gevolg heeft dat er wereldwijd positieve reclame voor poker te zien is.

De voorstanders weten het wel: de Final Table van het main event van de World Series of Poker 2008 wordt in oktober gehouden.

Tegenstanders

Sceptici zijn echter een compleet andere mening toebedeeld. Allereerst zetten zij vraagtekens bij de vraag hoe 'alles dan geregeld gaat worden'. Ook betwijfelen zij of de wijziging, een vertraging van maar liefst drie maanden (!), van invloed kan zijn op het uiteindelijke resultaat van het toernooi.

Zo vragen de sceptici zich bijvoorbeeld af of alle deelnemers van de Final Table wel aanwezig kunnen zijn, en niet verhinderd zullen zijn om welke reden dan ook. Ook bestaat de kans dat spelers, en eventueel ook het publiek, 'the momentum' kwijtraken. De euforische sfeer die om een WSOP-event hangt is mogelijk verdwenen bij uitvoering van deze datumwijziging, aldus de kritiek van de tegenstanders.

World Series of Poker 2008

Het eerste event van de World Series of Poker 2008 staat gepland voor 30 mei. Dan begint direct al een $10.000,- event, namelijk het World Championship Pot-Limit Hold'em Tournament. Na enkele relatief 'goedkopere' toernooien is event 8 het volgende noemenswaardige event van de WSOP 2008. Dit betreft het World Championship Mixed Event. Na 53 events is het tijd voor hét main event, dat dus nummer 54 draagt. Het main event start op 3 juli.

Daniel Negreanu bereidt zich optimaal voor

Daniel Negreanu heeft besloten een regelpakket samen te stellen voor zichzelf, om zodoende optimaal voorbereid te zijn op pokertoernooien die hij speelt. Dat laat hij op zijn CardPlayers-blog weten.

Negreanu is streng voor zichzelf. De regels zijn simpel, oordeelt Negreanu. Ten eerste mag er vanaf een dag voor het toernooi dat hij gaat spelen géén alcohol worden genuttigd. Deze regel heeft Negreanu opgesteld vanwege het kettingeffect:'Als ik op een PokerStars-party één biertje drink, leidt dat al snel tot nog één, en nog één, en nog één', aldus Negreanu. Ook mag er niet gesocialized worden, vanwege dezelfde reden als die in zijn 'alcoholverbod'.

Finaletafel World Series of Poker in oktober? | Overig Poker Nieuws 101

Regel 3: Alleen eten in mijn hotelkamer voor het toernooi begint. Negreanu is, als bekend, een vegetariër. Daardoor kunnen veel restaurants of hotels niet aan zijn behoeften voldoen. Aangezien Negreanu optimaal voorbereid wil zijn, moet ook het eten tiptop in orde zijn.

Naast deze drie regels wil Negreanu:

- Minstens acht uur slaap, ondoorbroken.

- Alle projecten waarin hij betrokken is afmaken alvorens hij een toernooi start.

Dus als je nog eens van plan bent een toernooitje te spelen, weet je wat je te wachten staat!

David Beckham speelt Main Event World Series of POker Europe(WSOPE)

Vorig jaar nog voetballer van Real Madrid, tegenwoordig spelend voor het team LA Galaxy, afkomstig uit Los Angeles: David Beckham. De voetbalprofessional die tegenwoordig in het Zuidoosten van Amerika vertoeft, zal buiten de voetbalvelden ook aan de poker tafels te vinden zijn.

David Beckham gaat deelnemen aan het Main Event van de World Series of Poker Europe in 2008. Beckham heeft van de organisatoren een wild-card gekregen. Met de deelname van Beckham hoopt de organisatie van de WSOPE een recordaantal deelnemers en bezoekers aan te trekken.

Finaletafel World Series of Poker in oktober? | Overig Poker Nieuws 102

Óf, en zo ja hoe vaak David Beckham pokert is onbekend. Echter laat een insider weten dat Beckham op z'n minst wel eens eerder heeft gespeeld. 'Tijdens het WK voetbal in 1998 speelde Beckham poker met Michael Owen en Teddy Sherringham,' aldus de anonieme bron.

Gaming grootste entertainmentindustrie in Canada

Uit een zeer uitgebreid onderzoek blijkt dat de game-industrie de grootste entertainmentindustrie van Canada vormt. Uit het onderzoek blijkt dat economisch gezien het meeste geld omgaat in deze business. Zo draagt de game-industrie zorg voor maar liefst 267.000 full time banen, en wordt er in totaal $11.6 miljard aan salarissen uitgegeven voor deze mensen.

'Gamen heeft een significante groei gekend in het afgelopen decennium,' aldus de heer Ritsey, president van de Canadian Gaming Association. 'Het is inmiddels uitgegroeid tot een essentiële pilaar in onze entertainmentindustrie.'

Het is de eerste keer dat in Canada een dermate grootschalig onderzoek gehouden wordt naar de invloed van de game-industrie.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen